מבין כל הטרנדים, המגמות והאג'נדות שבאים וחולפים בסצנת המסעדות שלנו בישראל, אפשר להצביע על אחד יציב ומוצדק מאין כמוהו: תפריטי ביסים ונשנושים למיניהם, שהם המשך ישיר של גל הוורמוטריות ששטף אותנו לפני שנתיים. החיבור המתבקש בין דרינקים ונשנושים בסגנון איטליה, צרפת, ספרד ואפילו יפן כבר מוכר בעיר, והמצטרף החדש לז'אנר מביא את הטוויסט הדרום-מזרח-אסייתי לאותו החיבור.

בטל, מולאם (צילום: אייל H, יחסי ציבור)
בטל. מנות פחות מוכרות מכל קצוות תאילנד|צילום: אייל H, יחסי ציבור

קוראים לו מולאם (Molam), פירוש השם הוא סגנון מוזיקלי מיוחד של פולק תאילנדי משנות ה-60, והוא הבר החדש של אנשי התאילנדית בהר סיני (שתכף חוגגת עשור). לסגנון הזה של מנות קטנות קוראים בתאית מיאנג קם ובמולאם תמצאו מבחר שלהן, לצד קוקטיילים. המטבח התאי הוא החזון פה, והדגש הוא על המטבחים האזוריים של צפון ודרום תאילנד אז תהיו מוכנים לחיבורים נועזים בין חמיצות, חריפות ועשבי תיבול ריחניים. 

חלל המסעדה. מולאם (צילום: טל ברושל, יחסי ציבור)
עיצוב מיוחד עם חשיבה על הפרטים הקטנים. מולאם|צילום: טל ברושל, יחסי ציבור

במולאם דלפק עץ טיק רחב עם 18 מקומות ישיבה והמנות מוגשות בכלי פורצלן וקרמיקה שמיוצרים בעבודת יד. רצפת טרקוטה מיוחדת ומנורות שחלקן תלויות מעל הבר ואחרות משובצות בעמודים שברחבי החלל משלימים את העיצוב. המטבח הוא מטבח תאילנדי פתוח עם ציוד מיוחד כמו כמו ווק פחמים (Taho) וגריל פחמים רב־קומות לשיפודים, והוא הופך לחלק בלתי נפרד מהחוויה.

שרימפס, מולאם (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
שרימפס במולאם. מנות קטנות שבאות טוב ליד הדרינק|צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

מה אוכלים במולאם

תפריט הבר החדש מורכב מ-20 מנות, חלקן קטנות וחלקן ביניים, המבוססות על טכניקות בישול מסורתיות. יש למשל סלט פפאיה ירוקה בסגנון "לאו" עם צ'ילי יבש, שום, כפיר ליים ובוטנים (32 שקלים), סלט סיני של מלפפון דפוק בריבת פלפל סצ'ואן (46 שקלים), סלט דג דרומי מטוגן (73 שקלים), קלמרי מטוגן ונאם פריק לאפ (78 שקלים), קרוקט בשר לבן כבוש באורז ושום (56 שקלים), וואן סן שרימפס ובייקון בקלחת מסורתית שנצלתה על גחלים (86 שקלים) ומיאנג קאם עלי בטל, רליש תמרהינדי ושרימפס (36 שקלים). יש גם שיפוד דג, שיפוד נתח קצבים, צוואר חזיר, נקניקיית בקר ודג מטוגן, ויש כמובן גם מנה של אטריות וקארי אדום תאילנדי עם מנגו בוסר. בגזרת האלכוהול יש תפריט קוקטיילים ותפריט יין שבנה אביתר ברעם, הסומליה של המקום.

קרוקט, מולאם (צילום: אייל H, יחסי ציבור)
קרוקט. מולאם - הבר החדש של הר סיני|צילום: אייל H, יחסי ציבור

מולאם. הר סיני 1, תל אביב. שני-שבת מ-19:00, להזמנות