גוש בשר

מסעדת ההמבורגרים של דודו פדלון בשדה עוזיה עברה למקום החדש, בה הוא מגיש המבורגר מנתחי אנטריקוט ואסאדו ולידם רטבים, ריבות ממרחים, חמוצים וצ'יפס. חוץ מההמבורגרים יש כאן גם מנות ראשונות וקוקטיילים ואפשר ליהנות מהם על בר ארוך שניצב במרכז המסעדה. קולקציית ההמבורגרים כוללת המבורגר עם שוק אווז, מעדן אווז ומדליון כבד אווז שמגיע עם מזרק איולי כמהין (99 שקלים), המבורגר עם אסאדו מפורק וביצת עין (89 שקלים) ויש אפילו המבורגר בחלת בצל עם סלט קולסלאו חריף ואיולי צ'יפוטלה (89 שקלים) ו"המבורגר טריפוליטאי" עם בוריקה ממולאת בביצה רכה (89 שקלים). חוץ מהמבורגרים פדלון מגיש כאן "סושי גוש": שיפוד אנטריקוט ואסאדו, עטוף בטורטייה (49 שקלים), ואנטריקוט עם קרעי תפוחי אדמה אפויים ומטוגנים (159 שקלים).

אלי כהן 21, אשקלון. ראשון-חמישי 17:00-00:00, כשר

כרם בר יין

כרם בר יין הוא מקום נוסף שפתחה קבוצת הרים. הוא ממוקם צמוד להרים בייקרי ומחזיק אוסף יינות ישראליים. לצד היין מוגשות מנות כמו פילה דג בפחמים עם סקורדליה (68 שקלים), סשימי דג עם צזיקי (48 שקלים), טורטליני גבינות בחמאת מרווה (42 שקלים), קממבר צלויה בגריל עם ריבת שום קונפי (54 שקלים) ועוד. טווח המחירים של כוסות היין נע בין 34-62 שקלים לכוס.

קריית ענבים, ראשון-חמישי 18:00-00:00, מוצ"ש 20:30-00:00, כשר


המגדל

גם המגדל הוא בית מאפה חדש של קבוצת "הרים", מי שחתומים על ההצלחה של בית המאפה הרים בייקרי בקריית ענבים. בית המאפה החדש והמעוצב נפתח במגדל דוד מוזיאון ירושלים למרגלות חומות העיר העתיקה. במקום מוגשים מאפים טריים המזוהים עם "הרים בייקרי", אותם מכין שף קונדיטור אורן חיו (26-30 שקלים). בנוסף מגישים כאן גם ברוסקטות (24-35 שקלים), כריכים, מנות בוקר בלחם בריוש (28-35 שקלים) וסלטים שמכין שף נדב אלבז. חלל הקפה והמרפסת משתלבים עם טיילת החומות והוא עוצב בסגנון נורדי.

מגדל דוד מוזיאון ירושלים, ראשון-חמישי 8:00-16:00, שישי 8:0014:00, כשר

המגדל, ירושלים (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
המגדל, ירושלים|צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור

אלג'וד

בית המאפה והפטיסירי אלג'וד שוכן בעוספיא מאז 2000, ובימים אלה הצטרפה אליו גם מסעדה הנושאת את אותו השם. התפריט מציע מאכלים מהמטבח הערבי עם טוויסט מערבי כמו פתת אל חומוס עם חמוצים, לחם, זיתים ובורקסים שנאפים במקום (65 שקלים), פיתה מחמר בתוספת ממרח בצל ופלפל (32 שקלים), ספיחה בתוספת בשר טחון מתובל (58 שקלים), מסח'ן עם בצל מקורמל וחתיכות עוף (65 שקלים) וגם סינייה, מנסף, מנזלה ותבשילי חובזה ועולש (40-90 שקלים למנה).
שדרות אבא חושי 672, חיפה. ראשון-שבת 7:00-22:00. טלפון: 04-8399142

אריאנה בשר ויין

בר היין שממוקם בכניסה לקניון אושילנד עבר מהפך למסעדת בשרים כשרה. השף רן אלקובי מכין את הבשרים בתנור ג'וספר שמעניק טעמים מיוחדים ובתפריט החדש אפשר למצוא אנטריקוט מיושן על העצם (57 שקלים ל-100 גרם), סמאש בורגר (76 שקלים), שיפוד פיקניה (95 שקלים), סינטה מיושנת (168 שקלים), ברוסקטה רוסטביף מעושנת (58 שקלים) וביס קצבים בליווי צ'ילי מוחמץ ביין לבן (76 שקלים) ועוד. כדאי גם לדעת שבין 17:00-19:30 יש במקום הפי האור עם 20% על כל תפריט האוכל והאלכוהול.

עתיר ידע 4, כפר סבא. ראשון-רביעי 17:00-00:00, חמישי 17:00-00:30, מוצ"ש-00:30

אריאנה כפר סבא (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
אריאנה כפר סבא|צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

משיגנע

משיגנע הוא בית קפה טבעוני חדש שנפתח במדרחוב של זיכרון יעקב. התפריט מציע מנות כמו לחם מחמצת עם ראגו של 3 סוגי פטריות מוקרמות בגבינת קשיו וכמהין (38 שקלים), ברוסקטה "סלט ביצים" מטופו ומיונז תוצרת בית (36 שקלים), פלטת גבינות אישית או זוגית (60-110 שקלים) וברוסקטת סלק (36 שקלים). יש גם עיקריות כמו קארי אדום (65 שקלים), לזניה עם חלבון סויה (62 שקלים), פשטידה נטולת גלוטן עם ירקות ופשטידה יוונית מבצק פילו (55 שקלים). בשעות הבוקר מוגשים במקום שלל מאפים טבעוניים.

המייסדים 41, זיכרון יעקב. ראשון-חמישי 8:30-20:00, שישי 8:30-15:00


280 שקלים לארוחת בשרים לסועד - הייתם משלמים? (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
280 שקלים לסועד לארוחת בשרים - פסTדור|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

פסאדור

מסעדת בשרים חדשה וכשרה נפתחה בתל אביב, ובה יחזירו אתכם בזמן לטרנד מהניינטיז: בשרים בסגנון ברזילאי, כשהנתחים נחתכים ליד שולחן הסועדים משיפודי ענק. מאחורי המקום הזה עומד דור חי, שרק לפני שבוע סיפרנו לכם על וין אנד ויאנדה, מסעדת בשרים כשרה שהוא פתח בפתח תקווה. את הבשר בפאסאדור צולים על גריל אמריקאי, גם על גריל ברזילאי מסתובב וגם מעשנים אותם. הקונספט הוא ארוחה במחיר ידוע מראש. תמורת 280 שקלים לסועד תקבלו כאן 10 מנות בשריות: פיקנייה, פילה מרלן, אסאדו מעושן, אונטריב מפורק, בריסקט, אנטריקט, צוואר טלה, קבב, נקניקיית ספירלה ופרגית. לצד הבשרים מוגשות תוספות: פוקצ'ה עם צלחת חריפים ומטבלים, צלחת שרקוטרי, סלט עלים, סלט כרוב ומבחר ירקות מהטאבון. בתוספת 40 שקלים לאדם אפשר גם לקבל יין, בירה ושתייה קלה ללא הגבלה. הארוחה כוללת גם קינוח "קסטה אמסטרדם", אבל מי שירצו לסיים את סעודת הבשרים בקינוח אחר, יוכלו לעשות זאת תמורת תוספת של 48-52 שקלים נוספים לקינוח.

יגאל אלון 94, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 18:00-23:00, כשר

פריז הקטנה

פריז הקטנה היא בר יין מבית "פריז טקסס" שנפתח בגבעתיים. המקום החדש הוא שיתוף פעולה בין איש האלכוהול והיין דניאל נמירובסקי לבין אנשי פריז טקסס. במקום מציעים למעלה מ- 50 בקבוקים ויש גם תפריט קוקטיילים ש נמרובסקי רקח במיוחד עבור המקום. על האוכל אחראי כאן ערן בכור, השף של פריז טקסס שמגיש צלחת שרקוטרי שמכינים במקום (74 שקלים), פסטות (49-52 שקלים), מנת בשר סרטנים על תפוח אדמה פריזאי (66 שקלים) וסטייקים משתנים עם צ'יפס (110 שקלים). בין שעות 18:00-20:00 מגוון  בקבוקי יין יימכרו במחיר של 100 שקלים וכוסות יין יוצעו 2 במחיר 1.

כצנלסון 61, גבעתיים. ראשון-חמישי 18:00-00:00,שישי-שבת 18:00-01:00


ראמן קדימה 1

ראמנייה קטנה חדשה נפתחה בחיפה. מדובר בחור בקיר שממנו יוצאים ראמנים מהבילים, ששייך לבעלים שאחראים על רמאנייה נוספת בעיר, "פלמר נקסט דור". התפריט מציע ראמן טארה או מיסו עם בייקון טלה קריספי/חזה עוף צלוי/בשר מפורק שיכול להגיע גם בגרסה צמחונית עם כרוב בצלייה ארוכה או טופו (69 שקלים). בתוספת 6 שקלים אפשר לקבל גם ביצה רכה. יש בתפריט גם באנים ב-3 גרסאות: עם בשר מפורק, עם חזה עוף צלוי או עם כרוב צלוי (54 שקלים).

קדימה 1, חיפה ראשון-שבת 18:00-23:00