סושי בר בזל נפתח בצפון תל אביב בשנת 1997, כשסושי בישראל עוד היה מושג מעורפל. זה היה בר קטן ואפלולי שהפך לחלוץ של ז'אנר שלם. את המקום הקים יוסי חולו, סושימן צעיר ששאב השראה מלימודיו הקולינריים בברצלונה, והבין לפני כולם שהרולים האלה עומדים להיות להיט בקרב הישראלים. במקום שפתח היו שני שולחנות, בר קטן וחזון יפני פשוט, מדויק ונקי. לאורך השנים התרחבה סושי בזל בתוך תל אביב, כשבכל מעבר – מרחוב בזל לפרישמן, משם לרחוב בן יהודה, ולבסוף לרחוב בוגרשוב, שם עד היום פועל סושי בר בזל עם אותו הקו הקולינרי ממנו הכול התחיל בשנות ה-90.

לאחר המעבר ללובי מלון פרימה, עברה המסעדה מהלך נוסף והפכה לכשרה. במהלך 2024 נרכשה סושי בזל על ידי קבוצת ניראור, המנהלת כיום כ־50 מסעדות אסייתיות ממותגי צ'וקה ו-WOK TO WALK, ומתכננת להפוך את המותג לרשת סושי כשרה בפריסה ארצית
הסניף הראשון כבר פועל במתחם סוהו בנתניה (ממש ליד איקאה). בתפריט נמצא רול הסאנסט המזוהה עם המסעדה: סלמון, אבוקדו, עירית עטופים בסלמון (67 שקלים); ריינבאו רול עם שלושה סוגי דג – סשימי בס, טונה וסלמון (74 שקלים); קומבו TLV עם 28 יחידות סושי קלאסי וניגירי (174 שקלים), מרק ראמן עוף עם פרגית בגריל וביצה רכה (69 שקלים); פאד קפאו עם בקר וביצת עין (74 שקלים); באנים עם דניס בטמפורה או אסאדו מפורק (62 שקלים), גיוזה עוף צרובה, טרטרים, נאמס, מנות ילדים, תוספות וקינוחים.

המסעדה החדשה מחלוקת ל 4 איזורים: פנים, חוץ, חדר פרטי ובר סושי עם 150 מקומות ישיבה. ניר מעתוק, בעלי קבוצת ניראור אומר על הרכיש: "סושי בזל הוא אייקון תרבותי וקולינרי שנולד בצפון תל אביב, וכעת הופך לנכס בוטיק ארצי עם נשמה".
רכישה זו מהווה מהלך שממשיך את מגמת ההתרחבות של מסעדות אסייתיות כשרות בארץ ואת הפיכת המסעדות הפאן אסייתיות למקור השקעה שמושך יזמים ומשקיעים להיכנס לתחום. בעוד מסעדות רבות ברחבי הארץ נסגרות עקב קשיים כלכליים, בתחילת מאי התפרסמה רכישת 50% מקבוצת קיסו על ידי קבוצת משקיעים גדולה שהסעירה את העולם הפיננסי.
סושי בר בזל. מפי 5 מתחם סוהו נתניה. 09-7676111, ראשון-רביעי 12:00-23:00, חמישי 12:00-24:00, שישי 11:30-16:00, מוצ"ש-24:00, כשר