צפוןהמקומית, פרדס חנה כרכורהמקומית הוא בית קפה שכונתי שמציע כריכים שווים כמו כריך עיזים עם גאודה, גבינת טום, ממרח סלק, פרוסות בטטה עם סילאן וקליפת לימון מגוררת, ויש גם ויטרינה עם מאפים מתוקים ומלוחים וסלטים כמו סלט קינואה עם בטטה, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עגבנייה, בצל, פלפל וויניגרט סלק. הישיבה היא באזור מוצל על דק והאווירה שכונתית נעימה. מקום נהדר ללפטופיסטים, שגם מציע 15 אחוז על הבירות בשעות 16:00-18:00.המקומית. המושב 27, כרכור. ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-14:00View this post on Instagram A post shared by המקומית | המושב 27 (@hamekomit.pardes.hana)מרכזאופנהיימר, תל אביבהתפריט של אופנהיימר, הביסטרו הרמת אביבי השכונתי החדש, מחולק לפתיחים, ירקות, אדמה, דגים ובשר והמנה הכי יקרה בו עולה 98 שקלים. בין המנות הראשונות: פטטאס בראבס (42 שקלים), שיפוד פטריות עם אבקת פורצ'יני (58 שקלים) ופריקי עם זעתר טרי, שמיר, נענע, כוסברה, זוקיני ושמנת חמוצה (56 שקלים). בקטגוריית מנות האדמה יש בין השאר ניוקי ופסטה חמאת לימון, בדגים סשימי, טרטר ופילה מוסר עם חמאת זעתר וקרם תפוח אדמה (89 שקלים) ובסקציה הבשרית טאקו לחי עגל (68 שקלים), טרטר בקר, המבורגר עם צ'דר (84 שקלים) ופילה בקר.אופנהיימר. אופנהיימר 11, תל אביב. ראשון-חמישי, שבת 17:00-23:00, לא כשרView this post on Instagram A post shared by @oppenheimer.bistroבאגה בורגר, רמלהבאגה בורגר היא המבורגרייה חדשה של השף דור דידי, שהיה סו שף בלומינה ובלו סקיי ושימש כשף תפעולי במסעדת ספרה ברחובות, שבה צולים את הקציצות לא על הגריל אלא בתנור ג'וספר. במסעדה מטבח פתוח וחדר בשר, ואת ההמבורגרים מכינים במקום מבשר עגלת אנגוס טרי או מטלה מיושן. מבחר הקציצות כולל המבורגר עם מדליון כבד אווז, ארוגולה, ריבת בצל, פטריות מוקפצות ואיולי כמהין (92 שקלים); המבורגר עם אסאדו מפורק, בוריק ביצה, צ'ימיצ'ורי, ארוגולה, שום קונפי ואיולי פלפלים (82 שקלים); המבורגר מנתחי טלה עם מעדן אווז, ארוגולה, בצל מטוגן, איולי בזיליקום, גבינה טבעונית וצ'יפס שאלוט (87 שקלים); והמבורגר עם אבוקדו טרי, איולי לימון כבוש, רוקט, חמוצים, בצל ירוק, ריבת חלפיניו וביצה הפוכה (82 שקלים). חוץ מההמבורגרים יש בתפריט כנפיים ברוטב אסייתי וצ'יפס בטטה בשלושה צבעים עם פטרוזיליה, שום ולימון.באגה בורגר. הרצל 62 רמלה. ראשון-חמישי 12:00-02:00, מוצש-02:00. כשראוניגירו, כפר סבאאוניגירו היא מסעדת האוניגירי הראשונה בארץ, שנפתחה בכפר סבא. למי שעדיין לא מכיר אוניגירי הוא מעין סנדוויץ' סושי יפני, ובאוניגירו מכינים אותו בכמה גרסאות שונות. יש עם אבוקדו, עם בטטה, עם טופו, עם טמגו (חביתה יפנית), עם טונה, עם סלמון, עם טונה ואבוקדו, עם סלמון ואבוקדו, עם טמגו ואבוקדו ופצפוצי צ'ילי ועם בטטה וקרם שמנת עם פצפוצי אורז מעל. טווח המחירים של אוניגירי יחיד נע בין 18 ל-24 שקלים, ויש גם עסקיות וקומבינציות אוניגירי עם 6 יחידות ב-99 עד 139 שקלים. חוץ מהסנדוויץ' הטרנדי מכינים כאן גם גיוזה במילוי קימצ'י קוראיני וגיוזה במילוי טופו וירקות, ולקינוח אפשר לטעום כאן באנים מתוקים עם שוקולד מריר, עם שעועית מתוקה, עם לוטוס או עם חביתה מתוקה. בין המשקאות: גזוז יפני ותה יפני בשם צ'אי צאי במילוי חופשי, סאקה קר ובירות.אוניגירו. ויצמן 35, כפר סבא. שני-חמישי 13:00-23:00, שישי 11:00-15:00, מוצש-23:00. כשרView this post on Instagram A post shared by אוניגירו (@onigiro.il)נאיתאי, מודיעין מכבים רעותמודיעין התחדשה במסעדה שאומנם מוגדרת תאילנדית אבל בתפריט שלה יש גם לא מעט סושי. עוד בתפריט: כנפיים פיק גאי בסגנון תאילנדי, גיוזה במילויים שונים (30-40 שקלים), סלטים תאילנדיים קלאסיים כמו טום סאם (38-45 שקלים), מרקים כמו טום יאם (31 שקלים), מנות ווק, מנות אורז מוקפץ ובאנים (60 שקלים).נאיתאי. דם המכבים 46, מודיעין מכבים רעות. כשרדרוםקפרזה, קריית גתקפרזה היא מסעדה איטלקית חדשה שפתחו לירון ובן עשור, בני זוג אנשי עסקים מקריית גת. המטבח מתמחה באוכל איטלקי ים תיכוני ומוביל אותו שף עדי לוי, שעבד בין השאר בקבוצת מחניודה עם שף אסף גרניט. התפריט מציע קלאסיקות ביסטרואיות איטלקיות; בבוקר מוגש שם תפריט בראנץ', ובצהריים מצטרפות מנות צהריים (עד 16:00). מ-18:00 מוגש תפריט ערב, שכולל ראשונות כמו קרפצ'יו באטר (48 שקלים), פולנטה תירס (65 שקלים) וקיסר עם פוקצ'ה (69 שקלים); ועיקריות של פסטות, דגים ופיצות, ביניהן פיצה ירוקה עם פסטו בזיליקום, רוקט וקליפת לימון מגוררת (72 שקלים).קפרזה. דרך הדרום 20, מתחם איי סלומון, קריית גת. 050-7705958. ראשון-חמישי 09:00-16:00, 18:00-23:00. כשר