הרשתות החברתיות בישראל מתפוצצות לאחרונה ממנה שאפשר למצוא בכל פינת רחוב. זה קרה לכמה שווארמיות צפוניות, אחת מהן בחיפה על הכרמל, וגם בעוספייא ודלית אל כרמל, והן מציעות מנות שגורמות לאנשים לנהור אליהן.אחד המקומות שנהנים מההתלהבות הזו הוא BBQ מיראז' בעוספייא, שווארמייה שנפתחה לפני 3 שנים והפכה לכוכבת רשת גדולה הודות לשיטת צלייה מיוחדת שהופכת את הבשר לעסיסי במיוחד. הטריק הוא בתלייה האופקית של השיפוד, ובזה שהוא נצלה על גחלים ומקבל טעם מעושן. הבשר מסתובב מעל גחלים, ובצורה כזו השמן לא נוטף לתחתית אלא נספג לתוכו במהלך הסיבוב. מדי פעם העובדים במקום מדליקים את הגחלים בעזרת מאוורר, והבשר מקבל חריכה נוספת.מעבר לטעם, שנטען להיות עשיר ועסיסי במיוחד, השיטה הזו גם יוצרת תמונה מאוד מגרה שמצטלמת ממש טוב, וזה בהחלט מתכון בטוח להצלחה ברשתות.עם פרוץ המלחמה מול איראן המקום נסגר לשיפוצים, ובשבוע שעבר הוא נפתח מחדש עם הבטחה לסניפים נוספים שיבואו בהמשך. עכשיו השאלה הגדולה היא האם זה שווה את ההייפ (ואת הנסיעה ואת התור)?הגעתי למקום מלאת ציפייה. הייתי מוכנה לעמוד בתור הארוך, אבל למרבה המזל הגעתי בשעה נוחה ומצאתי את עצמי לבד בקופה ומול פס סלטים. הזמנתי שווארמה בפיתה, והיא לא הייתה מהמנות הגדולות שיצא לי לאכול (ומחירה 49 שקלים). האמת היא שהיא הייתה אפילו די קטנה, פיתה מהסוג הדק יותר, לא אלה האווריריות והבשרניות בעלות יכולת הספיגה המוגברת.מבחר הסלטים חביב וכולל בצל עם סומאק, רוטב אדום חריף, חומוס, פטרוזיליה קצוצה, עגבנייה פרוסה, סלט כרוב לבן, סלט כרוב סגול, סלט בצל, גמבה ופלפל חריף. בקצה פס הסלטים יש גם קישואים מטוגנים שכל אחד מוזמן לבוא לקחת. יש גם צ'יפס וחמוצים.מי שהרכיב לי את המנה שם את כל התוספות שביקשתי בתחתית הפיתה, ואילו כל הבשר הלך מעל. בחרתי לרפד את הפיתה בטחינה ירוקה, רוטב שום וסלט כרוב, והם היו מיועדים לשדרג מאוד את המנה, אבל הם נותרו בתחתית הפיתה ולקח זמן להגיע אליהם.עיקר הביס היה הבשר, שהוא שילוב של עגל וכבש. ומאחר שהוא היה כבר מונח על הכף שלתוכה חותכים אותו מהשיפוד הגדול, ולא גולח ברגע שהזמנתי את המנה, הוא היה פושר. למעשה, הוא ממש חיכה שם, עוד מהגילוח הקודם, ולכן לא היה במיטבו. אולי נכנסתי ברגע של הפוגה מפיק הצהריים, אולי העובד היה פשוט עייף, אבל זו לא הייתה הפיתה שציפיתי לה. בטח לא אחרי כל הציפייה.מבחינת הטעם, הבשר היה טעים, אפילו טעים מאוד. מתובל בעדינות, שומני במידה טובה ועם צ'אנקים קטנים של שומן. פרוסות הבשר לא היו גילופים דקים אלא נטיפי בשר קטנים, והיה כיף ממש לאכול אותו. אם רק היה קצת יותר חם, הוא היה הרבה יותר טעים.השוס כאן הוא ללא ספק הלאפה, ואת זה גיליתי כשכבר ישבתי לאכול את הפיתה שלי. בזה אחר זה נכנסו 15 אנשים שהסתדרו בתור ארוך, וכולם זכו להצגה של הלאפות שרצו על הפס. אחרי שמסדרים עליה את כל התוספות (בצורה אחידה ולכל רוחבה, לעומת הפיתה שבה כל התוספות היו בתחתית), מניחים מעל את הבשר שזה עתה גולף, מגלגלים ומכניסים אותה לתוך רשת צלייה מיוחדת ואז מתחיל השואו. כשהיא לכודה בתוך הרשת, מורחים את הלאפה על הבשר משני הצדדים, בתנועות טפיחה קלות ואז לקינוח מספיגים איתה את המיצים הניגרים מהבשר. מחירה של לאפה הוא 59 שקלים, ונראה שאם כבר, אז זו המנה שבשבילה צריך להגיע לפה. גם המנה בצלחת שעולה 49 שקלים, ומגיעה עם גדושה בסלטים ובשר, נראית מאוד מגרה והרבה יותר מעניינת מהפיתה.הבעלים של המקום, חסן שרוף, עובד בימים אלה על סניפים נוספים של BBQ מיראז' שצפויים להיפתח בבאקה אל גרביה, בחורפיש ובראש העין, מה שאומר שהיא צפויה להפוך לרשת. איזה כיף שעוד מעט תהיה בכל מקום שאוורמה אופקית מצוינת, נותר רק לקוות שיצליחו לגשר על הפער בין המנה בפיתה לזו הלוהטת בלאפה.בווייז: BBQ מיראז'. הכביש הראשי עוספיה. שני-שבת 11:00-16:00, לא כשר