אוהד לוי הוא איש לא רגיל. כמות הפרויקטים הקולינריים שהוא השתתף בהם מאז התחיל את דרכו אצל רושפלד בהרברט סמואל היא הוכחה לחריצות אינסופית. לכם הוא כנראה יהיה הכי זכור בתור הבעלים והשף של מסעדת מאמו שפתח באילת ב-2022 וסגר עם פרוץ המלחמה ב-2023. לפני זה הוא היה השף של סושיאל קלאב, של צ'יקטי, של הבר האילתי אלטר, של אלישע ושל קפה מרגו ובמקביל לכל זה גם הפעיל קייטרינג עילי. לפני שבוע הוא פתח את לילי על חוף ריף של מלון הרברט סמואל באילת.המסעדה הזו תצליח, מבטיח לוי, כי כל מה שאני רוצה זה להצליח לעבוד כל חיי מול הים ולעשות פעם ביום הפסקה של שעה כדי לגלוש עם הילדים שלי. זה החלום, כי רק ככה אפשר להכניס איזון לחיים המשוגעים של מסעדנות, אומר מי שהיה שייט מפרשיות תחרותי ונכנס למטבחים כדי לממן את אהבתו הגדולה לים. ב-2022 הוא זכה בתואר השף המבטיח בטקס פרסי המטבח הישראלי וגם השתתף בתוכנית המסעדה הבאה.את לילי הוא פתח יחד עם השותף טל פריטל (מחוות הגמלים) והם בנו במו ידיהם את המרפסת של המסעדה, את נדנדות העץ, את הסנדות ואת הבר החיצוני, והפכו את החלל החיצוני המושכר מהמלון למרפסת מלאה קסם.מה אוכלים בלילי?תפריט הערב של המסעדה עוד בהרצה וממש ראשוני, ייתכן שיהיו בו לא מעט שינויים, אבל כרגע נראה שהכוכבים הגדולים שלו כבר כאן, והשף מבטיח שהם גם יישארו. יש בו למשל שיפוד שורטריב שמבלה 21 שעות במעשנה ומוגש על טחינה, עם ירקות צלויים וסלסה (106 שקלים); קרפצ'ו דג עם שמן זית של מגל ושקדים מטוגנים שמוגש עם עגבנייה לסחיטה מעל הדג (74 שקלים); סלט קיסר בייבי ג'אם עם קרעים ענקיים של לחם אש שנאפה בג'וספר ורוטב טרטר עם מיסו (58 שקלים); זוקיני ובמיה במחבת לוהטת עם יוגורט (58 שקלים); דניס בפלנצ'ה עם חומוס, מנגולד, סומאק וויניגרט (94 שקלים); וסטייק צלוי על גחלים בג'וספר שמוגש עם צ'ימיצ'ורי זעתר (132 שקלים).יש בתפריט גם המבורגר בג'וספר במשקל 200 גרם, שעשוי משורטריב ואונטריב המיושנים במקום ומוגש עם בצל מטוגן, חרדל, איולי צ'יפוטלה וצ'יפס דקיק (68 שקלים); וישנה גם מנת הדגל של מאמו, שאי אפשר לוותר עליה: שני כיסונים ענקיים מבצק עדין ממולאים בדג דניס קצוץ דק, מוגשים בתוך רוטב בסגנון בויאבז על בסיס ציר ראש לוקוס ושמן צ'ילי מלוכלך, עם מנגולד ופרוסות של שום שבושלו שעות בשמן צ'ילי מעושן (92 שקלים).במהלך היום לילי משמשת כמסעדת חוף, אבל לא מהסוג שאתם רגילים לפגוש באילת. יש בה שולחנות בחוץ ותפריט שאומנם מותאם לחוף אבל לוקח את אוכל החופים למחוזות חדשים. יש בו למשל כריך אסאדו שעבר 7 שעות במעשנה; צ'יפס זוקיני פריך כמו ביוון (68 שקלים); לחם עגבניות ספרדי (38 שקלים); צ'יפס זוקיני עם צזיקי מלפפונים (48 שקלים); סלט אבטיח עם עלים ירוקים, צ'ילי וגבינת ברינזה (64 שקלים); טאבולה כרובית (68 שקלים); צ'יפס פריך עם ביצת עין ופרמזן (48 שקלים); המבורגר ושניצל דג מפילה דניס עם איולי שיפקה וצ'יפס אמיתי (78 שקלים).במרפסת של לילי יש אווירה של טברנה שלווה ביוון. בחלק פנימי יש שולחנות עם מפות לבנות ואגרטלים עם פרחים טריים, ואפשר לראות את לוי מג'נגל במטבח דרך חלון צר. השירות לא מעונב, קליל ומשוחרר אבל מקצועי ואדיב מאוד, כמו במסעדות חוף מעבר לים.הכל כאן מתכתב עם החזון הקולינרי של השף ועם הפשטות הנעימה שלו, שמתנגדת למחסומים או לריחוק. ההפך הוא הנכון: זו מסעדת חוף-שף שנותנת תחושה עזה של אישי וקרוב. אני מאוד מקווה שנצליח להעלות את הרמה הקולינרית באילת, אומר לוי, שאנשים שיעבדו אצלי ייצאו וימשיכו לעבוד כמוני עם חומרי גלם הכי טובים של היצרנים הכי טובים שלנו, כמו עלה עלה ומסיק מגל.המקום חודר ללב בזכות האווירה נטולת המניירות, וכמובן האוכל שהוא מפגש משמח של מרקמים וטעמים - לפעמים עדינים, לפעמים בועטים ולפעמים עם עקצוצים חרפרפים נעימים. השילוב הזה, בין הפשטות הקלילה בחוץ למורכבות הקולינרית בפנים, הופך את לילי למסעדה ששווה להגיע אליה בכל ביקור באילת, בדיוק כמו שמאמו הייתה. ושימו לב, כרגע ועד סיום ההרצה יש 20 אחוזי על כל המנות בתפריט.לילי. חוף ריף, מלון הרברט סמואל, אילת. שני-שבת 11:00-18:00, 19:00-24:00. לא כשר. הזמנת מקום דרך האינסטגרם של המסעדה