תל אביב מלאה בברי אוכל, למעשה אנחנו בטוחים שממש ברגעים יש עוד כמה שקורמים עור וגידים. בדיוק סיפרנו לכם על בר פרדיסו של דנה לי ברמן ואנשי השפגט, ולפניו נפתחו MAZE וטיפסי טונה בנחלת בנימין, בבר, לוסי ומוריס בשוק הכרמל. עכשיו תורה של שכונת לבונטין להתחדש בבר עם קוקטיילים, יין ואוכל עם חותמת של שף - והיא עושה את זה עם קיו (Cue).

קיו, שנפתח ממש השבוע ברחוב הרכבת, צמוד לוואט סאנג המעולה, הוא מקום לא שגרתי במובן הטוב - עם מינימום עיצוב, מקסימום השקעה במערכת הסאונד ופלייליסט שזורק אותך מקצה לקצה. פעם זאת מוזיקה שחורה מהניינטיז, פעם סול, אחר כך ניגון דרום אמריקאי בספרדית ואחריו אחד הלהיטים הגדולים של Shade.

מנות ב-CUE החדשה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
מנות ב-CUE החדשה|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור
CUE - אווירה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
CUE - אווירה|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

המקום שייך לשלושה שותפים: מאיר קימיאגרוב, עדן הלל, שהיה מנהל פלור בשילה של שרון כהן ובמשייה, וסער קובה. שלושת השותפים מביאים איתם ניסיון מגוון ביצירת חוויית אירוח עילי במסעדות, וגם לשף בן כהן יש סיפור אישי מיוחד. מעבר ליכולות שפיתח במסעדת משייה, הוא מביא לבר החדש חלום אישי ענק שנרקם בזמן שהתמודד עם מחלה קשה ונדירה שתקפה אותו אחרי השירות הצבאי. כבר אז הוא ידע שאם ינצח אותה יעמוד בראש מקום משלו.

הבר עצמו אינו גדול, ובינו לבין המטבח מפריד חלון ענק שדרכו רואים את המטבח. רוב מקומות הישיבה בקיו הם סביב השולחנות בחלל הפנימי ובאזור חיצוני שעל הרחוב. מהמטבח בהובלת השף בן כהן יוצאות מנות בר - ביסים מיוחדים ומקוריים שאומנם אינם זולים אבל משאירים אימפקט. אם זה טרטר בקר שיש היום בכל תפריט בתל אביב, אויסטר או האש בראון. התפריט של קיו עורך חיבור מעניין בין עולמות שונים, טעמים וטכניקות בישול, כל מנה היא עולם ומלואו - רק חבל שהמנות מאוד מאוד קטנות, ברמת הביס. רחוק ממנות החלוקה שהתרגלנו לראות בכל מקום.  

המבחר כולל אויסטר שמגיע עם שמן למון גראס, סלרי מוחמץ ועירית (24 שקלים); האש בראון שהוא סוג של ארנצ'יני תפוח אדמה מלבני שמנמן שעליו קוויאר שחור עם איולי בצל ירוק (2 יחידות, 62 שקלים); דגים נאים עם סויה מיושנת, סלסת הדרים, עלים חריפים, קולרבי חריף וג'ל ג'ינג'ר קטן (92 שקלים); וטרטר בקר שמוגש על ברוסקטה עם הר של פרמזן מגוררת וליד מלפפון חמוץ מטוגן בטמפורה (2 יחידות, 68 שקלים).

CUE החדשה - אווירה בחוץ (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
CUE החדשה - אווירה בחוץ|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

גם את סלט העלים, שהוא היילייט בברים ובמסעדות, הצליחו בקיו להכין בצורה אחרת: בתחתית הצלחת יש יוגורט מעושן ומעליו פאקוס, אפונת שלג, מלא עלים ופיצוחים. מעל זה מזולף חומץ ורדים ארומטי, וכשמערבבים את הכל יחד מתקבלת מנה פשוט מעולה (56 שקלים). טעמתי גם שני ביסים של מוח בטמפורה עם רמולד זעפרן, פלפל חריף ולימון כבוש (62 שקלים), שהיה מאוד חריף וכיפי, ומנה של אטריות דקיקות בתוך ציר עוף ושמן צ'ילי קוריאני עם שיפוד קטן של שרימפס (48 שקלים למנה + 12 לתוספת שרימפס). מנות נוספות בתפריט הן טאקו עם פטריות, איולי, כוסברה וקריספי שאלוט (2 יחידות ב-48 שקלים); לפת, תה שחור, מיסו וחמאה חומה (46 שקלים); פילה דג בחמאת חמציץ וקושו (88 שקלים); מולים עם חמאה חומה, לימון שרוף ורוטב דגים (58 שקלים); שקד טלה (72 שקלים); ופילה בקר עם ברנייז ושום שחור (114 שקלים). 

CUE - האש בראון וקוויאר שחור  (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
CUE - האש בראון וקוויאר שחור|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

בגזרת האלכוהול יש תפריט מכובד של יינות ומבחר של קוקטיילים מעניינים, שמשלבים מרכיבים כמו שמן זית, הל ומיסו (58 שקלים לקוקטייל). הדבר היחיד שחסר כאן כרגע - אבל אני בטוחה שיסתדר אחרי תקופת ההרצה - הוא תזמון נכון של יציאת המנות. מאחר שמדובר במנות שמספיקות לביס אחד, חייבים להגביר מעט את הקצב.

CUE. הרכבת 12, תל אביב. שעות פעילות בתקופת ההרצה: שני-חמישי מ-19:00. לא כשר