רשת אגאדיר אוהבת לשתף פעולה עם שפים מצליחים. יש לה בארסנל כבר לא מעט קציצות שיהיה קשה לשכוח: יהונתן רושפלד, רז רהב וגם ארז קומרובסקי השאירו את חותמם באגאדיר, ועכשיו הגיע תורו של תומר טל (לשעבר ג'ורג' אנד ג'ון, שזכתה ללא מעט הישגים קולינריים). אבל טל קיבל משימה קשה: להכין קריספי צ'יקן נטול גלוטן בסגנון אסייתי. ולא רק שהוא הצליח במשימה, ובגדול, זו מנה שיש לה פוטנציאל להפוך לבשורה גם עבור מי שאינו צליאקי או נמנע מגלוטן.מה הופך קריספי צ'יקן למנה מושלמת בעינינו? זו שאלה שמורכבת מכמה שאלות. האם זה הציפוי? הקראנץ'? העסיסיות של העוף? הרטבים? לדעתי כל התשובות נכונות. הסוד במנה שחוזרים אליה הוא השילוב של כל המרכיבים יחד לשלם גדול הרבה יותר.הקריספי צ'יקן הרגיל של אגאדיר, זה שנמצא קבוע בתפריט, נחשב בספר שלנו למנה מעולה. היא גדולה, עסיסית, קריספית בטירוף ומכילה 2 חתיכות ענקיות של פרגית, ומחירה 66 שקלים. אז מה שונה במנה שהינדס טל? מנת הקריספי צ'יקן החדשה נקראת קריספי צ'יקן אדיר, והיא שונה דרמטית מזו המקורית. העוף מגיע בחתיכה אחת ענקית שהיא גדולה בהרבה מהלחמנייה. צריך לתת שני ביסים ממנו עד שמגיעים אליה. הוא עשוי מפרגית (כפי שאפשר לפגוש אצל לא מעט מתחרים) והוא שמנמן ועסיסי ומצופה ב-5 סוגים שונים של קמחים נטולי גלוטן, ביניהם קמח טפיוקה, קמח תירס וקמח אורז דביק. הבלילה מתובלת גם בכמון אבל הוא לא ממש מורגש במנה.אחרי הציפוי בבלילה, הפרגית מצופה בדבאייל, אותו חטיף חומוס קראנצ'י מהמטבח ההודי, וזה יוצר קראסט שטרם פגשתי (דמיינו קריספי צ'יקן עטוף בשברי ביסלי, אבל בלי הטעם הדומיננטי והאובר תיבול של ביסלי). פה הדבאייל לא נטחן, אלא נותר בצורת מקלונים דקים ושלמים, ממה שהופך את כל האירוע למתפצח בטירוף. אם אתם מחפשים את המנצח הגדול בתחרות הקריספי צ'יקן הכי קריספי בארץ, כנראה שמצאנו אותו.חוץ מהעוף המנה מכילה גסטריק פלפל שיפקה – רוטב אסייתי ירוק חרפרף, חמוץ ומתוק מפוצץ באומאמי ועז טעם. יש פה גם מיונז, עגבניות, בצל סגול, עלי חסה קיסר פריכים, כוסברה וג'ינג'ר. שילוב הטעמים שהוא בעיטה מעניינת עם קיק אסייתי חרפרף. הג'ינג'ר נעלם בכל הסיפור הזה, ואם אתם לא אוכלים חריף בכלל המנה הזו תהיה לכם חריפה מדי. אבל אם אתם מאלה שמוסיפים משהו חריף לכל ביס שנכנס לפה, זה יהיה בול במידה וזה ירגיש פיקנטי.לחמנייה ששווה דיבורהתוספת היחידה שלדעתי בעייתית במנה היא הכוסברה, ואני אדם שאוהב מאוד כוסברה ומוכנה לאכול אותה בכל מנה. מצד אחד הטעם החזק שלה לא מוגזם כאן בזכות החסה הפריחה והפרשית והרוטב החריף. מצד שני, בגלל שהיא נכנסת למנה בשלמותה, עם העלים והגבעולים, נוצרת בעיה קטנה, כי השיניים לא חותכות אותה והיא נשלפת בשלמותה בכל ביס ויוצרת המון בלגן. אם יקצצו אותה, או ישימו במנה רק את העלים ללא הגבעולים, זה ישפר מאוד את נוחות האכילה.ועכשיו בואו נדבר על הלחמנייה, כי היא שווה דיבור. קריספי צ'יקן אדיר מוגש בתוך לחמנייה נטולת גלוטן מהטובות שטעמתי. היא מגיעה למטבח המסעדה ארוזה הרמטית בתוך שקית, עוברת צלייה קלה על הגריל באזור סטרילי כדי לוודא שתהיה נקייה מחשש לגלוטן, ויש לה ריח מתקתק של חלה ומרקם של בריוש שמן זית. מכל הלחמניות נטולות הגלוטן שיצא לי לטעום בחיי, זו ללא ספק נותנת פייט אמיתי עם מרקם מושלם ובועות גדולות בבצק שסופגות היטב את כל מה שנוגע בהן.בשורה התחתונה, מדובר במנה מעולה. זהו באמת קריספי צ'יקן אדיר. המנה גדולה ומלכלכת מאוד, אבל בועטת בפה. הקריספיות כאן בלתי מנוצחת, ולדעתי אין קריספי צ'יקן שיפיק רעשי פיצוח חזקים יותר. היא גם טעימה ומעניינת ובעלת טעמים מקוריים ונועזים, ובחיים לא תנחשו שהיא מותאמת לצליאקים. לא מתאים לכם? אפשר לקבל את המנה הזו גם בלחמנייה רגילה (ואפשר גם להוציא את הכוסברה אם אתם לא אוהבים).המנה תוגש במהדורה מוגבלת באגאדיר נחלת בנימין בלבד החל מהיום (רביעי, ה-11.9 בשעה 19:00). ב-16.9 היא תיכנס לתפריטים של שאר סניפי הרשת. מחיר המנה 66 שקלים. עם צ'יפס היא עולה 76 שקלים, ועם צ'יפס ובירה תשלמו עליה 96 שקלים.