רחובות היא כבר לא רק עיר המדע. בשנים האחרונות צמחה בה סצנה קולינרית מסקרנת, עם מסעדות שמרביתן ממוקמות במרכז העיר ובמתחם ההייטק שבכניסה הצפונית. אבל לא זקס בראסרי. זקס בראסרי החדשה, בניהולה של קבוצת כרמים, נפתחה בשכונת המגורים רחובות ההולנדית שבמערב העיר, וגם אם תגיעו לשם לא תראו אותה - כי היא מסתתרת בתוך מתחם של מגדלי הים התיכון - שהם גם שותפים בנכס.

בהתחלה זה מעט מוזר, אבל אחרי שנכנסים מבינים שהאווירה היא כמו בכל קומפלקס מגדלים תל אביבי שיש בו גם מסעדה, רק הרבה יותר שקט ובלי הרעש וההמולה העירוניים. מחוץ לדלת המסעדה יש רחבה חיצונית גדולה ויפה עם גינה מטופחת ועצי אקליפטוס, שתוחמים את השטח הציבורי שבין שני המגדלים, ושם תוכלו לאכול את ארוחת השף הכשרה - לראשונה ברחובות גם בשעת הצהריים.

השף סהר רפאל. קבוצת כרמים. זקס (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
השף סהר רפאל. קבוצת כרמים. זקס|צילום: לין לוי, יחסי ציבור

קבוצת כרמים, ובראשה השף סהר רפאל, מביאה לכאן את הגרסה הכשרה של עצמה. כמו בשאר מסעדות הקבוצה - למרות שמדובר במסעדת שף גם כאן האווירה קלילה. זקס היא יותר בראסרי ממסעדת שף, עם אלגנטיות שקטה ועיצוב פונקציונלי. יש מפות לבנות על השולחנות ותפריט קטן יחסית, אבל לא נדרשת הופעה מהודרת בשביל להרגיש בנוח.

הרבה בשר ורק יין ישראלי

את התפריט בזקס בנה רפאל יחד עם השף דוד לוי, שגם מבצע אותו בפועל, והוא מושתת על עקרון העונתיות, כמו בכל מסעדות הקבוצה, וכולל מקום של כבוד למנות הבשר הנהדרות שהשף מזוהה עימן. יש גם תפריט יין 100 אחוז ישראלי, עם בקבוקים שמחירם נע בין 149 ל-329 שקלים, ו-2-3 יינות שאפשר להזמין בכוסות (38-45 שקלים). ללקוחות מוצעים גם שלושה מסלולים של וויין פרינג, כל אחד מאפשר טעימות מיינות של אזור אחר בארץ (129-159 שקלים למסלול של 5 חצאי כוסות).

תפריט האוכל של זקס בראסרי מורכב מראשונות קרות, ראשונות חמות ועיקריות, בלי מנות חלוקה או מנות ביניים. בתחילת הארוחה מגיעים לשולחן (ללא עלות) לחם הבית ומטבלים: סלסת עגבניות מעושנות, חציל מעושן וחמאת בקר מתובלת שהיא הברקה מעניינת מאוד (מכיוון שהמסעדה כשרה אי אפשר להגיש בה חמאה רגילה). יחד עם הלחם מקבל כל אחד מהסועדים גם מנת פתיח, גם היא ללא עלות: כף ובה סבלה שקדים עם סלטון של צ'ילי, עירית, ענבים שחורים ותפוח, ומעל הכל קציפת שקדים. המנה הזו מספרת את הסיפור של אפרים זקס, שעל שמו המסעדה, שהיה אחד ממייסדי רחובות שנטע באזור מטעי שקדים.

מתוף התפריט של זקס. חזה עוף (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מתוף התפריט של זקס. חזה עוף|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מבחר המנות הראשונות כולל סשימי דג, טרטר דג, סשימי הדרים, טרטר טונה על דיסקית אבטיח וטרטר בקר (68-72 שקלים), בכל אחת מהמנות עושר של מרכיבים וטקסטורות וחומרי גלם אופנתיים כמו פונזו, אבקת הדרים או שמן טרגון. בגזרה הזו יש גם שני סלטים - סלט קיסר וסלט עלים עם אנדיב, בצל מקורמל, פרי עונתי ויוזו פקאן (58 שקלים) - מנה נוספת של רוסט סינטה ורוד מושלם (68 שקלים).

שקדי עגל. זקס (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
שקדי עגל. זקס|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

המנות הראשונות החמות הן בעצם מנות הביניים: מנת כרישה שמציגה חמש וריאציות על הירק (72 שקלים), ריזוטו ארטישוק וכמהין (59 שקלים) ו-6 שקדי עגל צרובים לכדי שלמות מעל קרם פלפלים חריף, עם יוגורט קשיו ועלי כוסברה (92 שקלים).

טרטר בקר. זקס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טרטר בקר. זקס|צילום: לין לוי, mako אוכל

בסקשן העיקריות יש שש מנות - שתי מנות דג, מנת עוף ושלוש מנות בשר שהן ללא ספק גולת הכותרת כאן; הפריים ריב שנצלה בג'וספר (58 שקלים ל-100 גרם) והבייבי צלעות טלה על קרם בצל לבן ברוטב דמי גלאס שוקולד (228 שקלים) הן שתי מנות מפוארות ומוצלחות שמציגות את המומחיות של השף בעבודה עם הבשר הכי טוב בארץ. מנת העוף היא חזה עוף עם עור בקרמל פיקנטי על קרם באטר עם בצל ירוק מקורמל (118 שקלים), ובגזרת הדגים יש פילה לברק ופילה מוסר (125-138 שקלים).

_OBJ

בצהריים מוגשות כאן אותן המנות, אבל בתפריט מצומצם יותר. בעיקריות מתווספת מנת ספריבס טלה ובמנות הראשונות מתווסף מרק ירקות. מבחר הקינוחים כולל בין השאר מוס שוקולד עם תבלינים ופלפל צ'ילי, ברולה מיסו וקינוח הדרים בשלל מרקמים.

זקס בראסרי. הר הצופים 2, שכונת רחובות הולנדית, רחובות. 073-792-5007. ראשון-חמישי 12:00-16:00, 18:00-23:00, כשר