חיים כהן פותח את מרים בצהריים, בני ברק
מרים של חיים כהן, שבזמן הקצר מאז שנפתחה הספיקה לגרוף לא מעט תשבחות, פתוחה כעת גם לארוחות צהריים במהלך ימות השבוע (ראשון עד חמישי בשעות 12:00-15:00). לצד התפריט הקבוע של מרים יוצע גם תפריט ארוחה עסקית כשבין המנות הראשונות טרטר אינטיאס עם חציל שרוף בגריל פחמים; סלט חסה עם עלי סלרי, אגוזי לוז, תפוח עץ וגבינת המאירי; שישברק במילוי לאבנה, זעתר ואורגנו עם יוגורט חם ועוד.
בין המנות העיקריות: בויאבז לוקוס, טורטליני פארידה וכרישה לימונית (165 שקלים); ספגטיני פארידה לימונה, אפונה, ריקוטה ואצות ווקאמה (150 שקלים); אטריות ניוקי, קרם פקורינו ופטריית רעמת האריה (110 שקלים); קבב לוקוס, קרם שורש סלרי וסלק לבן, סלסת שושקה ולוז (165 שקלים) ועוד. בתוספת של 45 שקלים, תוכלו להזמין גם את מנת הדגל המתהווה של מרים - קוביית אלף העלים ואוזן הפיל עם חמאת תפוז ותבלינים, ריבת צ'ילי וסלסת חציל ועגבנייה - ולשתות סוביניון בלאן או סירה כרמי הגליל 2023 של יקב רקאנטי, ב-39 שקלים (בלבד) לכוס, וב-165 שקלים לבקבוק.
מרים. מרים. בן גוריון 1, בני ברק. לחניון בתשלום יש לכתוב בווייז "מגדל לייף A חניון 2" (כניסה למסעדה גם מלובי הבניין). כשר
בית תאילנדי חוגג 29, תל אביב
המוסד התל אביבי האהוב של לק ויריב מליל יציין יום הולדת 29 בחגיגה של מנות ספיישל תאיות שיוגשו לצד התפריט הקבוע של המסעדה עד סוף החודש (28/2): יאם סן שנהיי גונג גאי – סלט אטריות שעועית מסולסלות, שרימפס, עוף קצוץ, סלרי, עגבניות שרי, בצל סגול פלפלים חריפים ושמן שומשום (86 שקלים); יאם קאו טוט פלה סום - סלט אורז קריספי בקארי אדום, פילטים של דג כבוש באורז דביק ושום מטוגן ופריך, בוטנים, ג'ינג'ר, כוסברה, בצל סגול ופלפלים חריפים (92 שקלים); וגנג פהט פט יאנג - תבשיל קארי אדום בחלב קוקוס שלנו עם אווז, אננס, תפוח / ענבים, עגבניות שרי, בזיליקום ועלי כפיר ליים (106 שקלים). לצד האוכל יוגשו יינות של יקב רקאנטי מהגליל העליון.
בית תאילנדי. בוגרשוב 8, תל אביב. לא כשר

חגיגות 12 שנה לפופינה
המסעדה של שף אוראל קמחי משיקה תפריט חדש המשלב בין 9 המנות הנצחיות של המסעדה, לבין 9 מנות חדשות עונתיות מתחלפות. יהיו בו בין השאר טרטר ירקות שורש, טרטר ג׳ין אנד טוניק, קרם ברולה כבד אווז וכמהין, המבורגר שרימפס, המבורגר כבד אווז, פיצה פירות ים ועוד. בנוסף, במסעדה יציעו ארוחות טעימות הכוללת 6 מנות במחיר של 395 שקלים לסועד ( עם אפשרות להתאמת אלכוהול למנות במחיר 195 שקלים ל-5 כוסות יין). ב-24/2 ייערך ערב מיוחד שבו יחבור לקמחי שף ארז קומרובסקי והשניים יגישו ארוחה מיוחדת בת 12 מנות המסמלת את 12 השנים שעברו על המסעדה. בסוף השבוע הבא (27-28/2) יוגש תפריט מיוחד הכולל ספיישלים פרי יצירתם של חברי צוות המסעדה.
פופינה. אחד העם 3, תל אביב יפו. לא כשר

פברואר יוצא מן הכלל ברחבי הארץ
החברה למתנ"סים בשילוב שפים מובילים יוצאים בפעם הרביעית ביוזמת "פברואר יוצא מן הכלל": “דווקא עכשיו, כשהחברה הישראלית מתמודדת עם אתגרים חסרי תקדים, חשוב לנו להדגיש את מה שמחבר בינינו. אוכל הוא הרבה יותר מטעמים – הוא דרך להתחבר, להכיר ולגלות שהשוני בינינו הוא מה שהופך אותנו לחברה עשירה ומגוונת”.
במסגרת האירועים הקולינריים והסדנאות במאות מרכזים קהילתיים ברחבי הארץ, במסעדות המשתתפות בפרויקט יוגשו מנות ייחודיות שנוצרו בהשראת אנשים עם מוגבלות, כשכל אחת מהן מספרת סיפור אישי: מסעדת a – סשימי טונה כחולת סנפיר עם ריבת נורי וצ’יפס ארטישוק, בהשראת אודליה ברקין קמיל; מלכה – בליני חם במילוי צלי אונטריב, בהשראת מירב שבירו; גרקו – עוגת סולת מטוגנת ברוטב טופי קרמל, בהשראת קובי טייבל; טלביה – שניצל עגל עם פירה, בהשראת אוריה איפרגן; אוזריה – טאקו ים תיכוני עם בשר מפורק וקרם אבוקדו, בהשראת ארז יצקן.
לרשימת המסעדות המשתתפות המלאה ושאר אירועי פברואר יוצא מן הכלל כנסו לכאן.
טעם 2025, נמל תל אביב
ביום שישי הקרוב (21.2) ייערך בשוק האיכרים בנמל תל אביב אירוע ראשון מסוגו בשיתוף מכון וולקני שפתוח לקהל הרחב ללא תשלום: חוקרי מכון וולקני, מוסד המחקר החקלאי הגדול בישראל, יציגו לקהל המבקרים זנים ופיתוחים חדשים של פירות ותוצרת חקלאית. הקהל יוזמן לטעימות בחינם, בין היתר של: זני תותים חדשים בטעמים שונים, פירות הדר ללא חרצנים, בוטנים, זעתר, שמן זית ולחמים מחיטה מסורתית.
הרחבה הצפונית של שוק האיכרים בנמל תל אביב, האנגר 12. שישי 21.2 שעות 10:00-12:00
עד סוף החודש: סמאש בורגר של רשת בורגר סאלון
עד סוף החודש (28.2) יגישו ברשת בורגר סאלון מנת ספיישל של סמאש בורגר: שתי קציצות במשקל 100 גרם כל אחת, גבינת צ'דר, אסאדו מעושן ברוטב ברביקיו, רצועות קורנדביף, מלפפון חמוץ ואיולי חלפיניו. מחיר: 89 שקלים.
זמין בכל סניפי הרשת. לא כשר

אפרטיבו איטלקי בפומו, רמת החיל
מסעדת פומו בהובלת שף שחר ברנע חונכת אפרטיבו: בשעות 17:00-19:00 במהלך ימות השבוע תינתן על תפריט הנחה של 25% על התפריט, כולל מנות ספיישל שמצטרפות לתפריט, ביניהן: ברוסקטה טונה עגבניות שרי, כוסברה, צלפים ואיולי דה פפרצ'ינו (82 שקלים); ריזוטו אלבה - יין לבן, חמאה, כמהין (66 שקלים); סלט פומו - עגבניות, זיתי קלמטה, קרעי פוקאצ'ה, סלסה רוסטיקה, צ'ילי ומוצרלה בופאלו (76 שקלים); שרימפס במחבת קרם פלפלים, לימון כבוש, בצל ירוק (82 שקלים) ועוד.
פומו. הברזל 11, תל אביב יפו. לא כשר

תפריט חדש ברשת גרג
עם תחילת שנת 2025, ברשת גרג הושק תפריט חדש עליו אמון השף הראשי של הרשת, אלעד אמסלם. בין המנות: : קפלטי גבינות – שישברק במילוי פרמזן ומוצרלה על מצע לאבנה, קארי אדום וסלט עלים קטן (45 שקלים); רול אבוקדו – רול קריספי במילוי אבוקדו, עגבניות מיובשות, בצל סגול וכוסברה, לצד רוטב עשבי תיבול לימון ודבש (42 שקלים); בוקר גלילי – ארוחת בוקר שכוללת: בייגלס עם ג’יבנה ועלי זעתר, מלפפונים ועשבי תיבול עם לאבנה וסומק, טחינה ירוקה עם גרגירי חומוס מתובלים, ריקוטה פלפלים, סלט טאבולה קינואה וחביתת זעתר (69 שקלים) ועוד.
זמין בכל סניפי הרשת.
