זה התחיל בכלל עם חנות עיצוב. פנטזיה מרוקאית של אסתרי טל בקיבוץ מחניים, מצפון לכנרת, שם היא מציעה מבחר פריטים מעוצבים באווירת מרקש. לצדה נפתח ב-2023 ללה קפה, שאחז ברעיון פשוט: להגשים את החלום של אסתרי למקום שמארח את לקוחות החנות עם עוגיות מרוקאיות ותה. בתחילת המלחמה המקום נסגר, כמו מקומות רבים אחרים באזור הצפון. רק המבורגריית כביש 90 שנמצאת ממש ליד המשיכה להציע שירות כשפגזים נפלו.אבל בחודשים האחרונים הצפון חוזר לחיים, ובימים אלה ללה קפה נפתח מחדש, אבל בגרסה שונה ומשודרגת. המקום עבר מתיחת פנים מקיפה שהפכה אותו ליותר מסעדה מבית קפה, ואת המטבח והתפריט מנהלת שפית שברזומה שלה עבודה במסעדות 3 כוכבי מישלן בחול, בין השאר אצל ברנאר לואז'ו בבורגון ואצל דניאל בולו בניו יורק.כשנכנסים ללה, שוכחים מיד שאתם בעצם בכניסה לקיבוץ בצפון. זה נראה ומרגיש כאילו מרוקו פגשה את זנזיבר. החלל עוצב על ידי אסתרי, יבואנית מוצרי הומסטייל ממרוקו, היא הפכה את בית הקפה למקום שנראה כמו גלויה. אתם יכולים לתפוס ספה וכורסה לצד שולחן נמוך, להתמקם בכסא בר צמוד לחלון או לשבת בחוץ על כורסאות עם כריות לצד קקטוסים, בר עץ פראי וארוך ושמשיות קש.השפית שירי פרידמן, שחייתה הרבה שנים בצרפת והייתה הבעלים והשף של מסעדת שירי ביסטרו שפעלה במשך קרוב ל-30 שנה במתחם פינה בראש בראש פינה, מובילה עכשיו את המטבח של ללה. היא הפכה אותו לקפה-מסעדה מושלם לבראנץ' או ארוחת צהריים, ובהצלחה למצוא כסא פנוי בימי שישי.בכניסה יש ויטרינה עם מאפים שאת כולם שירי אופה במקום. המבחר הכולל פחזניות, פאדג' שוקולד, כדורי שוקולד, מקרונים, קרואסונים, עוגות ופאיים. יש פה גם כמה כריכים קלאסיים כמו כריך לה מר עם גרבלקס וכריך סלט ביצים בתוך חלה של מאפיית אנשי הלחם מקיבוץ מורן (46 שקלים).בתפריט יש מנות בוקר קלאסיות כמו ברוסקטה אבוקדו וביצה עלומה, אבל פרידמן שידרגה אותה עם איולי סחוג ורוטב הולנדייז מושלם, וזה מוגש לצד סלט (58 שקלים). יש גם מנות בריאות כמו לביבות בטטה בצל וגבינות ענקיות (58 שקלים) שהן אפויות, ללא גלוטן, בעלות טעם של תבשיל רטטוי ביתי מנחם ומוגשות עם יוגורט וסלט עלים (56 שקלים). התפריט גם מציע 4 סלטים, כל אחד מעניין יותר מהשני, למשל סלט טנג'יר חם עם עדשים שחורות, בצל מטוגן, בטטה, מנגולד, פטרוזיליה, כוסברה, שקדים קלויים ויוגורט (56 שקלים) וסלט הדגל, שהוא סלט של שוק (או של אסתרי, תלוי את מי שואלים) שמכיל את כל הירוקים שיש עם מלא גרעינים, שקדים, פרי ותיבול פשוט של שמן זית וליים שמוסיף עקצוץ מיוחד (52 שקלים).האוכל של פרידמן פשוט על פניו, אבל זה רק נראה ככה. כשמתעמקים ולוקחים טעימה, זה לא דומה לשום דבר שאתם מכירים מכל אותם בתי קפה בנאליים. בכל אחת מהמנות יש משהו ייחודי. המאפה מבצק חצ'פורי, למשל, ממולא בעגבניות צלויות, זעתר ותערובת גבינות שכוללת קשקבל, פרמזן ובולגרית, שנמסות לתוך הבצק מבפנים ומוסיפות אומאמי ומליחות. זה רק מאפה, אבל איזה ביס! הוא מוגש עם ירקות, רוטב עגבניות ביתי שמתובל ממש טעים ויוגורט (64 שקלים). יש גם מאפה תרד ושקשוקה שבמקום עגבניות, עשויה על פלפלים קלויים, כרישה ושום בבישול ארוך, והיא מוגשת עם חלת קובנה (64 שקלים).למנות הצהריים פרידמן מכינה סביצ'ה דג עם נקטרינה, כוסברה, אבוקדו, צ'ילי ובצל סגול שמוגש עם קרקר כוסמין (78 שקלים) וקרעי פסטה עם פורל מעושן ברוטב סיציליאני (78 שקלים).גם במשקאות ובקינוחים יש דברים מעניינים כמו מאצ'ה תות הטרנדי (18 שקלים), אספרסו מרטיני (45 שקלים) וברד פודינג עשיר (48 שקלים). קפה או תה מוגשים פה בכלי כסף יפים, מלאים בקוביות סוכר. הכל, כולל הצלחות היפות, המגשים, הכוסות וכן, גם קוביות הסוכר, הם יבוא אישי של אסתרי ממרוקו.מנת הדגל כאן היא ללא ספק מגש העונה על השם מרוקאי מצד אבא, ויש בו כמה מתבלים ונשנושים אבל בכל צלוחית מסתתר משהו מיוחד ושונה שלא תופסים במבט ראשון. במרכז יש פוקצ'ה של מאפיית אנשי הלחם מקיבוץ מורן, ולידה סלט עדשים עם בצל מקורמל ומלא ירוקים; צלוחית עם עגבניות צלויות שנמסות בפה; בטטות צלויות עם גבינת פטה; לאבנה; טאפנד זיתים ביתי; סלט חצילים מיוחד עם בזיליקום ופטרוזיליה; טחינה; וצזיקי עם קישואים (138 שקלים).בקרוב המקום ייפתח גם בשעות הערב, והתכנון הוא להגיש טאפס ויין ולעשות ערבי תרבות שמאוד חסרים באזור. שירי שמגיעה מקולינריה גבוהה, משתחררת פה מכל העכבות ועושה את מה שהכי מתחשק לה בלי להיות צמודה לתכתיבים, וזה בהחלט מעניק טאץ'. אסתרי אוהבת לארח באווירה ייחודית ואסתטית, וביחד זה עובד מצוין ומורגש בכל פרט קטן.ללה קפה. קיבוץ מחניים, ראשון-חמישי 9:00-16:00, שישי 9:00-15:00