עדיין לא נרגענו מהסגירה של בר הקוקטיילים הראשון של תל אביב, והנה אנחנו מתבשרים על הפתיחה המחודשת והמפתיעה של ספייסהאוס, הבר האהוב ברחוב דיזינגוף שנסגר בתחילת הקורונה, שנקרא כעת ספייסהאוס 2.0. כשמדי שבוע נפתחים בארץ ברי יין וברי אוכל בקונספט של דרינקים ונשנושים, כנראה שזה אך מתבקש.ספייסהאוס, שנפתח אי שם ב-2014 בלוקיישן המיתולוגי שאיכלס את כוסית, לא היה בר הקוקטיילים הראשון בארץ, אבל הוא כן היה הראשון שהציע קוקטיילים לחלוקה - משקאות ענק ששותים ביחד. אבל אז הגיעה הקורונה, וכמו כל הברים האחרים גם הוא נסגר. ב-2021 ניסה הבעלים יותם שילה להחיות את המקום, והפך אותו לסטארטאפ שמציע קוקטיילים מבוקבקים במשלוח עד הבית כדי לנחם את המבודדים (זוכרים את זה?) ולשמח את מי שלא יכול היה לחגוג ימי הולדת בגלל הגבלות המגפה.הקונספט לא שרד את גיוס ההמונים, אבל שילה לא אמר נואש. הוא הפך את ספייסהאוס למעבדה ארטיזנלית שמציעה את הקוקטיילים המבוקבקים הראשונים בארץ. הקוקטיילים המוכנים, שהוצגו בבקבוקי זכוכית חומים מעוצבים כבתי מרקחת עתיקים, הפכו ללהיט, והיום אפשר למצוא אותם על המדפים של כל מעדנייה ואפילו בדיוטי פרי. ספייסהאוס 2.0 נפתח בימים אלה ממש, לא רחוק מהמקום שבו הכל התחיל לפני 11 שנה.תפריט קוקטיילים עונתי ומתחלףבבר המקורי היה אוכל מעולה, אבל הוא היה רק בן לוויה של הכוכבים הראשיים. בספייסהאוס 2.0 שמים דגש מיוחד על התפריט. עד כדי כך ששילה גייס שף עמוס עיטורים כדי לבנות אותו. ברזומה של השף גיא פורטל, בוגר קורדון בלו בפריז, יש את מסעדת Amador בווינה שזכתה במקום השני ברשימת 50 המסעדות הכי טובות בעולם, ואת Asador Etxebarri בסן סבסטיאן, מסעדה עם 3 כוכבי מישלן שהגישה ארוחת טעימות ב-280 יורו לאדם.התפריט שבנה פורטל כולל, בין היתר, סשימי המאצ'י עם קלרפיקציית עגבניות ושמן עגבניות שמש (72 שקלים); פילה טרטר בקר עם זרעי חרדל מוחמצים ומסוכרים (72 שקלים); בוקצ'יני עבודת יד עם מיני מוצרלות מטוגנות בציפוי מתובל, עם רוטב רומסקו והר פרמזן (52 שקלים) ומדליוני פילה בציר עוף, דמי גלאס וקרמל מלוח (110 שקלים).שילה מסביר שהחזרה למקום נובעת מתוך רצון להשיב לבר את מה שנעלם מעט מהנוף התל־אביבי: תפריט קוקטיילים עונתי ומתחלף. בפועל זה אומר שיהיו פה גרסאות חורף של קוקטייל מרטיני שחזר לאופנה, כמו מרטיני ליצ'י, מרטיני מלוכלך עם שמן זית, מרטיני עגבניות ובלסמי והפורן־סטאר מרטיני וקוטיילים רבים נוספים במחירים שבין 49-59 שקלים.דיזינגוף 116, תל אביב. ראשון-שבת החל מ-18:00. לא כשר