אולי זה החורף המתקרב, אולי המצב הקשה של חלק מהמסעדות. אולי זו סוף המלחמה וניסיון כלשהו לשוב לשגרה. כך או כך מסתמנת מגמה במסעדות ארצנו - חזרה לארוחות הצהריים. פעם מילת הקסם הייתה עסקית, דיל שאיפשר לרבים גם לסמן וי על ארוחת צהריים וגם לטעום את המנות הטובות של המסעדות במחיר מופחת. היום המסעדנים מתחילים למצוא פתרונות אחרים כדי להביא לקוחות גם בשעות המתות של היום, שלא לומר יוצאים מגדרם כדי לגרום לנו לבוא. האם זה באמת רק סימפטום של חזרה לשגרה או התאמה למציאות חדשה? מה שהכי חשוב זה שזה משתלם לנו מאוד.נעה אפייה מקומיתהמקום של השף אלדד שמואלי, שהפך לאימפריה בקריית ענבים, נפתח בכלל בתור בייקרי. מאוחר יותר נעה נהייתה מסעדה של ממש שמציעה ארוחות ערב, ובמהלך היום הוגש בה תפריט קליל המבוסס על דברי המאפה המעולים של השף. עכשיו מציעים פה גם תפריט צהריים של ממש בסגנון ביסטרו, ולצדו גם ארוחות עסקיות. המלחמה גרמה לי להבין שהעסקים שישרדו בסוף הם אלו שידעו להתאים את עצמם למקום ולזמן, מסביר שמואלי. זיהינו צורך גדול מאד בסביבה לארוחות צהריים ובייחוד לעסקיות, והחלטנו להציע מחירים שלא מוצאים בתל אביב תמורת ארוחת שף בלי לומר שזו ארוחת שף.מה בתפריט? זה מתחיל ממבחר של 13 מזטים שעולים 65 שקלים וממשיך עם סלטים כמו ניסואז ופאטוש (58-85 שקלים), רוסטביף קרפצ'ו סינטה (72 שקלים), שניצל עם פירה (76 שקלים), המבורגר (76 שקלים) וכבדי עוף ביין אדום (88 שקלים). יש גם ספגטי עגבניות (74 שקלים), פיצה (66 שקלים) וקינוחים (36-48 שקלים). במסגרת העסקית מקבלים לחם, מגש של 4 מזטים (לבחירה מתוך ה-13) ועיקרית, ומשלמים 98 שקלים. הארוחות מוגשות בימים ראשון-חמישי בין 12:00-15:30.נעה. פארק כרמים קריית ענבים. לא כשרסאנהבסאנה, המסעדה החדשה של השף עודד שוורצברד, השיקו תפריט צהריים חדש במטרה מובהקת לענות על הצורך של הקהל. חסר באזור מקום שאפשר לשבת בו לארוחת צהריים כמו בערב, ולא רק פאסטפוד, אומר השף. המסעדה תיפתח מדי יום החל מהשעה 12:00, כולל בימי ראשון, לתפריט פיוז'ן אסייתי שנוסף עליו גם סושי. בתפריט הסושי יש 13 רולים בטווח מחירים 36-88 שקלים, אינרי (38-48 שקלים ל-2 יחידות) וניגירי עם טונה, סלמון, המאצ'י או צלופח (36-54 שקלים).סאנה, בכניסה לקיבוץ דגניה ב', 077-8801740. לא כשרView this post on Instagram A post shared by מסעדת SANA (@sana.dgania)אלליהיא נפתחה לפני שנה בלוקיישן המיתולוגי של טומפולופופו, ופנתה לקהל מבוגר עם אווירת dine & dance מדובאיי ואורחים מעל גיל 21. בסופשי השבוע של אללי יש אפילו דרישה למינימום הזמנה לאדם (350-400 שקלים), והפיקדון בעת ההזמנה הוא מהגבוהים שפגשנו ועומד על 100 שקלים לסועד. כל זה נועד להבטיח שהמסעדה תהיה מלאה כשיש בה גם די.ג'יי והופעות להטוטי אש.אבל גרסת הצהריים שאללי משיקה כעת שונה בתכלית מהערב - קונספט עממי של שיפודים וסלטים. בחרנו להגיש שיפודים כי אין שיפודייה טובה באזור, אבל כן יש הרבה משרדי הייטק שמחפשים את ארוחת הצהריים העסקית במקום יפה, אומר אחד הבעלים. זו עדיין מסעדת שף לכל דבר ועניין, אבל מותאמת לצהריים. לשאלה למה דווקא עכשיו, הוא אומר כי אחרי השנה הראשונה של הרצה ופתיחה התפננו למהלך.אז מה מציעים כאן בצהריים? התפריט מתחיל מלחם הבית וסלטים בעלות 38 שקלים בהזמנת 2 שיפודים או עיקרית. מבחר העיקריות כולל שיפודים של פרגית, קבב וכבד עוף (38-42 שקלים) שיפודי אנטריקוט (80 שקלים), פילה בקר (90 שקלים), חזה אווז (72 שקלים), שקדי עגל (140 שקלים) ואפילו כבד אווז (145 שקלים).בצלחת תוכלו לאכול פה שניצל עוף ענק (89 שקלים), המבורגר במשקל 220 גרם (92 שקלים), חזה עוף בגריל (82 שקלים), פילה דג על הפלנצ'ה (120 שקלים) ויש גם פילה אנטריקוט וצלעות טלה (198-280 שקלים). לעיקרית אפשר להוסיף תוספת כמו אורז, אורז ושעועית, צ'יפס, פיצה, ירקות בגריל או שיפוד ירקות, בעלות שנעה בין 18-32 שקלים.אללי. ולטר מוזס 14, תל אביב. כשרView this post on Instagram A post shared by LUNCH BY ALALI (@alali_lunch)צ'אקוליצ'אקולי הרעידה לאחרונה את תל אביב עם השקת ארוחת הצהריים הכי זולה שאפשר למצוא מול הים, אם לא בכל העיר. בעבור 39 שקלים תקבלו 6 צלחות של מנות מעולות של השפית ירדן שי, אותן מנות שמככבות גם בתפריט הערב. וזה בטח לא משהו שאנחנו רגילים לראות. האם המסעדה מפסידה כסף על הארוחה הזו? יש לנו 150 מקומות ישיבה במסעדה. אז כן, אפשר להרוויח פחות על כל אדם אבל להנגיש את המחיר לקהל יותר רחב, אומר השף ואחד הבעלים גיא גמזו. ומוסיף: זה גם מאפשר לאנשים לפרגן לעצמם בקוקטייל טוב או יין משובח בצהריים.הדיל השווה של צ'אקולי הוא פתיחת שולחן של ממש, עם מגש אנדלוסי שכולל 6 מנות שמוגשות למרכז השולחן. המנות צפויות להתחלף, אבל כנראה צוכלו לטעום פה בין היתר פסטייה זנב שור בעלה סיגר; שעועית לבנה בקצ’ו אה פפה ומנצ’גו; אנשובי בטמפורה על עגבניות חריפות; ראשי קלאמרי מטוגנים על חומוס ותטבילה; סלט ביצים, תפוחי אדמה, שמן פימנטון ובוטרגה ופלמידה כבושה וקרוקט טונה. הדיל מוגש בימי שני-חמישי בין 12:00-16:00.צ'אקולי. הרברט סמואל 3, תל אביב. לא כשראלנהאחרי תקופה ארוכה שבה התמקדנו בתפריט הערב, החלטנו להחזיר את הארוחות העסקיות מתוך רצון לאפשר חוויית צהריים איכותית במחירים נגישים יותר, אומר ירון ליברמן, מנכל דה נורמן, המלון שבו ממוקמת אלנה. מדובר בחלק ממגמה רחבה של חזרה לשגרה ולחיים בעיר, ואנחנו שמחים להיות חלק ממנה.אז מה מציעים כאן? בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 12:00-15:30, מוגשת עסקית קלאסית שבה במחיר המנה העיקרית מקבלים גם סלסלת לחם, מנה ראשונה וג'לטו לקינוח. בשעות האלה אפשר גם להזמין כוס יין ב-38 שקלים או קוקטייל ב-42. טווח המחירים של העיקריות נע בין 96-45 שקלים, וזה כולל מנות כמו פיצה מיוחדת עם חלמון, תטבילה חציל שרוף וגבינת המאירי, ריזוטו קאבולורנו, ספגטיני עם שיפוד לוקוס, נתח סופרים של עוף אורגני, המבורגר בלחמניית בריוש ורוטב טרטר, שיפוד טנון עם שומן כבש ופילה לוקוס. מבחר מנות ראשונות כולל סלט עלים, קיסר, סלט סלקים ולפתות ושעועית בורלוטי.אלנה. מלון דה נורמן, נחמני 23-25, תל אביב. לא כשרלופטמסעדת Loft במלון דה ג'ורג' הפועלת בקונספט בראסרי All-Day Dining, רוצה לפנות לקהל חדש מעבר לקהל חברי המועדון. מסיבה זו השף ניצן רז הוסיף לתפריט הרגיל גם תפריט צהריים חודשי מתחלף, שמדי חודש צפוי להיות מוקדש לאזור אחר במזרח הרחוק. עד סוף נובמבר יוגש תפריט ספיישלים תאילנדיים עם מנות גדולות מאוד יחסית למה שפוגשים היום במסעדות.מבחר המנות כולל סום טאם (52 שקלים); קאו סוי (85 שקלים); בשר בקר טחון עם אטריות - לארב (76 שקלים); כנפי עוף - פיק גאי טוד ( 58 שקלים); קארי פאנאנג (87 שקלים); שרימפס עם אטריות זכוכית - יאם וואן סאן (60 שקלים); נאם טוק ומנות נוספות.לופט, טל ישראל 5, תל אביב 03-3104400 , 052-581-9739