בשנים האחרונות נפתחו בארץ לא מעט פיצריות נפוליטניות מעולות. פיצה פרסקה הצפונית הייתה מהראשונות, אחריה הגיעו גם פבריקה, פארינו, לה טיגרה ודולצ'ה ברעננה - שהתחילה לפני שנתיים וחצי בתור פיצרייה נפוליטנית קלאסית שעומדת בכל הדרישות המחמירות והפכה לטרטוריה אהובה. עכשיו אנשי דולצ'ה פורצים את גבולות איטליה ומביאים למתחם שבו פועלת דולצ'ה גרסה אמריקאית לפיצה במזללה חדשה בשם אמריקן דולצ'ה.

צ'יזי מלט של אמריקן דולצ'ה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
צ'יזי מלט של אמריקן דולצ'ה|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
אמריקן דולצ'ה  - הצוות (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
הצוות מאחורי אמריקן דולצ'ה|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

רגע לפני שנתמקד באוכל נספר על המקום עצמו: הוא פועל בשירות עצמי, מקומות הישיבה על הטריבונות והכל מעוצב בסגנון תעשייתי אורבני מגניב. לא גדול או מפואר, אבל בשנייה הראשונה מבינים שהוא כאן בשביל להביא בשורה חדשה של פיצה ואוכל בסגנון אמריקאי. בהכנה של המנות, לטובתן יובא הנה תנור פיצות משוכלל מפארמה, ניתן לצפות דרך קיר זכוכית מאחורי הדלפק ממנו יוצאות המנות.

פיצה בסגנון דטרויט - אמריקן דולצ'ה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
פיצה בסגנון דטרויט - אמריקן דולצ'ה|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
אוכל רחוב איטלקי אמריקאי באזור תעשיה ברעננה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
אוכל רחוב איטלקי אמריקאי באזור תעשיה ברעננה|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

התפריט מתחיל במנות איטלקיות-אמריקאיות מטוגנות כמו צ'יזי מלט – פרוסת מק אנד צ'יז בטיגון עמוק עם רוטב של פרמזן, צ'דר, גאודה ומוצרלה (35 שקלים); קראנצ'י שוקס - ארטישוק מטוגן בטמפורה שמוגש עם ביצה חצי רכה ואיולי לימון עם פרמזן (33 שקלים); סופלי חמאת שרי - כדורי ריזוטו בציפוי פריך, לאבנה שרי וזעתר יבש (29 שקלים); פריטטינה לימונה – הגרסה המטוגנת של מנת הדגל של דולצ'ה שהיא פסטה לימונה כמובן (35 שקלים). יש גם פריטטינה קאצ'ה פפה (33 שקלים) וגרליק בייטס – בצק פיצה מטוגן מצופה בשום פטרוזיליה ופרמזן (28 שקלים).

החלל של אמריקן דולצ'ה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
החלל של אמריקן דולצ'ה|צילום: לין לוי, mako אוכל

העמוד השני של התפריט מוקדש לפיצות. המבחר כולל 3 סוגים של פיצה אמריקאית: ניו יורקית דקה וקריספית, דטרויט סטייל מטוגנת ומלבנית שעוברת חצי קיפול בפינות בתבנית ועשויה מבצק שמנמן ועסיסי, עבה ודחוס עם תחתית פריכה ופיצת פאן מבצק מחמצת שנאפית בתבניות ברזל מיוחדות: עבה ומלאת אוויר.

קינוחים של אמריקן דולצ'ה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
סינבון דונאט|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

הניו יורקית מגיעה עם תוספות כמו ווייט פוטטו עם רוטב שמנת, קראנץ' ראנץ' עם רוטב פיקנטי ובצל פריך ומרגריטה. מבחר הפיצות פאן כולל מרגריטה, בלאק מאשרום וספינאצ'י פאנצ'י עם תרד טורקי קצוץ גס, פטה, סומאק זעתר, בצל סגול ויוגורט יווני שמתווסף אחרי האפייה. הפיצות המלבניות בסטייל דטרויט כוללות מרגריטה, יילו קורן עם פטריות, קרם תירס וכמהין ופסטו נאטס עם ריקוטה מוקצפת ופסטו. מחיר הפיצות בע בין 81-139 שקלים למגש משפחתי וכל אחת מגיעה עם רוטב איולי ליד. ניתן להזמין רטבים נוספים בתשלום כשהמבחר כולל 12 סוגים: 10 על בסיס מיונז, אחד על בסיס דבש ודירטי דיפ שהוא רוטב גבינות.

גזרת הקינוחים כוללת גלידה אמריקאית קרמית שמוגשת בוופל בעובי תחרה דקיקה וקראנצ'ית שמייצרים במקום (25 שקלים), סינבון דונאטס עם גלייז קרם צ'יז וקינמון (21 שקלים), קרם קינמון מוקצף ופאנקי מאפין - מאפינס חמאת בוטנים, שוקולד לבן וקרם חמאת בוטנים מוקצף (18 שקלים).

פיצת פאן - אמריקן דולצ'ה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
פיצת פאן ופיצה ניו יורקית - אמריקן דולצ'ה|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

בהמשך ייפתח בקומת הגלריה בוטיק אופנת רחוב ניו יורקית שעיצבו בעלי המקום (דולב אללי ומורן שקוף) עם 2 שותפים חדשים שהצטרפו (אביאל ועומר שצמחו מתוך דולצ'ה האם). להתרשמותנו, אמריקן דולצ'ה מכינה אוכל שמח באווירה לא פורמליות, מושחת ומנחם בדיוק כמו שסטריט פוד צריך להיות. 

אמריקן דולצ'ה. זרחין 3 (אזור התעשייה), רעננה. ראשון-חמישי 18:00-22:30, כשר ללא תעודה