גאורגיותמאפייה גיאורגית, פתח תקווהבמרכז פתח תקווה שוכנת מאפייה גיאורגית קטנה המציעה מגוון מאפי חצ'פורי טריים, שמגיעים ישירות מהתנור לוויטרינה הקטנה והעמוסה. את הכל מכינות שתי מאמות גיאורגיות במטבח הקטן שבמקום. המבחר כאן הכי גדול שראינו במאפיות גאורגיות בארץ. יש חצ'פורי איספנחי – מאפה עגול מבצק שמרים רך במילוי תרד וגבינת אומריטנסקי מלוחה; חצ'פורי גורלסקי – מאפה במילוי גבינה וביצה קשה, שמזכיר סמבוסק; חצ'פורי קובדרי – מאפה שטוח מבצק רך במילוי בשר שבושל עם ירקות ותבלינים; וחצ'פורי אוסורי – מבצק עשיר בחמאה במילוי גבינה או פירה תפוחי אדמה. לצד אלה יש גם את הקלאסיקות הגיאורגיות כמו חצ'פורי מגרולי, חצ'פורי אצ'רולי ופירושקי – לחמניות אפויות במילוי כרוב, בשר או תפוח אדמה.מאפייה גיאורגית. ראשון-חמישי 09:30-20:00, שישי 09:30-14:00. מוהליבר 16, פתח תקווהמדיקו, חולוןבמאפיית מדיקו בחולון תמצאו מגוון מאפים גיאורגיים טריים. בין המומלצים: פרשקי – מאפה מטוגן המזכיר סופגנייה, במילוי בשר מתובל או תפוח אדמה עם נגיעת שמיר; חצ'פורי אימרולי – מאפה עגול במילוי גבינות; וחינקלי – כיסוני בצק במילוי בשר עסיסי. יש כאן גם צ'יבורקי מטוגנים במילוי קציצת בקר מתובלת בעוז.מדיקו. ראשון-חמישי 07:00-20:00, שישי 07:00-15:00. כיכר ויצמן, חולון. טלפון: 03-5566323. כשר ללא תעודהדויד'ס בייקרי, בת יםדויד'ס בייקרי היא מאפייה גיאורגית קטנה ופשוטה למראה שממוקמת ברחוב בלפור המלא במעדניות רוסיות. דוד יוסבשוילי מכין במקום חצ'פורי אצ'רולי טריים – סירות בצק ענקיות ממולאות בגבינה וביצת עין; חצ'פורי מגרולי עגול וחצ'פורי גורולי מרובע שממולאים בגבינה שמיוצרת במיוחד עבור המאפייה; ויש גם מבחר מאפים בשריים כמו בילאשי, פירוג מבצק עלים, לוביאני וצ'יבורקי.דוידס בייקרי. ראשון-שישי 09:00-20:00. בלפור 65, בת ים. טלפון: 054-4255752, לא כשרקאיפוייה, אשדודמאפייה גיאורגית שמציעה חוץ מקולקציית חצ'פורי גם מאפה גבינה חם ומנחם בשם פונצ'יקי. מדובר בסוג של סופגנייה שטוחה במילוי קרם חלב מתוק, שמוסיפה נגיעה מתוקה לחוויה הגאורגית. מאפים מיוחדים נוספים שאפשר למצוא במקום הם קרטופיליאני ממולא בתפוח אדמה, אימרולי ממולא בתרד וגבינות ולחם גיאורגי בשם לוואש.קאיפוייה. הציונות 9, אשדוד. ראשון-חמישי 08:30-21:00, שישי 08:30-14:30, שבת 19:00-24:00. טלפון: 052-3477613, כשראוסטרו הונגריתשטפן, תל אביבשטפן היא לא מאפייה פרופר כי אם בית קפה וגלידרייה אוסטרו הונגרית, אבל גולת הכותרת של המקום היא המאפים והעוגות המיוחדות שאפשר לקנות רק כאן. הקולקציה כוללת פרסבורגר, שטרודל וינאי עם מגוון מילויים מתוקים ומלוחים, זאכר טורט שוקולדי, עוגת לינצר ועוגת פרג בחושה.שטפן. ראשון-שבת 10:00-22:00. טשרניחובסקי 21, תל אביב. טלפון: 03-6799788. לא כשרטורקיותאיזמיר, חיפהמאפיית הבורקס הטורקיים בשוק הטורקי בחיפה מציעה מאפים שבהם בתפקיד השומן יש טחינה גולמית, מה שהופך את הביס ליותר בריא ומפחית את הסיכוי להישאר עם צרבת מעיקה. המרקם של הבורקס הטורקיים המיוחדים שנאפים כאן נותר פציח, ולזכותם ייאמר שהם גם פחות שמנוניים. מבחר המילויים כולל גבינה, תרד עם גבינה, תפוחי אדמה, פטריות, תרד, ויש גם בורקס במילוי גבינה ערבית עם עלי זעתר טריים.איזמיר. ראשון-חמישי 08:00-21:00, שישי 07:00-16:00. משה אהרון 8, חיפה. טלפון: 074-7019824, כשרדילקס, תל אביבבין התחנה המרכזית הישנה לשכונת התקווה פועל כבר כמה שנים גן עדן לבצקים שבו דילק בהג'י אופה סו בוריק - בורקס מים מיוחד מאזור איזמיר שבטורקיה. הוא ממולא בגבינה או גבינה ותרד והייחודיות שלו היא בשילוב בין קראנצ'יות של מאפה בצק עלים לבין רכות של לזניה. חוץ מהבורקס יש גם מאפים מבצק יופקה ממולאים בגבינה ומאפי פידה עם גבינה או עם תרד וגבינה.דילקס. ראשון-חמישי 09:00-22:00, שישי 09:00-18:00. דרך ההגנה 33, תל אביב. טלפון: 054-9021634, כשרבורקס חזן, יהודמאפייה ותיקה הפועלת מאז שנות ה-70 של המאה הקודמת. כאן מתמחים בבורקס ובבויוס - מאפים שמזוהים עם המטבח של יהודי לדינו, שמגיעים ממולאים בגבינה, בתרד או בתפוחי אדמה, לצד ביצה קשה ופלפל חריף. המקום קטן והתור ארוך, אבל השירות מהיר ויעיל והבויוס באמת נהדרים.בורקס חזן. ראשון-שישי 07:00-14:00. סעדיה חתוכה 24, יהוד. 03-5361649. כשרבוכריותמאפיית הבוכרים, דימונהמאפיית הבוכרים פועלת במרכז מסחרי קטן בדימונה, מאחורי חלון קטן בקיר, והתפריט שתלוי על הקיר מציע צ'יבורקי ממולאים בבשר כבש עסיסי שעוברים טיגון בשמן עמוק, מאנטי מאודים, משולשים ממולאים בבשר עם בצל ושבבי שומן כבש ולחם בוכרי עגול.מאפיית הבוכרים. ראשון-חמישי 08:30-18:00. שישי 08:30-14:00. הצאלה 7, דימונה. טלפון: 058-7976799, כשרמאפיית לחם בוכרי אמנון, תל אביבבשכונת נווה עופר (לא רחוק משפירא) יש מאפייה קטנה שהיא למעשה חלון הזמנות שמולו רוב הזמן משתרך תור. חוץ ממאפים טריים יש כאן גם אוכל בוכרי ביתי, מאפים קפואים לקנות הביתה ואת הלחם הבוכרי המפורסם, עגול ושטוח במרכז ותפוח בקצוות. הכי טעים לאכול כאן סמסה בשר (או גוז'גיז'ה) מבצק פריך חם ממולא בבשר בקר קצוץ, בצל מטוגן, שומן כבש ותבלינים. יש גם מאפים ממולאים בדלעת ומאפים מתוקים במילוי אגוזים. לפעמים יש גם בילישי שמזכיר סופגנייה מלוחה במילוי בשר טחון, צ'יבורקי בצורת חצי ירח ופירושקי.מאפיית לחם בוכרי אמנון. שני-חמישי 06:00-18:00, שישי 06:00-15:30. שזר 11 תל אביב, 03-5183924, כשרהצגת פוסט זה באינסטגרם פוסט משותף על ידי לחם בוכרי תל כביר - אמנון (@lehem_buchari_tel_kabir)מאפיית מרדכי, ירושליםמאפיית מרדכי שבלב שוק מחנה יהודה מציעה מטעמים מהמטבח הבוכרי. המומלץ שבהם הוא הסמבוסק (או גוז'גיז'ה) במילוי בשר בקר עסיסי, שנאפה בטאבון בוכרי מסורתי. בנוסף תמצאו שם צ'יבורק מטוגן במילוי בשר ומאפה סמסה במגוון מילויים: בשר כבש, פרגית, פטריות או תפוחי אדמה.מאפיית מרדכי. ראשון-חמישי 08:00-20:00, שישי 06:00-15:00. יפו 153, ירושלים. 02-5650212. כשררוסיותאלונושקה, אשדודבמאפייה הקטנה שמסתתרת באזור התעשייה ימצאו יוצאי ברהמ לשעבר מאפי בולוצ'קי שיזכירו להם את הילדות. הם מגיעים עם מילויים שונים - גבינה או דובדבנים, וגם סתם עם סוכר מעל - וחוץ מהם אופים כאן גם לחם לוואש בוכרי עגול ושתי גרסאות של חצ'פורי גיאורגי מבצק עשיר בחמאה.אלונושקה. ראשון-חמישי 6:00-17:00, שישי 05:00-15:30. העבודה 69, אשדוד. טלפון: 08-8566350. כשראצל טניה, חדרהחנות-בית קפה-מאפייה שיש בה את כל סוגי הכיסונים (אפויים, מטוגנים, מבושלים, מאודים או קפואים להכנה בבית) של כל העמים שהרכיבו בעבר את ברהמ. זה אומר בלינצ'ס עם מגוון גדול של מילויים, פירושקי, צ'יבורקי וורניקי אוקראיניים ממולאים בגבינות או בדובדבנים, דושפרה וסמסה מהמטבח הבוכרי, חינקלי גרוזיניים וזראזי, שהן לביבות תפוחי אדמה ענקיות ממולאות בבשר. את הכל אפשר לקנות הביתה או לאכול במקום.אצל טניה. ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 16:00-09:00, הנשיא ויצמן 72, חדרה. טלפון: 077-4501283, לא כשרעיראקיותמאפיית נעמה, אור יהודהמאפייה שפועלת כבר מעל 20 שנה ומביאה לקדמת הדלפקים את מסורת האפייה העיראקית. יש כאן עוגיות מסורתיות, בעבע תמרים, כעכת ומאפים שנאפים במקום כשברקע מתנגנים שירי העדה.מאפיית נעמה. ראשון-חמישי 07:00-20:45, שישי 06:30-15:00. יוסף חיים 20, אור יהודה. 03-6345750, כשרתוניסאיותבית הבגט כהן, באר שבעמאפייה ותיקה שפועלת מאז שנות ה-50 של המאה ה-20 באחד הרחובות שעוטפים את העיר העתיקה של באר שבע. תמצאו כאן דברי מאפה תוניסאיים וכעכים בשלל וריאציות - מתוקים, מלוחים, בטעם ניטרלי שהופך אותם למושלמים לטבילה בממרחים או ברוטב, או בתוספת אניס וקימל. בנוסף תמצאו כאן את הגאלט השטוח והעגול, בולו עם צימוקים ואניס ודבלה ספוגה בדבש ומי סוכר.בית הבגט כהן. ראשון-חמישי 07:00-18:00, שישי 07:00-16:00. העצמאות 11, באר שבע. טלפון: 08-6271497, כשרתימניותהמאפייה התימנית כרם התימנים, תל אביבבמאפייה התימנית שבלב כרם התימנים תמצאו פיתות עם זעתר, סמבוסק תרד מטוגן שמזכיר פטאייר קלאסי, סמבוסק תפוחי אדמה, והכוכב – סמבוסק שקשוקה. יש כמובן גם לחוח וסאלוף, ולפעמים גם קובנה. היום הכי שווה מבחינת העושר והמגוון הוא כמובן יום שישי, אז יש את מבחר המאפים הגדול ביותר והרבה הייפ מכיוון שוק הכרמל הסמוך.המאפייה התימנית. ראשון-רביעי 07:00-17:00, חמישי מ-7:00 ועד כניסת שבת בשישי. נחליאלי 11, כרם התימנים, טלפון: 053-4097777, כשרView this post on Instagram A post shared by המאפייה התימנית כרם התימנים (@hamafiahatemanit)דהרי, רחובותבלב רחובות, ברחוב אפרים זקס הצר והישן, שוכנת מאפיית דהרי שמתמחה במאפים תימניים כמו סאלוף, לחוח וסבאייה, הנאפים במקום מדי יום. הסאלוף הרך והעשיר בטעם הוא המאפה המומלץ ביותר, והסבאייה מוגשת בגרסה כשרה ופרווה, ללא סמנה.דהרי. ראשון-חמישי 06:00-18:00, שישי 05:00-15:00. אפרים זקס 48, רחובות. טלפון: 08-9416985. כשר