המבורגריות חדשות נפתחות בארץ על בסיס שבועי. רק לפני ימים ספורים, סיפרנו לכם על Twosome, מקום חדש במודיעין, בשבוע שעבר זה היה באנגר בירושלים, ושבוע לפני כן נפתחה המבורגרייה בשם המסגריה  בצומת תל יוסף.

אבל עם כל הכבוד לרשימה היפה הזו, התפריט של קוקו בורגר החדשה בפתח תקווה, עוקף את כולם בסיבוב. פה לוקחים את הקונספט קוסט טו קוסט - בהקשר של המבורגריות שהתפריט שלהן מציע נציגויות מכל אסכולה קולינרית גאוגרפית - ליעדים חדשים.

יאקוזה. קוקו בורגר (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
יאקוזה היפני|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

את קוקו בורגר פתח השף משה בדישי, ממקימי הרשת מינה טומיי, וגם השף של חברת ענק שמספקת שירותי הסעדה למגזר המוסדי. על פניו, מדובר בהמבורגרייה פשוטה, שמתחבאת בתחנת דלק באזור המשרדים של פתח תקווה, וחולמת להפוך לרשת. בינתיים, באחד הרחובות שחוצים את ז'בוטינסקי, מסתמן שנפתח פה היכל גלאט כשר עם המבורגרים מצטיינים. ככה זה כשאתה גדל במשפחה של קצבים ולומד על בשר עוד בילדות. 

בדישי התחיל את הקריירה בדניאל של דניאל בולו בניו יורק, המשיך בנובו, הצטלם לתוכנית בישול "טוק טוק" ששודרה ב-2021 והיה בעלים של המסעדה האסייתית פאפאסן. אחרי שיזם והוביל פרויקטים קולינריים בחו"ל, הוא חזר לארץ, ופתח לפני כמה חודשים את וידה, ביסטרו שף גלילי בטבריה, יחד עם אמיר ואריאל מזרחי (שבבעלותם גם מסעדת סין צ'אן המיתולוגית בעיר). בהמבורגריה החדשה, השותף שלו הוא בן אל אלברז (קיסו, נוצ', קיצ'וקאי, קיוב קיצ'ן), ושם הוא עושה המבורגרים פשוט מעולים, ובעיקר לא כמו של כולם. 

קוקו בורגר החדש בפתח תקווה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
קוקו בורגר|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אין פה גם פייק בייקון

בתפריט יש 4 מנות של המבורגר אסייתי שבולטות מיד לעין. האינדונזי מוגש עם רוטב סאטה בוטנים, טבעות בצל, איולי קארי צהוב ובצל כבוש (64 שקלים); היוקוזונה מגיע עם פטריות בטריאקי, בצל ירוק, ריבת אדממה, שישיטו ואיולי לימון מעושן (64 שקלים); גאנגגם סטייל משודך לאיולי צ'ילי קוריאניף קימצ'י, פורטובלו צלויה ורוטב שומשום מתקתקת (64 שקלים), ותאי סטורי, שבעיניי הוא אחד ההמבורגרים הטובים ביותר שטעמתי לאחרונה, מגיע עם איולי קארי צהוב, בזיליקום, ריבת צ'ילי, בצל סגול, בצק קריספי וביצת עין הפוכה (69 שקלים). למה הפוכה, תשאלו? האמת שמדובר ביציאה גאונית שמוסיפה פלאפיות כיפית מעל הקציצה, מינוס חלמון נוזל מכל הצדדים.

אינדונזי. קוקו בורגר (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
אינדונזי|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בדישי לא משתמש בפייק בייקון ולא בחזה אווז, שבדרך כלל מתווספים להמבורגרים כשרים, וארבע היצירות האלה מציגות שילובים מדליקים, מיוחדים ולא שגרתיים, בין השאר הודות ללא פחות מ-25 רטבים שונים שבהם משתמשים בהרכבת המנות. יש, למשל, רוטב מייפל מעושן, איולי קארי, שום זעתר, רוטב רומסקו, רוטב חמאת בוטנים, פלפל מעושן, לימון מעושן, משחת שומשום מתקתקה ועוד ועוד. 

חוץ מהמנות האסייתיות שכבשו אותי, יש גם מנות קאלט של כל המבורגרייה שמכבדת את עצמה בארץ: המבורגר קלאסי (54 שקלים); המבורגר עם פסטו ופלפלים קלויים (64 שקלים); והמבורגר עם אסאדו מפורק, בשם "היד של מראדונה" (69 שקלים). התפריט מציע גם ארוחת קומבינה ל-4 סועדים (4 המבורגרים קלאסיים, 4 משקאות והר עצום של צ'יפס וטבעות בצל ב-230 שקלים).

הברקות גאוגרפיות נוספות הן המבורגר ברלין, עם חרדל דבש, כרוב כבוש, בצל מטוגן ונקניית בייקן (69 שקלים); המבורגר בשם טראמפ עם טבעות בצל, מלפפון כבוש, בצל קריספי ברביקיו וגבינת צ'דר טבעונית (64 שקלים) וגם המבורגר "כמו בפריז", עם ריבת בצל, איולי כמהין, פטריות שמפיניון מוקפצות וחרדל דבש (64 שקלים).את כל ההמבורגרים אפשר להפוך לארוחה בתוספת שתייה וצ'יפס ואז המחיר עולה ל-65-79 שקלים, והמבורגר ילדים עולה כאן רק 35 שקלים.

הרטבים הם שם המשחק בקוקו בורגר (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
לא פחות מ-25 רטבים לבחירתכם|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המקום מציע גם מנות עוף למתקשים: סלט קיסר עם חזה עוף (49 שקלים); סלט שניצל (56 שקלים); המבורגר קרייזי צ'יקן ופלנצ'ה צ'יקן. 

הנדיבות מאוד מורגשת בקוקו בורגר. כל הקציצות הן במשקל 220 גרם, את הבשר טוחנים במקום והכל מוגש בלחמניות בריוש גדולות במיוחד.

 

גאנגם סטייל. קוקו בורגר (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
גאנגם סטייל הקוריאני|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

"זה לא תל אביב אז אני לא קיצוני פה בטעמים, והבשר הוא מעל גלאט", אומר בדישי. "אבל אני רוצה לפנות למכנה המשותף הכי רחב. אם המבורגר תאי סטורי היה בתל אביב, הייתי שם לו רוטב חריף וסלט מנגו".

עם או בלי סלט מנגו, ההמבורגרים של קוקו פשוט מעולים. ואם אתם קופצים, אל תוותרו על התאילנדי.

דרך יצחק רבין 5 פתח תקווה, ראשון-חמישי 11:30-23:00, מוצ"ש-23:00, כשר למהדרין