הוא פשוט ולא מתיימר להביא בשורות גדולות, אבל ההמבורגר של גיא בן אשר זכה לתהילה מרגע שהתגלה בפודטראק בשם Guy’s Burger Truck במתחם הידית בפרדס חנה. מדי שנה הוא גם נכנס לרשימות ההמבורגרים המומלצים בארץ ונחשב לאחד שנותן פייט גם להמבורגרים התל אביביים הפופולריים. 

בן אשר, שהיה הבעלים של מסעדת גאיה בבנימינה ואחרי זה של מסעדת מנואלה בזיכרון יעקב, יודע בדיוק מה הוא עושה וגם אחרי 30 שנים במסעדות הוא ממשיך ועושה את זה מדויק וממוקד: בתפריט שלו רק המבורגר, סמאשבורגר אם לדייק, והוא לא גדול, בערך 150-200 גרם, בלי תוספות מוגזמות והוא מוגש רק עם צ'יפס ליד, אבל וואו איזה צ'יפס זה.


הרעיון נולד כשבן אשר חלם לשחזר את ההמבורגר שאכל בדלי האיטלקי שהיה ליד בית הילדות שלו בארצות הברית. החלום התגשם בצורת סמאשבורגר עסיסי בלחמנייה רכה וקלילה. לפני כשנה הוא פתח לוקיישן  נוסף, בהוד שרון, עם אותו סמאשבורגר מעולה ותפריט מינימליסטי, שעובד גם בסופי השבוע ואפילו עושה משלוחים. לפני מספר שבועות נחנך סניף שלישי במרכז הסואן והפקוק של פרדס חנה, רק שהפעם הוא כשר.

ההמבורגר הכשר של גיא (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ההמבורגר הכשר של גיא|צילום: לין לוי, mako אוכל

גם כאן, כמו בהוד השרון, מדובר בהמבורגרייה פשוטה ויעילה עם תפריט קצר וקולע: סמאש רגיל (44 שקלים), סמאש כפול (64 שקלים), סמאש עם גבינה טבעונית (48 שקלים) וסמאש כפול עם גבינה טבעונית (68 שקלים). ויש גם המבורגר טבעוני (44 שקלים או 64 שקלים בארוחה). בתוך הלחמנייה, מלבד לקציצה יש עלי חסה פרוסים דק דק, בצל סגול ועגבנייה, ולמי שרוצים גם חלפיניו ומלפפון חמוץ. ארוחת המבורגר עם צ'יפס ושתייה עולה 64 שקלים, ארוחת צ'יזבורגר 68 שקלים (מחירים שתל אביבים יכולים לחלום עליהם). בגזרת התוספות יש 2 אפשרויות: צ'יפס (18 שקלים) או סלט חסות (18 שקלים). הרטבים כוללים איולי הדרים שצריך להזמין בנפרד, רוטב הבית בסגנון אלף איים, מיונז, קטשופ וחרדל. וזהו. 

Guy’s Burger - הסניף הכשר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
Guy’s Burger - הסניף הכשר|צילום: לין לוי, mako אוכל
הוא צנוע פשוט וממש טוב - ההמבורגר הכשר של Guy’s B (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הוא צנועה פשוט וממש טוב - ההמבורגר הכשר של Guy’s Burger |צילום: לין לוי, mako אוכל

לגבי ההמבורגר עצמו: כמו בפודטראק המקורי, גם במקום הכשר החדש מדובר בקציצה שעשויה בצורה מושלמת, אפילו שגיא לא נכח ביום שבו ביקרנו במקום. מידת העשייה הייתה מדיום בדיוק כמו שצריך והמנה הייתה מפוצצת ג'וס. הלחמנייה מתאימה בול, רכה ועננית והכל נוטף כשלוקחים ביס. המנה כל כך קלילה שהיא נעלמת תוך דקות ספורות ומשאירה טעם של עוד. הגרסה עם הגבינה הטבעונית טובה מאוד למרות שהגבינה עצמה לא מצטיינת במיוחד. יש לה צבע ומרקם שמזכיר גבינה אבל בטעם היא לא באמת דומה לגבינה הרגילה. מה שכן, התוספת הזו משדרגת מאוד את ההמבורגר עם מליחות כיפית ומרקם נוזלי-צמיגי כנט של הדבר האמיתי. הצ'יפס פה הוא אותו הצ'יפס הנהדר של גיא, מהסוג הלא תעשייתי. כזה שבאמת נחתך עם הידיים וטוגן באהבה. טעים להפליא, קריספי, רך ולא ספוג  בשמן, מלא בטעם. 

סמאשבורגר עם גבינה טבעונית של Guy’s Burger  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סמאשבורגר עם גבינה טבעונית של Guy’s Burger |צילום: לין לוי, mako אוכל

בשורה התחתונה: כשהולכים על פשוט, מתמקדים בעיקר ועושים עבודה טובה, זה עובד - בין אם זה כשר ובין אם לא.

Guy’s Burger. הבנים 17, פרדס חנה. ראשון-חמישי 11:30-22:00, כשר