התדירות שבה נפתחים בייקריז בארץ הולכת ועולה. לאחרונה, נראה שמדי אחת לחודש נפתח פה היכל מאפים חדש. האחרונים שהצטרפו לשביל הפחמימות של ישראל היו The sataf בהרי ירושלים וסניורה בייקרי בתל אביב. לפניהם היה זה תל יצחק בכניסה לחבצלת השרון, ג'וני בקריית אונו, דולצ'ה מילה בסביון ומגזינו בהוד השרון.הסיפור שהמקומות האלה מספרים די זהה: הרבה מאפים מבצק מדופף על דלפק פתוח או בתוך ויטרינה, קינוחי פטיסרי מיוחדים, כריכים שווים, בורקסים מפנקים ומקרר גראב אנד גו עם סלטים ושתייה קלה. כשזה עובד, אז החזרה על ההיילייטס האהובים פשוט בלתי נמנעת. זה נכון עד שמגיעים לבייקרי החדש של המסעדן שימי שוורץ שהקים את פומו, קפה איטליה, קפה נאפו וקאפרי. כמו בכל המסעדות שלו, גם במילאנו שנפתח השבוע בקריית אונו שוורץ מציב רף חדש.מילאנו ממוקמת במתחם של קפה נאפו, המסעדה האיטלקית שפתח שוורץ לפני שנתיים. בחוץ יש מקומות ישיבה באזור שתחום בהרבה צמחייה, כך שיש הפרדה בין יושבי הבייקרי ללקוחות המרכז המסחרי. החלל הפנימי מעוצב בסגנון אלגנטי מודרני עם תקרות גבוהות שמשתלשלים מהן גופי תאורה עם קלאס איטלקי, וויטרינות זכוכית שמאחוריהן קונדיטוריה עם קירות זכוכית שדרכם אפשר לראות צוות לא קטן עמל על המאפים. במרכז החלל ניצב אי שעליו מונחות עוגות קראנץ', מארזי עוגיות, גרנולה שמייצרים במקום, זרי פרחים וכלים מאוד יפים שאפשר לקנות הביתה.יש פה גם מקרר גראב אנד גו שעדיין לא מלא, אבל מבטיחים שיהיו בו עוגות גדולות מהרפרטואר שמוגש במסעדות הקבוצה. כרגע הוא מציע סלטים כמו בוראטה (62 שקלים), סלט כרובית (42 שקלים), סלט יווני, סלט טונה וסלט שורשים, מוזלי בכוסות, תה קר מבוקבק (צ'אי מסאלה, היביסקוס, תפוחים וקמומיל), קוקטיילים מבוקבקים (55 שקלים) ומיצים סחוטים.אבל לב העניין הוא הוויטרינה, והיא מציגה את מה שנראה כמו ליגת העל של תחום הקינוחים והאפייה. הקונדיטור טל ממליה והשף הראשי של קבוצת פומו שחר ברנע יחד עם היועץ השף אסף בייקר יצרו כאן קולקציית מאפים וקינוחים שאולי דומה למוצרים שפוגשים בוויטרינות של בייקריז אחרים, אבל היא מציעה איכויות שקשה למצוא, ומעטים, אם בכלל, מתקרבים לזה.הוויטרינה מחולקת באופן כללי לשלוש קטגוריות: קינוחים אישיים בסגנון פטיסרי קלאסי, מאפים שונים וכריכים. בין מגוון מאפי הוויטרינה תמצאו קרואסון חמאה קלאסי, מהגדולים שיצא לי לראות (19 שקלים), בייגלה פרצל (12 שקלים) ובורקסים קטנים ממולאים גבינת מנצ'גו (7 שקלים). יש פה גם קרואסון ג'נדויה (28 שקלים) מהמרשימים שראיתי, ממולא בכמות נדיבה מאוד של קרם שוקולד סמיך, בעל טעם טהור של שוקולד איכותי ועשוי מבצק קליל ואוורירי. אפשר לטבוע בתוך המאפה הזה ולא לרצות שיבוא מציל.מאפים נוספים הם פאן סוויס שקולד מריר ופיננסייר (24 שקלים), פאן או שוקולה קלאסי (24 שקלים) וקרואסון לימון משוגע, עם מרנג לימון שרוף קלות מלמעלה ומילוי של קרם לימון חמצמץ (28 שקלים). זה לא עוד קרואסון ממולא, אלא האמא של כל הקרואסונים הממולאים. כמות המילוי בלתי נתפסת, והבצק נמס בפה מרוב שהוא חמאתי ואוורירי. הבעיה היחידה כאן היא איך מפסיקים לאכול.אבל זה לא הסוף. בתצוגה יש גם קרואסון פיסטוק (28 שקלים), קרואסון שקדים, פיננסייר פירות יער, סינבון עם קרם וניל, מגה קוקיז וקרואסון ממולא במקושקשת רכה וכמהין (22-44 שקלים). יש גם מאפה פולנטה, שגם הוא על פניו נראה כמו עוד מאפה מבצק מדופף (ואכלתי כבר לא מעט כאלה עם פולנטה), אבל זה של מילאנו היה יוצא מן הכלל, בכמה רמות מעל מבחינת איכות הבצק, ומרקם וטעם המילוי, שנוכח בכמות נדיבה ביותר (40 שקלים).קינוחי הפטיסרי נוטים מאוד לכיוון איטלקי, עם גרסאות מקוריות למדי של הז'אנר. תוכלו לאסוף פה בר אפוגטו ממולא בקרם קפה מושלם (44 שקלים), עוגת גבינה (44 שקלים), טארטלט לימונצ'לו (24 שקלים), ריבוע שוקולד אמרטי (38 שקלים) ופנקוטה פירות יער ושמפניה (48 שקלים). כזו פנקוטה טרם פגשתי, ונכון שאת השמפניה קשה להרגיש במאפה מתוק, אבל מדובר על ביס קרמי ענוג ומאוזן מאוד שפירות יער החמצמצים מדגישים את כל הטוב שבו. הבצק בבסיס כמעט בלתי מורגש כאן כי הקרם וציפוי השוקולד הלבן שמסביב גונבים את כל ההצגה. יצירות נוספות בוויטרינה הן נוצ'ולו (42 שקלים) ופיסטוק סיציליאני (38 שקלים).בגזרת הכריכים אפשר למצוא ג'בטה דאבל קראסט עם קממבר, תאנים וארוגולה, שעובר צלייה אחרי ההזמנה ויוצא בצורת טוסט. זה כריך גדול וטעים מאוד שיש בו גבינה מומסת בעלת טעם דומיננטי, מתיקות עדינה של פרי ורעננות של עלים ירוקים. יש גם בייגלה סלמון קלאסי (52 שקלים), בייגלה נוסף שהופך לטוסט גאודה עזים (46 שקלים) בייגלה עם ספייסי טונה, כריך סביך בתוך לחמניית פוקצ'ה עגולה (32 שקלים), פרצל עם חביתה (22 שקלים) כריכים קטנים בלחם בריאות (עם טונה או עם גאודה עזים) וכריך סלט ביצים.הקפה שמגישים במקום הוא מפולים של דיאמה, והוא יוצא ממכונת אספרסו מפוארת מאיטליה. יש פה גם משקאות מאצ'ה בכל טעם אפשרי.בשורה התחתונה, כל מה שטעמתי במילאנו היה יוצא מן הכלל. טעים יותר, מפנק יותר, מושקע יותר, ומציב רף חדש לעולם הבייקריות הישראלי. רק חשוב לומר מילה על המחירים, שהם ברף המאוד עליון של הסקאלה. אפשר כמובן לייחס את זה לעלויות גבוהות של חומרי גלם, או פשוט להזכיר שהכל פה יקר. אבל בסופו של יום, יצא לי לטעום מאפים במחירים דומים שהיו הרבה פחות מוצלחים. אז אם כבר לשלם 44 שקלים על קינוח אישי או 19 שקל על קרואסון חמאה או 52 שקל על בייגלה עם סלמון, עדיף שזה יהיה במקום שיודע לתת את התמורה הטובה ביותר לכסף.מילאנו. הדובדבן 7 קרית אונו. ראשון-חמישי 07:00-20:00, שישי 07:00-15:00, לא כשר