אחת המגמות המבורכות בשוק המסעדנות המקומי בימים אלה היא הבחירה של שפים לפתוח עוד ועוד מסעדות חדשות דווקא מחוץ לתל אביב. השף עמוס שיאון פתח את 26.8 בגליל, וסיפרנו לכם גם על אדל בנתניה ועל פלאסר החדשה של השף אביב משה באשדוד. עכשיו מגיע תורה של רחובות, שחוגגת גם היא מסעדת שף חדשה.

במטבח של מסעדת אמאיה החדשה תמצאו את השף דודו בן אבו שפתח את המסעדה יחד עם האחים מתן ושלום בן ארוש. בן אבו שהתחיל את דרכו אצל מאיר אדוני, אחר כך היה שף באווה ספי ובפרויקט סנס, וגם הקים מסעדת שף מרוקאית על שם סבתו והיה השף של מסעדת נינה ביאנכה. באמאיה הוא רוקח את הפרשנות האישית שלו לאוכל עונתי עם השפעות עדתיות.

אמאיה. עגבניית לב השור (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
אמאיה. עגבניית לב השור|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

AMAYA בלטינית היא "מקום גבוה" או "קצה", ולשם בדיוק מכוון בן אבו. החלל של המקום מעוצב בהשראת הטבע (מה שנקרא "אסתטיקה אורגנית") והתפריט מבוסס על דגה טרייה וירקות עונתיים שמטופלים בהתססה, שימור ובישול איטי, תוך הקפדה על שימוש בכל חלקי הדג והירק מתוך ראייה אקולוגית של המטבח.

בין המנות בתפריט תמצאו לחם שושנים מדופף בחמאה חומה עם משוואיה, קרם חציל ולאבנה (44 שקלים); גראטן של סלקים עם בר בלאן של בורשט, שמנת וחזרת; פלמידה כבושה עם ויניגרט ירוקים, אבקת זיתים ושמנת חמוצה מוגשת על לחם בליני (78 שקלים); טונה אדומה עם איולי צ'ילי מותסס, מלפפון ארומטו וכוסברה, על קרקר מלח ים לצד גלידת יוזו (88 שקלים); טורטליני מנגולד וגבינות עם "סקאלופ" קולרבי, קרם שורש סלרי, ציר חמוסטה, חמאה וקליפת לימון מגוררת (95 שקלים); וטונה בלו פין עם דמי גלאס ירקות שרופים, שאלוט צרוב וצ'יפס שאלוט (195 שקלים).

השף דוד בן אבו (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
השף דוד בן אבו|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

AMAYA - רחובות - מטבח עונתי עדתי (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
AMAYA - רחובות - מטבח עונתי עדתי|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

תפריט הקוקטיילים נבנה בשיתוף פעולה בין השף למיקסולוג גבי גרשטור, וגם אותו מאפיינים עונתיות, יצירתיות ושימוש בחומרי גלם לא שגרתיים. בין הקוקטיילים: ג'ין עם עגבניות מזוקקות, וויסקי בחמאה חומה עם פופקורן ואוזו עם קליפות אננס.

AMAYA. המדע 1, רחובות, 077-9859373. ראשון-רביעי 18:00-24:00, חמישי 18:00-01:00, מוצ"ש-01:00. כשר חלבי