נונו התחילה את דרכה ב-2014 בהוד השרון כמיזם משותף של שני הייטקיסטים לשעבר - יקי בונה ודוב לוינסון. שניהם מתגוררים בעיר, והיו בין הראשונים שזיהו את הפוטנציאל האדיר של המסעדות האיטלקיות החדשות, מהסוג שהוא על התפר בין ביסטרו למסעדה איטלקית משפחתית, עם טאבון שמוציא פיצות מצוינות, תפריט יין מקצועי וגם פסטות וסלטים. מסעדות עם טאבון היו חידוש מסעיר אז, והקהל המקומי הסתער עם המון אהבה.
היום נונו היא קבוצה עם 12 מסעדות ברחבי הארץ, ובכל אחת פועלים שני טאבונים, אחד לפיצות ואחד לשאר המנות. יש לקבוצה גם את רשת ג'ירף, מותג הבייקרי מימי, מפעל ייצור בפתח תקווה ולאחרונה הקימו גם את מימי ואזה (המתחרה של זר פור יו). בימים אלה, מסעדת נונו הרצליה עוברת שינוי והופכת למסעדת בראסרי, תחת ניהולו של השף הלל תווקולי (לשעבר פסטל, דריה ואנימר).

ממסעדה משפחתית לבראסרי מודרני
תווקולי, שמזוהה עם מטבח עילי, נמצא כאן על תקן יועץ קולינרי שהגיע לצורך ליווי ארוך (דבר שהוא אינו מרבה לעשות) והוא יוצר את המהפך של נונו במקביל לעבודה על פרויקט חדש ומבטיח משלו. "אין פה משהו שאין במקום אחר, מה שעשיתי הוא אפ טו דייט לסצנה הקולינרית בתל אביב, כדי לחבר את המקום לקהל תל אביבי שמגיע לפה ולהביא לקהל המקומי את תל אביב", הוא מסביר.
אז במסגרת העדכון, מנות דגל כמו עוף מדורה וסלט קיסר שהלקוחות מגיעים במיוחד עבורן עדיין בתפריט, אבל כן נכנסה עונתיות ופרשיות, שהופכת את נונו האיטלקית המשפחתית לבראסרי איטלקי מודרני. המכנה משותף בתפריט נותר רחב מאוד, אבל לחומרי הגלם המעולים יש עכשיו יותר במה. "זה אותו המקרר אבל בגישה שונה", אומר תווקולי .

אז מה יש בתפריט החדש?
המנות בתפריט נדיבות, טעימות, מבוססות על שפע ירקות ונראות כמו מנות של מסעדות שף. יש למשל הר יפה של פלפל פדרון צלוי עם פיקורינו רומנו (28 שקלים), צ'יפס שום ופטרוזיליה עם פרמז'ן מגורד וגרידת לימון (28 שקלים), ברוסקטה טונה צרובה שהייתה הטובה מסוגה שטעמתי בשנה החולפת, גם בגלל הברוסקטה עצמה וגם בזכות הטיפול המושלם בטונה שמעליה (68 שקלים) ויש גם מנת רוסטביף איולי חציל קלוי, נהדרת ומפוארת, עם פרוסות דקות של רוסטביף עדין מעל קרם חציל חרוך, ביניהן משתרבבים בצלים שרופים, צנוניות, צ'ילי ירוק ושום קונפי וליד נח קרוסטיני ארוך מבצק מושלם (72 שקלים).

בגזרת הסלטים נוספו סלט סלקים אפויים עם ויניגרט סלק תפוז וסטרצ'טלה, מעוטר במיזונה אדומה (58 שקלים) וסלט עגבניות עם ויניגרט עגבניות, בצל ירוק, צלפים, אנשובי, גבינת טולום וקרוטוני פוקאצ'ה וזעתר שהוא ממש ארוחה קלה והרבה יותר מסתם סלט עגבניות (74 שקלים).

למבחר הפיצות במקום נוספה פיצה עם אסאדו מפורק ובצל מטוגן, חלפיניו, צ'דר, מוצרלה וקריספי בזיליקום (88 שקלים), ולפסטות נוספו רביולי ערמונים בחמאה חומה ושמנת כמהין (76 שקלים) ופטוצ'יני שרימפס עם שמנת, בזיליקום ושרי צלויות (98 שקלים). מבחר העיקריות השתדרג עם נקניקיית עגל צלוי שמוגשת עם קפונטה סיציליאנית (78 שקלים), כבד עוף צלוי עם בייקון טלה וסלקים אפויים בציר מייפל בלסמי וציר בקר (76 שקלים) ושיפוד פילה בקר (148 שקלים).
"אני לא עושה ייעוצים, זה לא אני", מסביר את המהלך הלל תווקולי, "אני כאן כי התחברתי לקבוצה הזאת ולעשייה שלה, כי הם עובדים עם ערכים שקל לי להתחבר אליהם". השינוי מתחולל כרגע רק בסניף הרצליה אבל בקבוצת נונו מבטיחים שהוא יחלחל עם הזמן גם לשאר הנונואים בארץ. סך הכול יש בתפריט 20 מנות חדשות עם חתימה של השף ובהרבה מנות נוספות נעשה רענון. המהלך הזה עשוי להיות מקפצה מבורכת שתיקח את נונו למחוזות חדשים.
נונו. הרצליה הילס, אריק איינשטיין 3, הרצליה. 09-8353600. לא כשר