לפני מספר חודשים, בצעד בהחלט מפתיע, פתח השף משה בדישי מסעדת שף חדשה בשם וידה בטבריה. הוא החליט שגם לאיזור הזה מגיע ביסטרו ים תיכוני, וסביר שאם הוא היה מתמקם באזור המרכז, אף אחד לא היה מרים גבה. אבל טבריה היא כבר סיפור אחר, ופתיחת מסעדת שף באזור הכנרת המאוד לא מתחדש היא בטח לא עניין של מה בכך.כמו וידה, הממוקמת במתחם קניות, גם בחירת הלוקיישן של המסעדה החדשה בכניסה לקיבוץ דגניה ב', סאנה, מפתיע ממש. מסעדה גדולה וחדשה בהאנגר ענק בן 100 שהיה הנגרייה הישנה של הקיבוץ הוא לא מה שהיה בקלפים עבור האזור הזה. וזה ממש לא סתם עוד מקום: סאנה היא מסעדה מושקעת מאוד, גדולה מאוד ויפה מאוד. כבר בשביל הגישה, עוד לפני שפותחים את הדלת, מרגישים שזה מקום שידברו עליו לא מעט. האווירה, העיצוב, התאורה, הווליום והקצב הנכונים של הפלייליסט - בהחלט הושקעה פה מחשבה.תקרת קורות העץ חושפת את תעלות האוורור ואת הגג, ומול המטבח העצום שמתפרס בחלקו הפנימי של החלל, לכל רוחבו, יש בר גדול. המטבח כולו פתוח לעיניי הסועדים, ואפשר לראות דרך החלון הענק את כל מה שמתרחש בו. הפיין טיונינג ניכר בכל הפרטים הקטנים, למרות שהמסעדה רק בתחילת ההרצה: בהופעה של הצוות, בכלים, בצורת ההגשה וגם בעיצוב נטול הפאסון. סאנה היא מצד אחד מסעדה מאוד פיין, ומצד שני פונקציונלית ונגישה מאוד, כזו שמאכילה גם משפחות.מאחורי המקום המסקרן הזה עומדים אנשי 1910, מסעדה שפועלת כבר 13 שנים שבמהלכם הפכה למוסד. השף עודד שוורצברד ושותפו שחר הוכלר, גורמים לאכלנים המפונקים מהמרכז להגיע במיוחד לדגניה א' כדי לאכול אצלם בלי שום יחסי ציבור. ובעוד ש-1910 היא מסעדת שף מקומית עם זליגה לכיוון איטליה, סאנה היא אסייתית מודרנית עם אווירה קז'ואלית.אחרי 30 שנה בתחום, הייתי חייב לחדש ולרענן לעצמי, אומר שוורצברד, שעבר בין כל התחנות הנכונות בחייו והיה בין השאר בן טיפוחיו של יונתן רושפלד, הקים את סיטארה בסי אנד סאן והוביל את המלון הסקוטי כשנפתח. אז הוא יצא להרפתקה חדשה, ולמד את המטבח האסייתי. כל יום בבוקר אני מתחיל מחדש, כמו בשנים הראשונות במטבחים, הוא אומר. התוצאה היא תפריט שנראה מוכר על הנייר, אבל בפועל כל מנה שיוצאת מהמטבח היא בעלת טוויסט מפתיע.מוגשות כאן, למשל, לחמניות יפניות עם יוגורט קארי וחמאת טוגרשי תאילנדית (24 שקלים); סלט יאם טאלאי מכיל חוץ משרימפס, קלמרי, עגבניות שרי, סלרי, מלא ירק, צ'ילי וקשיו מקורמל גם פטריות פונגוס (76 שקלים). יש בתפריט גם נאמס שרימפס (74 שקלים); סלט מלפפונים שבורים עם קריספי שאלוטס, עשבים, שברי בוטנים ושומשום (48 שקלים); סום טאם עם פפאיה ותירס (45 שקלים); ונאם טוק עם נתחי אסאדו (76 שקלים).מנות נוספות בתפריט הן באן רך יותר מענן, ממולא בתבשיל בקר עם ריבת בצל ומלפפון כבוש שנמס בפה ברגע שהוא נוגע בחיך (68 שקלים), 3 סוגים של גיוזה (56-60 שקלים) ובעיקריות החלוקה היא למנות ווק ומנות ג'וספר.מבחר מנות הווק כולל 4 גרסאות עם אורז: תבשיל קארי ירוק; קארי מסאמאן; סצ'ואן; תאי סוויט אנד סאוור ושרימפס בחמאה תאילנדית. טווח המחירים של המנות הללו הוא בין 62-118 שקלים. מנות הווק עם אטריות כוללות פאד תאי; פאד סי יו; לו מיין עם אטריות ביצים, דלעת, בצלים צלויים, זוקיני, פטריות ותרד; ומנת אודון עם קרם קארי ירוק (62-86 שקלים למנה). את המנות האלה, וגם את מנות האטריות, אפשר לקבל עם פרגית, בקר, טופו או שרימפס. את הקארי שוורצברד מכין במקום, כל יום מחדש.בג'וספר הוא צולה שיפודים של פרגית במשרה של טיקה מסאלה, פירות ים במשרה של קארי צהוב ובקר ברוטב ברביקיו תאילנדי. המנות האלה מוגשות עם נאן וירקות בגריל, לצד יוגורט קארי (84-135 שקלים למנה). בהמשך ייכנסו לתפריט גם מנות סושי, דגים נאים, מרק בסגנון ראמן עם כופתאות ומרק ברווז, והמסעדה עתידה להיות פתוחה 7 ימים בשבוע, גם בשעות הצהריים. יהיו גם משלוחים, כמובן.בשביל לפתוח את סאנה, שוורצברד והוכלר חברו לקבוצת מסעדנים חזקה מאוד באזור כנרת: ענבל חיים, יותם גרונר, מתן קצוני ויערי גלבוע. כולם מעמק הירדן, בעלי עסקי אוכל ומאוד מאמינים באזור. אנחנו צופים שסאנה תהפוך לפנינה צפונית ומוקד משיכה לא רק עבור תושבי האזור, ולא רק בגלל שהיא מביאה משהו שאין בו, אלא כי היא מסעדה מושקעת ומקצועית מאוד. וזה בעצם כל מה שאנחנו צריכים.סאנה, בכניסה לקיבוץ דגניה ב', 077-8801740. שעות פעילות בתקופת ההרצה: שני-שישי החל מ-18:00, לא כשר