מרקטינו
שף אייל יונאי החל להגיש במרקטינו בראנץ' "שוק איטלקי" בשיטת פותחים שולחן עם דיג'יי שמנגן ברקע: מתחילים בקוקטייל של בוקר וממשיכים עם מנות קטנות ובינוניות שמוגשות למרכז השולחן. לאחר מכן מגיעה מנה עיקרית אישית לכל סועד ולסיום קינוחים, סנגריה ושתייה חמה. בין המנות שמשתתפות בחגיגה: לחם, ירקות ומתבלים, מנות קטנות כמו סלט תפוחי אדמה, סלט ביצים, רביולי מטוגן וקרפצ'יו סטרצ'טלה, סלט עלים ומשאוושה איטלקית. מבחר עיקריות כולל מקושקשת קטיפתית; ביצה עלומה על ברד פודינג עם קרם פטריות; מיקס פטריות וקייל על ברוסקטה; כריך רוסטביף; וכריך סביצ'ה. מחיר הארוחה: 147 שקלים לסועד.
מרקטינו. בנין שטרן, חורש אלונים 5 רמת ישי, 073-2377004, שישי 10:30-15:00. לא כשר

נינה ביאנכה
הבראנץ' החדש בנינה ביאנכה הוא בראנץ' אולטימטיבי שמתחיל בבופה מהגדולים ומגוונים שראינו וממשיך במנה עיקרית לכל סועד. לסיום הארוחה יש בופה קינוחים נפרד וכל זה מלווה בקוקטיילים של בוקר. הבופה ממוקם במרכז המסעדה ומדובר ב-2 שולחנות גדולים עמוסים בסלטים, גבינות, ממרחים, חמוצים וכבושים, ירקות ולחמים: סלמון מעושן, מבחר גבינות בשלות, 2 סוגים של סלט חצילים, לאבנה, ציזיקי וגבינת שמנת, דגים מלוחים ומעל 10 סוגי סלטים.

מבחר העיקריות שכל סועד בוחר אחרי חגיגת הבופה כולל שקשוקה, קרואסון עם סלמון מעושן, בורקס פינוקים, בריוש מבצק רבוך עם ביצה רכה ורוטב הולנדז ובריוש עם ביצי בנדיקט עם קרם שמנת ותרד ומעל קרם הולנדז קטיפתי. מבחר הקינוחים כולל פבלובה, טירמיסו, פחזניות, עוגות בחושות, עוגות שמרים ופטיפורים קטנים. מחיר: 140 שקלים לסועד.
נינה ביאנכה. ברקת 1, סמוך למתחם ביל”ו. 08-9480080, שישי 08:00-15:00. כשר

ג'הג'ה
אחרי שגלעד סולומון סיים להרחיב ולשפץ את המסעדה שלו, הוא מגיש בה כעת גם בראנץ' חדש המכונה "הבראנץ' של האופים", שמבוסס, כמו בטח ניחשתם, על בצקים. גולת הכותרת בתפריט הבראנץ' החדש הם כריכים שעשויים מבצק ביגה ומחמצת בת 17. הוא תופח 24 שעות, מותסס 48 שעות ואז נאפה בתנור פיצה, ומה שמתקבל הוא בעצם פוקצ'ה קריספית מבחוץ ורכה ואוורירית מבפנים ובתוכה סלט ביצים או קרם פולנטה ופטריות או מסקרפונה וסלקים (31-36 שקלים לכריך).

חוץ מהכריכים יש בתפריט גם מאפים עם מסקרפונה פיקורינו וכמהין, עם פטריות או עם ריבת משמש ריקוטה ומסקרפונה (33-48 שקלים למאפה). יש גם קובייה עלומה - קוביית בצק קרואסון במילוי גבינת ריקוטה וכמהין, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז (57 שקלים) ומנות פשוטות יותר כמו מקושקשת בקרואסון ושקשוקה ירוקה עם בצל מעושן. למי שרוצה ארוחת בראנץ' כהלכתו מציעים פה גם ארוחה שכוללת פוקאצ'ה, ביצים, סלט שוק, צזיקי, עלי גפן, פטה, שום קונפי, שמנת, פלפלונים ממולאים בגבינה, פרוסות אבוקדו, גאודה ופרי עונתי, שתייה קרה/חמה במחיר 82 שקלים.
ג'הג'ה. רוטשילד 86, ראשון לציון. 077-9386330. שני-שישי 09:00-13:00, לא כשר

שה ויוי
שף אסף גבאי שמוביל לאחרונה את המטבח בשה ויוי השיק תפריט טעימות זוגי של 10 מנות ב-250 שקלים לסועד וגם בראנץ' חדש עם מנות בהשראת המטבח הצרפתי ים תיכוני. בין המנות "מגדל Vivie" - מגוון גבינות מהמחלבה הקטנה עם פלמידה כבושה, גרבלקס, אבוקדו וקונפיטורה (110 שקלים); ביצים לבחירה עם סלמון כבוש, גבינת ברוסאן וירקות גינה (68 שקלים); שקשוקה פיקנטית עם טחינה וחלה טרייה (68 שקלים); פסטייה דגים (72 שקלים) וסטייק אנד אגס עם תפוח אדמה באטר (99 שקלים).
Chez Vivie. דיזנגוף 166, תל אביב יפו. שישי-שבת 10:00-13:00, לא כשר

מסעדת Loft במלון דה ג'ורג'
במסעדת לופט הרכיבו תפריט בראנץ' עם המנות הבאות: סלסלת מאפים עם חמאה וריבה (65 שקלים); מגש של סלט ביצים, כבד קצוץ, איקרה, הרינג ולחם (64 שקלים); קרוק מסייה (68 שקלים); אגז רויאל (68 שקלים), ברד פודינג מלוח (53 קלים), טוסט אבוקדו (45 שקלים); בליני עם קוויאר מנחל דן (84 שקלים); פרעצל עם סלמון מעושן וגבינת שמנת (58 שקלים); טוסט גבינה כמהין (48 שקלים); בר ים פרובנסיאלי (142 שקלים); סלט ניסואז וטונה טטאקי (94 שקלים); צ'יזבורגר וצ'יפס (88 שקלים); וסטייק וצ'יפס (188 שקלים).
Loft במלון The George. טל ישראל 5, תל אביב יפו. 03-3104400. שישי-שבת 12:30-15:00, לא כשר

גאיג'ין
השף גיל-עד דאבוש השיק באיזאקאיה היפנית תפריט בראנץ’ יפני מודרני. הוא כולל מנות כמו פלפלי שישיטו קלויים ברוטב מיסו ושומשום (38 שקלים); סלט אטריות סובה עם תרד בייבי, חסה ליטל ג’ם וויניגרט שומשום שחור (68 שקלים); טמפורה שיטאקה עם ויניגרט שיטאקה חמוץ (62 שקלים) וטמפורה ירקות מעורבים עם דאיקון אורושי (53 שקלים). בפינת הביצים יש טריפל אג סנדו - כריך שכבות של שלושה סוגי ביצים בלחם שוקופאן רך וחמאתי (66 שקלים); טאמאגו אונאגי (אומלט יפני מתקתק עם צלופח) בלחם שוקופאן עם שבבי בוניטו וגלייז סויה (52 שקלים); ואוקונומיאקי עם שרימפס (פנקייק יפני מלוח), רוטב ברביקיו ודג מיובש (54 שקלים). יש גם גזרת שיפודים יפניים עם שיפודי לב עוף עם חלמון כבוש ופלפל טוגראשי (56 קלים); כנפיים מפורקות ברוטב קארי טארה עם שעועית ירוקה ועור עוף פריך (52 שקלים); ושיפודי ברווז עם קרם דלעת ערמונים ושיטאקה על הגריל (68 שקלים).
גייג'ין. לילינבלום 29, תל אביב יפו. 052-3119298. שישי-שבת 12:30-15:00, לא כשר

סינמה פרדיסו
מסעדת החוף של חיפה השיקה תפריט בראנץ' עם מנות כמו קרואסון מקושקשת (58 שקלים); סיגר גבינות וזעתר בר לצד ביצה רכה, סלט עגבניות פיקנטי וזיתי קלמטה (58 שקלים); ביצים עלומות ברוטב הולנדייז על לחם בריוש צרפתי עם ריבת בצל וסנט מור צרובה (68 שקלים); שקשוקה מנגולד וחמאה לבנה המוגשת עם בגטון צרפתי (78 שקלים) וסלט בוראטה (78 שקלים).
סינמה פרדיסו. חוף זמיר, חיפה. 077-7242093. שישי-שבת 09:00-13:00, לא כשר
גזטה
גם בבר היין התל אביבי גזטה השיקו בראנץ' חדש. התפריט מחולק לפתיחת שולחן, קלאסיקות, ספיישלים ומשקאות. פתיחת שולחן עולה 86 שקלים וכוללת פוקצ'ה עם 3 צלוחיות לחבירה. תחת קטגוריית הספיישלים יש בייקון עם ביצת עין וריבת בצל (68 שקלים) ומקושקשת אספרגוס עם רוטב הולנדז ופוקצ'ה (48 שקלים). מבחר הקלאסיקות כולל מנות של דגים נאים, סלטים, ברוסקטות ופוקצ'ות.
גזטה. מרמורק 12 תל אביב יפו. 03-6202077. שישי-שבת 12:00-17:00. לא כשר
אויסטר קלאב
בראנץ' סוף השבוע של אויסטר קלאב כולל כל המנות המעולות שאפשר להזמין גם בערב. זה אומר בגט צרפתי וחמאה (27 שקלים); בליני וקוויאר אדום (127 שקלים); סלט פפאיה (67 שקלים); ומגוון סוגים שונים של אויסטרים שמחירן נע בין 27-34 שקלים ליחידה.
אויסטר קלאב. אחד העם 19, תל אביב יפו. 077-9386186. שישי-שבת החל מ-12:30, לא כשר

הקוסם
המקום עם הפלאפל כנראה הכי טעים בתל אביב התחילו מסורת חדשה של בראנץ' מהחלומות. זה אומר שבשעות הבוקר אפשר מעכשיו להזמין מנה חדשה: חביתת שווארמה עם טחינה, חריף ירוק, נגיעת עמבה וסלט ירקות בתוך פיתה ענן הקוסם.
הקוסם. שלמה המלך 1, תל אביב יפו. ראשון-שישי 10:00-12:00

רפאלו
במסעדת רפאלו הכשרה בקריון קריית ביאליק הושקה לאחרונה ארוחת טאפאס שתוגש בימים ראשון-שישי בשעות 09:00-12:00. בין מנות הטאפאס מהן ניתן להרכיב את ארוחת הבוקר: ברוסקטה סלט ביצים ובצל מקורמל-חלת בריוש קלויה, חמאת בצל ירוק, סלט ביצים, בצל מקורמל ועירית (43 שקלים); גרבלקס (49 שקלים); סביצ'ה דג וקרם נענע (48 שקלים); מקושקשת עננים (46 שקלים); בנדיקט תרד כרישה וקרם פרמז'ןן (47 שקלים); ארנצי'ני סלמון (43 שקלים); ובריוש שקשוקה וביצה עלומה (47 שקלים). ניתן להזמין דיל הכולל 5 מנות טאפס לצד שתייה קלה ב-209 שקלים.
רפאלו. קריון קריית ביאליק. כשר
