מסעדת השף R48 chef's table חוזרת עם תפריט טעימות חדש
אחרי שנסגרה לפעילות עם פרוץ המלחמה - מסעדת R48 נפתחת מחדש לפעילות. לאחר מסע השראה ביפן יחד עם מייסדי הקבוצה, רותי ברודו והשף גיא פולק - השף אוהד סולומון חוזר עם תפריט טעימות חדש המשלב מנות ממטבחי יפן, סין, תאילנד, הודו, קוריאה ווייטנאם, הכל באינטרפרטציה אישית שלו. ההידור הקלאסי של הארוחה נשמר כפי שהיה כשהמסעדה נפתחה לפני שלוש שנים, אבל הפעם הארוחה תוגש רק פעמיים בשבוע, בימים רביעי וחמישי מ-19:00. מחיר הארוחה הוא 620 שקלים לסועד, כולל מים מינרליים או מים מוגזים, ואפשר לשלב התאמת יין במחיר 250-450 שקלים. תמורת 350 שקלים לאדם תקבלו לצד המנות ארבעה קוקטיילים ושני משקאות חריפים. בכל סרביס - 11 שולחנות בלבד.
R48 chef's table. רוטשילד 48, תל אביב. רביעי-חמישי מ-19:00. להזמנת מקומות

VICINO - מותג קינוחים חדש
שף-קונדיטור ברק כהן, מי שעמד מאחורי ויטרינות הקינוחים של מגזינו, יוצא לדרך עצמאית ומשיק את מותג הקינוחים Vicino במסעדה האיטלקית Fratelli בנתניה. ברק, שחתום על עוגות איקוניות כמו הפאי מרנג לימון והקראק פאי של מגזינו, סיים את תפקידו שם לפני כשנה וחצי והיום הוויטרינה החדשה שלו כוללת עוגות המורכבות מ-4 רבעי עוגות שונות (240 שקלים) או מ-10 משולשים של עוגות שונות בהפתעה (400 שקלים).
מבחר השלמות (קוטר 20 ס"מ) כולל בראוניז קפה ופקאנים (280 שקלים לעוגה); עוגת גבינה קלאסית בציפוי שמנת חמוצה (186 שקלים); עוגת פיסטוק סיציליאנית עם מרציפן, קונפיטורת פטל וגלייז שוקולד לבן (300 שקלים); פאי לימון עם קרם לימונצ'לו ומרנג איטלקי (210 שקלים); קראק פאי (192 שקלים); עוגת יום הולדת עם סוכריות צבעוניות (300 שקלים) ועוד. את הכל אפשר להזמין גם בפורמט של פרוסות מתוך עוגות גדולות (בקוטר 30 ס"מ). פרוסת עוגה בגודל שמספיק לשני סועדים תעלה 46 שקלים, וחוץ מעוגות יהיו בוויטרינה גם עוגיות ומאפים מתוקים ומלוחים. בקרוב תצטרף קולקציית עוגות מסורתיות חדשה שתכלול טירמיסו, טורט, רולדות ועוד.
Vicino ב-Fratelli. גיבורי ישראל 17, יכין סנטר פולג, נתניה. ראשון-רביעי, שישי 12:00-23:00, חמישי, שבת 12:00-24:00. לא כשר

מהפך במסעדת ג'סיקה בבאר שבע
מסעדת ג'סיקה, מוסד קולינרי באר שבעי שפועל כבר שש שנים תחת ניהולם של חמישה אחים, נפתחה מחדש במתחם ביג, בחלל גדול פי 3 מזה שבו שכנה קודם (330 מ"ר!). העיצוב החדש כולל תקרות חשופות, קירות ללא חיפוי, שילוב של תאורה חמה וקרה וריהוט עם חומרים טבעיים בשילוב טקסטורות שונות, כמו שאוהבים באינסטגרם.
בתפריט החדש יש מנות דגל של ג'סיקה כמו כרוביתוש והסיגר של ריקי, וגם מנות חדשות כמו סלט תאילנדי (66 שקלים), סשימי וגספצ'ו עגבניות (72 שקלים), מוסר ים עם קרם שורש סלרי, ניוקי חמאה חומה, ברוקולי, סלרי ושעועית ירוקה (96 שקלים) וטורטליני במילוי גבינת עיזים, קציפת תירס, מנגולד ואגוזי לוז קלויים (72 שקלים). לצד המסעדה נפתח גם לאונג' בר חדש ומעוצב בשם רוג'ר, על שמו של רוג'ר ראביט.
ג'סיקה. מתחם ביג החדש. לא כשר

תפריט פאיות של השף אייל לביא בגרציא, קיבוץ העוגן
שף אייל לביא בנה עבור גרציא תפריט פאיות, השפית של גרציא צירפה אליו ארבע רביעיות של טאפאס וביחד הם מרכיבים ארוחת פופאפ שתוגש עד 10.6. מבחר הפאיות כולל פאיית פירות ים עם קלמרי, שרימפס ומולים ופאיית דגים עם לברק ובר ים (89 שקלים למנה), ומבחר הטאפאס כולל רביעיית ברוסקטות (ברוסקטה ברזאולה, פאן קון טומאט, ברוסקטה סלט שרימפס ומנצג'ו ישראלית על מרמלדת תפוחים), רביעיית מטוגנים (קלמרי מטוגן על אבטיח ופטה, רבעי ארטישוק מטוגנים, פטאטאס בראבס ופלפל פדרון), רביעיית ים (קרודו עונתי, סביצ'ה גרציא, סלמון כבוש ושרימפס בשום צ'ילי) ורביעיית יבשה (צ'וריסוס עם תירס, זיתים עם שום קונפי וסלסה, משמש צלוי על מוצרלה "נחשים" ושעועית בובס ובייקון). טווח המחירים של רביעיות הטאפאס נע בין 60 ל-90 שקלים. מהבר ייצאו סנגריות לבנה, אדומה ורוזה ב-41 שקלים ותהיה גם אפשרות לסנגרייה ללא תחתית ב-68 שקלים.
גרציא. קיבוץ העוגן. ראשון-חמישי 09:00-23:00, שישי 09:00-15:00. לא כשר

צ'אטוצ'אק משיקה תפריט צהריים, נתניה
לכבוד חגיגות השנה לפתיחתה משיקה צ'אטוצ'אק תפריט צהריים חדש שכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. במסגרת הארוחה מקבלים תוספת אורז לבן ללא הגבלה ותה תאילנדי על חשבון הבית. המנות הראשונות מתומחרות ב-43-53 שקלים והעיקריות ב-75-85 שקלים. מחיר הקוקטיילים 43 שקלים.
תפריט הצהריים מוגש בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00 ו-17:45.
צ'אטוצ'אק. המלאכה 4, נתניה. לא כשר

תפריט שרינג חדש בג'ירף
רשת ג'ירף מצטרפת לטרנד מנות החלוקה עם תפריט שרינג חדש והרחבת תפריט הסושי. בין המנות החדשות: בריוש במילוי טרטר דג לבן, טוויל חלפיניו, טוביקו ועירית (58 שקלים); סשימי טונה עם פדרון ורוטב פונזו (72 שקלים); רול סלמון ואספרגוס עטוף בסלמון פריך עם רוטב מיסו (58 שקלים); וטוקיו טראפל רול עם סלמון, אבוקדו ובצל ירוק בציפוי טובה עם רוטב מיסו כמהין ושבבי טמפורה (72 שקלים). לחובבי הבירה ג'ירף מציעים מעתה גם רבע ליטר בירה קירין ב-16 שקלים.

בר היין דאלי בהוד השרון פותח חצר יין
בר היין של אייל דאלי חוגג את תחילת הקיץ עם חצר יין חדשה בשם DALI GARDEN, שלצורך פתיחתה חבר לאשת חיי הלילה התל אביבית אתי מרק. בחצר החדשה יש בר יין שהוא בעצם wine truck, ותפריט האוכל שמוגש לצד היין נע בין נשנושים למנות ארוחת ערב עם טוסטים, פיצות וסלטים (56-62 שקלים). על האווירה מוזיקה חיה ודי.ג'ייז ומתוכננות גם הופעות חיות אינטימיות. ב-17:00-19:00 הפי אוור עם 20 אחוז על כל התפריט.
דאלי גארדן. סוקולוב 71, רמת השרון. ראשון-חמישי, שישי 12:00-17:00, שבת מ-17:00

צפונה: הפרויקט שמחזיר את התיירות הקולינרית לצפון ישראל
באסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל, השיקו את "צפונה" - מיזם של סיורים קולינריים בעכו, נצרת, חיפה, רמת הגולן, הגליל וכפרים דרוזיים במטרה לסייע בהנעה של כלכלת הצפון באמצעות חיזוק בתי האוכל והיצרנים המקומיים שנפגעו במלחמה. הסיורים יתקיימו בקבוצות של 10-20 משתתפים ומיועדים לארגונים, חברות, קהילות עסקיות וגם לקהל הרחב.