BOB
בוב הוא בר היין החדש בתל אביב שפתח שף מושיקו גמליאלי (מונא, בר 51) בפינת הרחובות בן יהודה וטרומפלדור. מדובר בבר שכונתי, אינטימי, חוויית אירוח לא מתאמצת עם שולחנות בר בחלל הפנימי ורחבה גדולה ברחוב – וכל זה במיקום שכבר שנים לא היה ברדיוס שלו מקום טעים או נעים במיוחד לעצור בו. "סצנת המסעדות הפכה עם הזמן למעט תיאטרלית: כל הזמן לחדש, להמציא, לתת שואו. BOB הוא ההפך בדיוק מכל זה", אומר גמליאלי.

לב המקום הוא יין, עליו אחראי הסומילייה מור בן שמעון. בתפריט יש כ-80 תוויות המתומחרים עד 170 שקלים. את היין מלוות מנות של נשנושים ומנות ביניים למשל צלחת גבינות (48 שקלים), פטה כבד (56 שקלים), פרושטו ומלון (46 שקלים), ברוקומיני ורומסקו (38 שקלים), בייגל טוסט בולגרית (42 שקלים), קישואים עם סלסה ורדה ויוגורט (34 שקלים) ופוקצ'ה עם מורטדלה, סטרצ'טלה ופסטו פיסטוקים (56 שקלים).
BOB. בן יהודה 17, תל אביב יפו. שני-חמישי החל מ-17:00, לא כשר
VIDA
מסעדת ביסטרו חדשה שפתחו בטבריה אמיר ואריאל מזרחי (הבעלים של המוסד המקומי סין צ'אן) וספי פורטל. את תפריט המסעדה בנה שף משה בדישי, ממקימי הרשת מינה טומיי. המסעדה ממוקמת בקניון ומציעה תפריט ביסטרו עם מנות מהמטבח היווני המסורתי, מהמטבח המרוקאי ויש בו גם נגיעות איטלקיות והשפעות מהמזרח הרחוק. בין המנות בתפריט: מאפה יווני במילוי גבינה טבעונית עם דבש, תימין, אורגנו וזיתים (52 שקלים); סביח מפורק (48 שקלים); טאקו צ'ינו לטינו עם טרטר טונה וסלמון בסויה הדרים (54 שקלים); אסאדו קובנה (74 שקלים); שיפוד שקדי עגל (129 שקלים) וסלמון אריסה (94 שקלים). במסעדה מציעים גם עסקיות צהריים החל מ-79 שקלים וגם תפריט ילדים עם מנות במחיר 49 שקלים.
VIDA. קניון ביג פאשן דנילוף טבריה. 077-8802520, ראשון-חמישי 17:00-23:00, מוצ"ש-23:30, כשר

רכטר בר יין
בר יין חדש מבית היוצר של מאפיית ברויטמן. הוא ממוקם במרכז רכטר (עם מלא חניה ליד) ונמזגים בו יינות מפורטוגל, ספרד, גרמניה, כרתים, האיים הקנרים וישראל כמובן. האוכל שמוגש ליד היין פשוט והתפריט מורכב בעיקר מנשנושים כמו משה בתיבה עם מלפפון וכרוב מותססים; שפרוטים של אורטיז; פלטת גבינות או פלטת נקניקים עם פירות קרקרים ואגוזים.
רכטר בר יין. מרכז רכטר, אילת. ראשון-חמישי 17:00-23:00
JAPON
JAPON. מלון סטאי, דוד רזיאל 22, יפו. ראשון-חמישי 18:30-24:00, מוצ"ש-24:00, כשר

מזקלדו
מזקלדו הוא בר קוקטיילים מקסיקני חדש שנפתח בחיפה. התפריט מציע מנות כמו תירס צלוי עם כמהין ואיולי ליים (37 שקלים), מבחר טאקוס עם מילויים שונים ביניהם גם פירות ים וחזה ברווז וטווח המחירים נע בין 51-78 שקלים. בימי שלישי יש על הטאקוס דיל מיוחד של 9 יחידות ב-120 שקלים. יש גם מנות "רציניות" יותר כמו חזה ברווז על חומוס ירוק ובצל קריספי ונשנושי בר קלאסיים כמו נאצ'וס, מנות אופנתיות כמו סביצ'ה ומבחר קוקטיילים יצירתיים (55 שקלים).
מזקלדו. אל מרין 4, חיפה. שני-רביעי 17:00-24:00, חמישי-שישי 17:00-02:00, לא כשר
גוסטי פיצה
רחוב אבן גבירול הסואן התחדש בפיצרייה שמציעה מגשים משפחתיים החל מ-50 שקלים (אותם אפשר להזמין גם במשלוח) ופיצות אישיות החל מ-35 שקלים. התפריט מציע פיצה מרגריטה, פיצה פטריות, ספיישלים כמו פיצה האווי ופיצה מק אנד צ'יז, ויש גם פיצה טבעונית ופיצה ללא גלוטן. חוץ מהפיצות יש זיווה, לחם מוצרלה ולחם שום.
גוסטי פיצה. אבן גבירול 6 תל אביב, 053-3017102
האק
רשת הפלאפליות מבית היוצר של מאור זגורי ממשיכה להתרחב ופותחת סניף חדש בקריית אונו. בתפריט של הסניף החדש מוגשים הפלאפל, הסביח המלכותי והקובה המהפכנית, בדיוק כמו בסניף התל אביבי. מודיעין ואור יהודה, אתם הבאים בתור.
האק. שלמה המלך 37, קרית אונו. ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00-15:00, כשר