כששילה של שרון כהן עברה למיקום החדש במלון גימנסיה, כולנו היינו מלאי ציפייה. אבל עד מהרה השיח סביב המסעדה המפורסמת התמקד בעיקר במחירים של המנות בתפריט, שהם - כמקובל בעיר היקרה בעולם - קשים לכיס הממוצע. כהן השיק אז תפריט עסקיות, אבל המחירים עדיין לא היו שווים לכל נפש (עסקית ערב זוגית של 438 שקלים, למשל, היא אולי משתלמת מאוד אבל יקרה בהרבה ממה שרובנו יכולים להרשות לעצמנו).עכשיו יוצא כהן במהלך חדש, שאמור לאפשר לכל מי שחפץ לנשנש את המנות של השף. שילה קפה נפתח ממש בימים האחרונים, והוא מתופעל את אזור הישיבה החיצוני שעל המדרכה, מול הכניסה למסעדה, כשהמנות יוצאות ממטבח המסעדה. פה, כך אומרים אנשי שילה, התמחור אחר לגמרי. בשבוע הבא, אם לא יהיו הפתעות, נפתח את שילה קפה, בדיוק 20 שנה אחרי שפתחנו את שילה בן יהודה, כתב כהן באינסטגרם שלו. המקום יהיה מחווה לשילה של פעם ואיטליה של הסרטים, כשאני ועדי בילינו את הירח דבש שלנו בוונציה בלי רחובות גדושים בתיירים (יחסית).אז מה נאכל פה? כהן מספר נקניקים שיכין אלעד שמש, טאפאסים מהמעדנייה וגבינות שהוא אוהב. במטבח של שילה נטגן ירקות וכל מיני חברים מהים, הוא מוסיף. המטרה הפעם היא להגיש לקהל את המוצר הכי איכותי, אבל הכי נגיש שאפשר. שרק נוכל לארח בשמחה ובשפיות. זו המשימה.בקרוב גם בבוקר ובצהרייםאבל הבשורה הגדולה פה היא המחירים. מחירי הדרינקים יתחילו ב19.90 שקלים, והמנה היקרה ביותר תוגש ב-49.90. וזו חתיכת בשורה. לצורך השוואה, בתפריט של מסעדת שילה רק סלסילת לחמים עולה 36 שקלים, ואילו הפתיחים מתומחרים ב-68 שקלים, ראשונות עולות בין 76 ל-98 שקלים ועל עיקריות משלמים בין 156 ל-258 שקלים.תוכלו לשחק שח או ארבע בשורה במקום לגלול שוב באינסטגרם בנייד, ויהיה אפשר להתמסטל במחיר סוציאלי. מסביר כהן. שפריצים ובירות מהחבית יעלו 19.90 שקלים לכוס, ותפריט הנשנושים מורכב מצלחות קטנות במבחר הכולל מיני שרקוטרי; פיצטות עם רוטב טונאטו ארוגולה, וקרפצ׳יו בקר המוגש עם יוגורט, עמבה, סחוג עגבניות, עלים ופורקטה טלה.קטגוריית המעדניה בתפריט הכוללת סלטים, דגים ופירות ים קרים, ומנות כמו סלט פורל ותפוחי אדמה; סלט שרימפס, פלפל קלוי, בצל צלוי ואורגנו, מנות אנטי פסטי כמו קישוא סטארציאטלה ושקדים או גלילות חצילים, וגם מנות כמו טרטר בורגר ותפוצ׳יפס, שרימפס שעועית לבנה בציר דגים ונקניקייה ביתית עם כרוב מותסס וחרדל.כהן מבטיח כי לקראת אמצע-סוף ספטמבר, המקום ייפתח גם בשעות המוקדמות. לבוקר צהריים אני מכין לכם הפתעה אחרת, אבל זה יקרה רק אחרי שהטמפרטורות יירדו ואני אחזור מאיביזה, הוא כותב, ומוסיף אם הגעתם עד כאן אתם חברים.ות על אמת, ואם תשמעו על מישהו מוכשר בכל תפקיד שהוא, תפנו אותו אלינו ואנחנו נדאג לא להישאר חייבים.בינתיים תוכלו ליהנות משילה קפה שעל המדרכה בשעות הערב. רק נותר לחכות שגל החום הזה יסתיים, ולאזורנו יחזור קצת אוויר לנשימה.שילה קפה. מונטיפיורי 9. ראשון-חמישי,שבת החל מ-18:00, ללא צורך בהזמנת מקום. לא כשר