אחרי הפתיחה המדוברת של מסעדת רובע א', אביתר מלכה ויונתן גרינברג ממשיכים להפוך את מלון אלקונין לספוט קולינרי אטרקטיבי, הפעם עם בית קפה שנפתח לקהל הרחב בתוך החלל של לובי המלון.נכון שלא חסרים בתי מאפה בתל אביב, אבל מה שהקונדיטורית איריס גלאזר עושה כאן הוא בגדר אומנות.

הגזרה המלוחה כוללת בורקס במילוי תרד, תפוחי אדמה וגבינה (25 שקלים), מקלות גבינה מפוצצים בגבינה בעלת טעם עמוק (15 שקלים), פחזניית גוז'ר ענקית במילוי גבינה ועשבי תיבול (24 שקלים) וקרואסון בצל ואנשובי שהוא בעצם שבלול קראנצ'י מבצק מתפצח ומלא חמאה (26 שקלים).

יש כאן גם כריכי בוקר אורזים בלחם פוקצ'ה ענני (שמוגש גם ברובע א'): נימוח, עשיר בטעמים ובעל יכולות ספיגה מרשימות. טעמתי כריך מאוד מיוחד וטעים עם לאבנה, זוקיני ובצל צלוי, גרמולטה פיסטוק זעתר שהיה נדיר (48 שקלים). חוץ ממנו היו בתצוגה גם כריך עם גרבלקס, שמנת וחזרת (55 שקלים); כריך סלט ביצים ומלפפון חמוץ (52 שקלים); כריך סלט טונה, אוילי אריסה וזיתים סוריים (54 שקלים); כריך ברי, חמאה, חריף ירוק וענבים בג'וספר (55 שקלים) וכריך עם שמנת חמוצה, מטיאס, ביצה קצוצה, שאלוט, עירית וזרעי עגבניה (56 שקלים). תודו שזה לא קולע לכריכים הקבועים שפוגשים היום בבתי קפה מן המניין.

הגזרה המתוקה מיוחדת לא פחות מהמלוחה. יש בה טארט שוקולד חלב, טארט לימון מושלם עם מרנג שרוף, שוסון תפוחים מפואר, סינבון ענק, וקוגלהוף הדרים אלזסי שבתוך הבצק שלו שזורים שוקולד לבן ושקדים. הוא ארומטי, פלאפי, מצופה בסוכר ומגיע בגודל אישי או משפחתי לקנייה הביתה (26/89 שקלים). טעמתי גם קרואסון סולת וצימוקים חלומי וגם עוגיות שוקולד ששואבות השראה מפייר הרמה. בצלוחיות יפות על הדלפק מחכות עוגיות ביסקוטי, חיתוכיות פקאן או פסיפלורה-תפוז, מרמלדות משמש ולבנדר-קסיס מסוכרות, ממתק רושה שהוא ביס קטן ומושלם של עוגיית פרלינה מצופה בציפוי רוזה גולד ופיננסייר חמאה חומה קטן ויפה (22-26 שקלים למאפה).

את כל זה אפשר לשלב עם קפה, משקאות מאצ'ה, מיצים טריים, סחוטים במקום, או משהו קצת יותר מרים כמו כוס יין או אספרסו מרטיני או נגרוני מיוחד של רובע אלף. חלל הקפה של אלקונין מושלם לישיבה עם לפטופ או לקפה עם מאפה/כריך - אבל בקטע אלגנטי, ממוזג ומלא סטייל.
קפה אלקונין, לילינבלום 9, תל אביב. ראשון-חמישי, 12:00-19:00, כשר