שרי הרינג במתחם המכולות בנמל יפו

אחרי לא מעט שנים של פעילות בנמל תל אביב, שרי אנסקי, האמא של כריכי הדגים הכי טעימים בארץ, מתרחבת לסניף שני. הוא תפס את אחת המכולות בבית המכולות בנמל יפו, צמוד לבית קפה בלו הוותיק, ומופעל על ידי זכיינים, קבוצת משקיעים צעירים שהם בעלים של מקומות אוכל נוספים בעיר. התפריט פה זהה לזה שבנמל תל אביב, וכולל כמובן את כריך סלט הטונה המעושנת המעולה, כריך הרינג עם שמנת חמוצה, בצל ירוק ומלפפון וכריך מטיאס עם מיץ עגבניות שרי צהובות. מחיר חצי בגט נע בין 52-56 שקלים, וכריך בשליש בגט עולה בין 37-39 שקלים.

בית המכולות, נמל יפו. שני-שבת 10:00-19:00, לא כשר

שרי הרינג נמל יפו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שרי הרינג נמל יפו|צילום: לין לוי, mako אוכל

ג'וניפר

בלב הסמטאות של מתחם לוינסקי, נפתח בר קוקטיילים בוטני חדש ומיוחד. בין קירות מעוטרים בציורי יד וצמחייה, הכוכבים הגדולים הם קוקטיילים שמכילים צמחים,עשבי תיבול ותבלינים. על הבר ניצבת קורי לויס, שהפכה בגיל 27 לברמנית הראשונה בישראל שזוכה בתואר היוקרתי World Class. אחרי שנים בקבוצת אימפריאל ובגאספר ג’ונס, היא פתחה בר משלה, ביחד עם קבוצת מא פאו. הקוקטיילים במקום, כפי שאפשר לנחש, מיוחדים מאוד. תמצאו פה למשל קמפרי וודקה עם זעתר וסירופ ורדים; וויסקי והל עם תפוח ירוק סחוט, או טקילה עם מרווה שרופה וחמיצות מתוקה של תמרינדי (48 שקלים לקוקטייל).

האוכל גם הוא ממשיך בקו של עשבי התיבול, ויש בו מנות כמו סשימי טונה עם שמן בזיליקום; תירס מהג’וספר עם איולי פפריקה מעושן; טורטליני ארטישוק ירושלמי בחמאת עגבניות ופיסטוק, סביצ'ה ברוטב עשבים ירוקים, ולחם חרוך עם חמאת עשבי תיבול. המנה הכי יקרה בתפריט עולה 78 שקלים, שיפוד נתח קצבים. בין השעות 9:00-20:00 תוכלו ליהנות כאן מ-25% הנחה על כל התפריט.

זבולון 7, תל אביב. ראשון–חמישי 19:00–01:00, לא כשר

בר קוקטיילים חדש בתל אביב. ג'וניפר (צילום: ניצן גולדשטיין, יחסי ציבור)
בר קוקטיילים חדש בתל אביב. ג'וניפר|צילום: ניצן גולדשטיין, יחסי ציבור

David 16

בירושלים נפתחה מסעדת שף חדשה בהובלת השף אוראל קמחי (פופינה), שבנה את התפריט. היא ממוקמת ברחוב המלך דוד, סמוך לעיר העתיקה, ומציעה חוויית אירוח אלגנטית, עיצוב עכשווי, חדר סיגרים ובר של יינות ישראלים. התפריט הוא ים תיכוני מודרני, ומציע מנות כמו סיגר דג עם בצל מקורמל, עשבי תיבול, איולי לימון כבוש ופלפל חריף קצוץ (72 שקלים); קבב דגים ברוטב עגבניות פיקנטי (118 שקלים); אנטריקוט צלוי במיברסה עם גראטן תפוחי אדמה וצ'ימיצ’ורי (255 שקלים) ופילה עגל ברוטב יין עם פירה (215 שקלים). חלל המסעדה מעוצב בשילוב עץ טבעי ויש בו תאורה רכה, בר מרכזי ומרפסת פרטית.

המלך דוד 16, ירושלים, ראשון–חמישי, 17:00 ועד אחרון הסועדים

דוד 16. מסעדה חדשה בירושלים (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
דוד 16. מסעדה חדשה בירושלים|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
דויד 16. מסעדה חדשה בירושלים (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
דויד 16. מסעדה חדשה בירושלים|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

בובה קפה

בית קפה חדש בעפולה מגיש תפריט בוקר מפנק, וכמובן תצוגה של כריכים, מאפים וקינוחים. בתפריט יש מנות כמו אגז בנדיקט עם פטריות, תרד, ביצה עלומה והולנדייז; אומלט אספרגוס; פנקייקים עם קרם פרש ומייפל, ברוסקטה עם סלט ביצים או עם מקושקשת; ברוסקטה עם חמאת בוטנים וריבה; סביח מפורק ואומלט עם ירקות חתוכים (44-68 שקלים למנות בוקר בצלחת). בוויטרינה יש כריכי ביס; כריכים בתוך פוקצ'ה; פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר וניל; וסינבונים (14-44 שקלים למאפים וקינוחים בוויטרינה). אחרי שיסיימו את תקופת ההרצה, בובה מבטיחים שבערבים יהפוך המקום לבר יין.

מנחם אוסישקין 23 עפולה, ראשון-חמישי 7:00-14:00, שישי 8:00-14:00, כשר ללא תעודה


שגב דיינר

השף שגב משה פתח דיינר כשר בחלל שמעל מסעדת ניהון נו-בה האסייתית שלו, שגם היא כשרה. בתפריט יש מנות דיינר אמריקאיות קלאסיות כמו המבורגר (64 שקלים); פריים ריב (99 שקלים ל-200 גרם); כנפיים בסגנון קנטאקי (29 שקלים); סלט קיסר (49 שקלים); נקניקיית אנטריקוט בלחמניית פרצל (49 שקלים); שניצל עם צ'יפס (59 שקלים) ופיש אנד צ'יפס (67 שקלים).

תוצרת הארץ 2, פתח תקווה. ראשון-חמישי 18:00-23:00, כשר


קמפנלה

לפני שנה סיפרנו לכם על פסטיטו, מסעדות פסטה בשירות עצמי שבה מכינים פסטות טריות במכונת פסטה במקום. והנה צצה לה מסעדה נוספת מהסוג הזה, רק במתחם הבורסה. התפריט בקמפנלה כולל כ-10 סוגים של פסטה, כולל ניוקי, ולהם תוסיפו רטבים (למשל בולונז טבעוני או חמאת כמהין ופטריות. טווח המחירים נע בין 3-67 שקלים למנה.

אבא הילל 3, רמת גן. כשר