לא חייתי בארץ בשנות ה-80, אבל סיפורים על מק דיוויד שמעתי גם שמעתי. כנערה אפילו עבדתי בבורגראנץ' - בורגר פאסטפוד כחול-לבן, ששלט לצד מק דיוויד בסצנה לפני העלייה הגדולה של מקדונלד'ס לארץ. בתחילת שנות ה-2000 השכיחה המהפכה הגדולה של ההמבורגרים בארץ את התהילה של מק דיוויד והסניפים נסגרו, כי מי יכול היה להתחרות בקציצות השמנמנות שהכירו לנו הבורגר-ברים אגאדיר ומוזס. אבל סניף אחד, יחיד ומיוחד, שרד, ועודנו שורד. ההמבורגרים במקומות האחרים הלכו והשתכללו, התוספות הלכו והתפרעו - והוא נשאר שם.הסניף האחרון של רשת מק דיוויד ממוקם במרכז מסחרי ישן בשכונת נווה שאנן בחיפה. המראה הכללי שלו אומנם מעט מוזנח, אבל השלט מעורר התרגשות. בחוץ יש כמה שולחנות ואת המקום מפעיל עובד אחד. קוראים לו איהב והוא עובד כאן לבדו מהבוקר ועד הערב, 7 ימים בשבוע. הבעלים, הוא מספר, הוא איש מבוגר והוא סומך עליו בכל. הסניף קיים מאז 1978, כפי שמעידה תעודת הוקרה שמוצגת בגאווה בכניסה, ואיהב עבד בו מ-1988, אז סיים תיכון, ועד 2003, ושוב אחרי הקורונה עד היום.שלטי המחירים שתלויים על הדלת מכוסים בנייר לבן עם מחירים מעודכנים, שמתברר שעודכנו ממש לפני ימים בודדים. לראיה כמה לקוחות קבועים שהגיעו בזמן שהייתי במקום ובידם סכום מדויק של 35 שקלים כדי להזמין ארוחת מק דיוויד מלאה, והופתעו לגלות שהמחיר עלה ל-40 שקלים.קציצה של זוגלובק, גריל חשמלי, טוסטר ישןמחיר ההמבורגר לבדו אחרי העדכון הוא 20 שקלים. דאבל עולה 28 שקלים, טריפל 33 שקלים. מחיר הצ'יפס 15-20 שקלים, ובקבוק שתייה עולה 7-8 שקלים. יש גם שניצל (23 שקלים), שניצל כפול בלחמנייה (33), חזה עוף (23) וארוחת חזה עוף (40). ארוחה עם מק טריפל, כלומר המבורגר עם 3 קציצות של 100 גרם כל אחת, עולה 50 שקלים. מתי בפעם האחרונה ראיתם כזה מחיר לארוחת המבורגר עם 300 גרם בשר?עם ההזמנה איהב מוציא מהשקית שמונחת בכניסה לחנות לחמנייה יפה (של מאפיית דוידוביץ, חשוב לו להדגיש), מהסוג שהיה מכבד גם המבורגר שף, מתקתקה ועם גלייז מלמעלה. ואז הוא מוציא מהמקרר את הקציצה במשקל 100 גרם (מהסוג האיכותי של זוגלובק, הוא מסביר) ומניח אותה על גריל חשמלי. כן, פשוט גריל חשמלי ביתי לא גדול, עם פלטה שחורה. אין כאן מנדף, אין תנור וגם גריל אמיתי אין.את הלחמנייה איהב מעביר בטוסטר אובן ישן מאוד, ואז הוא מרכיב את המנה: עגבנייה, חסה חתוכה לרצועות, בצל טרי, מלפפון חמוץ, קטשופ ומיונז נוזלי באופן חשוד, ואז הקציצה. המנה נארזת בנייר פרגמנט אפור נטול מיתוג, כמו זה ששמים על השולחנות בשיפודיות של פעם. ליד ההמבורגר הוא מניח מנה יפה של צ'יפס בתוך שקית נייר מרופדת בנייר כסף, כדי לשמור על החום, והיידה! הארוחה יוצאת החוצה.איזה טעם יש להמבורגר מק דיוויד ב-2025?ובכן, הקציצה דקיקה אבל עסיסית ומתובלת טוב, הירקות טריים והלחמנייה מעולה. בסוף, הביס הוא אחלה ביס. אין בו טעמי סטייק ומרקמים של שומן כבש או טחינה ידנית גסה, אבל בואו נודה באמת - במסגרת מבחן רשתות ההמבורגרים שערכתי יצא לי לאכול קציצות יותר גדולות והרבה יותר יבשות ולא טעימות שעלו כמעט פי 2. הקציצה שאיהב הכין הייתה אומנם דקה מאוד אבל לא שרופה ולא יבשה בכלל, ולגמרי שווה את 20 השקלים שהיא עולה ללא ארוחה. הייתי מוכנה שהילדים שלי יאכלו כזה המבורגר פעם בשבוע.בשורה התחתונה, אם משאירים בצד את ההתנשאות הקולינרית ולא מתעכבים על הניואנסים כמו הגריל החשמלי, הקירות הלא מאוד נקיים והטוסטר אובן הלא מבריק - מדובר במקום חמוד עם עובד שירותי ביותר שאוהב את העבודה שלו, שאפשר לאכול בו במחירים נוסטלגיים. לשאלה המתבקשת האם באמת אכלתי במק דיוויד - אני לא בטוחה שאני יודעת את התשובה. זה נכון שיש כאן שלט ישן של הרשת, אבל דומה שהארוחה הזו הייתה יותר ארוחת המבורגר פשוט של פעם, ליד שלט שמוסר דש מהאייטיז. מעבר לשלט אני לא בטוחה שנשאר כאן הרבה מאימפריית ההמבורגריות כחול-לבן, אבל בינינו? זה לא באמת חשוב.שדרות טרומפלדור 56, חיפה. ראשון-שבת 11:00-22:00, לא כשר. התשלום במזומן או בביט .