מטרלו נפתחה בקיבוץ עין זיוון ב-2019 והפכה למוקד עלייה לרגל, כשלא מעט ישראלים שמחו לנסוע במיוחד לצפון הרחוק, ולא רק בימי השלג הבודדים בשנה, בשביל הקרואסונים המושלמים של עדי פרץ. הם גם היו מוכנים לעמוד בתור בשביל המאפים של פרץ, שעם הזמן נחשבו בעיניי רבים לטובים ביותר בארץ. בתחילת 2023 המקום עבר שיפוץ והפך מקונדיטוריה למסעדה בשירות עצמי שחוץ ממאפים היה אפשר להזמין בה גם מנות אוכל המבוססות על הקרואסון המושלם ותוצרת מקומית משובחת.


ואז הגיע ה-7.10 ולפני שנה, בקיץ 2024, אחרי שבמשך שנה האכיל כמעט אך ורק את החיילים ששירתו באזור, פרץ נשבר והחליט לסגור את המקום. זמן קצר לאחר הסגירה התבשרנו שמטרלו תמשיך, אבל מעבר לים. ב-8 החודשים האחרונים הפרויקט קרם עור וגידים בבודפשט ולפני יומיים נפתח באופן רשמי לקהל הרחב.

מסעדת פיין דיינינג לקרואסון - מטרלו בודפשט (צילום: Geza Talaber, יחסי ציבור)
מסעדת פיין דיינינג לקרואסון - מטרלו בודפשט|צילום: Geza Talaber, יחסי ציבור
פיין דיינינג קרואסון - מטרלו בודפש (צילום: Geza Talaber, יחסי ציבור)
פיין דיינינג קרואסון - מטרלו בודפש|צילום: Geza Talaber, יחסי ציבור

מטרלו בודפשט, שפרץ פתח עם שותף ישראלי שחי שם, היא לא מאפייה אלא מסעדת פיין דיינינג בת 60 מקומות ישיבה שמבוססת על קרואסונים. כדי להקים אותה פרץ הביא איתו מהארץ 9 עובדים, 2 מהם עבדו איתו בעין זיוון. למעשה כל צוות המטבח והקונדיטוריה מורכב מעובדים ישראלים, כשצוות המלצרים מקומי. בעוד 3 חודשים המקום צפוי להתרחב ובשעות הערב תפעל בקומת המרתף גם מסעדת ערב בהובלת שף בני קרואר (מלגו ומלבר, אוזריה).

מטרלו בודפשט (צילום: @mattarello_budapest, instagram)
מטרלו בודפשט|צילום: @mattarello_budapest, instagram

על השאלה איפה יותר קשה להקים מסעדה, בישראל או בהונגריה, פרץ עונה: "אני מתעסק כאן נטו באוכל, על ההקמה של המסעדה היה אחראי מנהל פרויקט מאחר שמדובר על מסעדה בפרופיל גבוה והיה צריך הרבה רישיונות ואישורים".


התפריט של מטרלו בודפשט משתנה כמעט מדי יום ומבוסס על תוצרת חקלאית מ-80 חקלאים קטנים שעובדים בשיטות של פעם. המנה היחידה שעברה מעין זיוון לבודפשט היא קרואסון המקושקשת המפורסם וזו גם המנה הקבועה היחידה בתפריט שאינה משתנה.


בזמן שבקונדיטוריה נאפים מאפים תחת השגחתה של הקונדיטורית אלה וינברג, שעבדה עם פרץ בעין זיוון, את מטבח מסעדת הבוקר מוביל פרץ בעצמו. בתפריט יש מנות כמו ביס קרואסון עם איולי וויסקי, קצף אצות ים, צדפה, ג׳לי וויסקי; ביס קרואסון עם טרטר בקר עם קרם גרגרי חרדל מותסס, מלפפון כבוש, חלמון, אבקת שמן זית, פלפל אורפה; וביס קרואסון  עם לבנה, שום ירוק, פלפל קלוי, חציל קלוי, זעתר. יש גם מנות כמו  טארטלט סביח וסלט ירקות עיראקי; קרואסון קפוצ’ינו עם קרם תירס, קצף קרואסון וקוויאר; סביצ׳ה לברק עם צנון, קולרבי, סלרי, שומר, מיץ תפוח-סלרי וקצף ליים קפיר; שיפוד שרימפס עם תפוז חרוך, סלט שומר, כוסברה וביסק שרימפס; ואספרגוס, חמאת XO ופתיתי קרואסון. טווח המחירים, כצפוי, זול יותר מאשר בארץ ועומד על 10-20 דולר למנה.

"מאוד נעים להיות ישראלי בבודפשט", אומר עדי פרץ, "ההונגרים בעדנו ובבודפשט עצמה יש קהילה יהודית של 100 אלף איש. המקום נפתח ליד בית הכנסת הגדול בעיר והקהילה מחבקת אותנו. אף פעם לא הרגשתי צורך להצניע שאני ישראלי, יש כאן המון סימפתיה כלפינו".