לפני קצת יותר משנתיים החלו לצוץ ברי יין בכל פינה פנויה בארץ. היום אנחנו עדים לתהליך חדש בגזרה - כאילו מישהו שם הבין שאם הטרנד כאן כדי להישאר ולהשתרש, נדרש להתאמץ קצת יותר. ההבנה ששימור ההייפ סביב ברי היין מצריך יותר מפלטת גבינות וסלט עם בוראטה גרמה לתחילתו של עידן חדש, של ברי יין עם תפריט שף ותפריט יין עם חותמת של סומלייה מקצועי.

שף תום לוי - דלי וינו (צילום: Asan Dia, יחסי ציבור)
שף תום לוי - דלי וינו|צילום: Asan Dia, יחסי ציבור

כאלה הם סורסטו בתל אביב, שהוא לא רק בר יין אלא גם בית קפה ומסעדה בצהריים, לינק במבשרת ואדל שעושה את זה בהצלחה רבה במרכז נתניה. היום אנחנו כאן כדי לספר שגם באזור המגדלים של פולג קורה משהו חדש ומבורך; דלי וינו שבעיר ימים היא לא מקום חדש - הוא נפתחה בתקופת הקורונה כחנות יין שבה אפשר להזמין גם פלטת גבינות ולפתוח בקבוק לישיבה. אבל בימים אלה המקום הופך לבר יין מהדור החדש, כזה עם תפריט שף ואמירה קולינרית שמכבדת את עצמה, ואין לנו אלא לברך על זה.

דלי וינו היא חנות יין ענקית עם אווירה של מרתף יינות. מכיוון שהמקום שייך ליבואני אלכוהול, חוץ מהיין יש בחנות גם הרבה סוגי משקאות אלכוהולים אחרים. חוץ מזה החלל הוא גם מעדנייה של דליקטסים, ואפילו תצוגה של סיגרים יש פה, לצד קירות עמוסים במאות בקבוקי יין מכל העולם.

דלי וינו - אזור ישיבה בחוץ (צילום: Asan Dia, יחסי ציבור)
דלי וינו - אזור ישיבה בחוץ|צילום: Asan Dia, יחסי ציבור

אזור הישיבה של בר היין הוא מחוץ לחנות, בחלק מקורה עם שולחנות גבוהים וארוכים שמייצרים אווירה של ביר גארדן ומורידים את מפלס הפאסון של הקונספט "בר יין". בחוץ, באזור ישיבה שפונה לחלק הפנימי של מתחם הקניות שבו ממוקם דלי וינו, יש שולחנות זוגיים אינטימיים יותר. בסך הכל יש פה מאות מקומות ישיבה. כיאה לחנות של יבואנים, תפריט היין של דלי וינו הוא אינסופי וכולל עמודים על עמודים של בקבוקים וכוסות, 150 סוגי יין לשתייה במקום ומבחר רציני מאוד של יינות מכל העולם, כולל נדירים ומיוחדים.

את תפריט האוכל החדש בנה השף תום לוי (קלארו, "משחקי השף") והמנות החדשות מוגשות בצילחות מהודר של מסעדה. תמהיל המנות מעניין, כי עליו לספק שני קהלים עיקריים ושונים מאוד שמגיעים לכאן - יוצאי מדינות חבר העמים ועולים מצרפת. לכל אחת מהאוכלוסיות העדפות ברורות. עוד הצליח לוי לשלב בתפריט את מה שמתאים כאן ועכשיו, אופנתי ופופולרי והולך טוב עם היין.

צ'יפס ארטישוק (צילום: Asan Dia, יחסי ציבור)
צ'יפס ארטישוק|צילום: Asan Dia, יחסי ציבור

יש בתפריט, למשל, מנה של בליני עם שמנת חמוצה וקוויאר אדום או שחור (72 שקלים); רוסטביף סינטה בסגנון ויטולו טנטו עם זעתר מוחמץ (62 שקלים); כריך בשר אונטריב מפורק עם איולי צלפים וזעתר (48 שקלים); וסירות אנדיב ואגסים ביין עם גבינה כחולה, פקאנים קלויים ורוטב ויניגרט שמפניה (52 שקלים). יש גם ארנצ'יני גאודה כמהין שמוגשים מתחת להר של פרמזן מגוררת (52 שקלים).

בקטגוריית הברוסקטות יש ברוסקטה קונפי דג עם קרם פלפלים שרופים (48 שקלים); ברוסקטה עם סלמון מעושן, גבינת שמנת וצלפים (36 שקלים); וברוסקטה עם סלט ביצים, אנשובי ועירית קצוצה (32 שקלים). לצד אלה יש (עדיין) גם פלטת גבינות, פלטת שרקוטרי ופלטת דגים כבושים, וגם מנת נקניקיות בוטיק, סלטים (כן, גם סלט עגבניות שרי עם בוראטה) וצ'יפס ארטישוק (54 שקלים).

סירות אנדיב - דלי וינו (צילום: Asan Dia, יחסי ציבור)
סלט אנדיב - דלי וינו|צילום: Asan Dia, יחסי ציבור

במהלך היום דלי וינו הוא גם פשוט דלי. אפשר לבוא לקחת סלט או כריך ממקרר הגראב אנד גו, כך שהמקום יכול להיות ספוט מוצלח גם לשעות הצהריים. ואם תבואו לקנות כאן יין תמצאו גם שפע מוצרי מזווה שווים ומבחר מעולה של גבינות, חמאות וממרחים מיוחדים.

דלי וינו. נתן יונתן 10, מתחם פיאנו, עיר ימים נתניה. ראשון-חמישי 09:00-23:00, שישי 08:30-16:00, שבת 10:00-23:00. לא כשר