רונה פיצה קלאב, רעננה

הפיצרייה של שגיב חזן, מילואימניק שסיים 400 ימי מילואים, קרויה על שם אמו. בתכנון היה אמור לפתוח את המקום בשלומי, אבל אחרי פינוי ארוך ושינוי מסלול רונה מצאה את ביתה ברעננה. את הפיצה מכין חזן מבצק מחמצת, ובתפריט יש פיצה קלאסית, פיצה שמנת, פיצה רוזה, פיצה פסטו ופיצה טבעונית (46-53 שקלים), וגם מבחר פיצות עם שמות גאוגרפיים כמו דרומית, צפונית, מקומית, מעברית וגלילית (62 שקלים לפיצה). חוץ מהפיצות יש גם מאפה שום קונפי (19-24 שקלים) ומאפה שוקולד לקינוח (19 שקלים).

רונה פיצה קלאב. בן גוריון 3, רעננה. ראשון-חמישי 12:00-23:00, מוצ"ש-23:00. כשר

LOOKOUT. רופטוב בר מסעדה חדש בתל אביב (צילום: איתי סליקטר, יחסי ציבור)
LOOKOUT. רופטוב בר מסעדה חדש בתל אביב|צילום: איתי סליקטר, יחסי ציבור

LOOKOUT, תל אביב

שף אורי לוי (לשעבר ראיסה, אקוסטה) פתח בר מסעדה חדש על הרופטופ של לגונת הגלישה SRF PARK TLV. לוי, יחד עם אדם ברזילי ועילי הררי, מנסים לייצר במקום חוויית בילוי כמו בסרי לנקה עם טאץ' תל אביבי עדכני. התפריט מורכב כולו ממנות ראשונות וביניים, ללא עיקריות, עם תמהיל מנות שרוצה להפגיש בין קליפורניה, סרי לנקה, תאילנד, מקסיקו וישראל.

יש כאן בר עם 30 מקומות ישיבה שצופה ללגונת הגלישה הגדולה בעולם, ובמתחם המסעדה כ-80 מקומות ישיבה נוספים. התפריט מציע מנות כמו טרטר אינטיאס, קרפצ'ו אלבקור, סשימי דג וטונה קצוצה, וגם פופקורן דג, צלעות תירס, בוראטה, זר שעועית תאילנדית, ניוקי עננים ורביולי כרישה (48-72 שקלים למנה). יש גם סלט תאנים עם עלי חרדל עם גבינת המאירי, אורגנו ודבש (58 שקלים) וסטיקי רייס פודינג עם  סירופ ושמנת חמוצה (48 שקלים). לצד האוכל מוגשים קוקטיילים שמתומחרים כולם במחיר אחיד של 48 שקלים.

LOOKOUT. מתחם SRF PARK TLV, תל אביב. שלישי-חמישי, שבת 18:00-24:00. לא כשר

באק רום. בר חדש בחלל שאכלס את חמאה של רפי כהן (צילום: אלון שסטל, יחסי ציבור)
באק רום. בר חדש בחלל שאכלס את חמאה של רפי כהן|צילום: אלון שסטל, יחסי ציבור

Back Room, תל אביב

באק רום הוא בר חדש שנפתח בתור The Grill Room TLV, בחלל שבו פעל הבר המיתולוגי של מסעדת רפאל – חמארה. לצד הקוקטיילים יוגשו במקום מנות המבוססות על תפריט המסעדה, מה שאומר שתוכלו לשבת כאן על דרינק לצד קוויאר מנחל דן, מולים, אויסטר גילארדו, סלט קיסר או בנדיקט סרטנים. בין המנות החדשות, שהותאמו על ידי השף רועי ענתבי במיוחד: פסטרמה דג ים, טרטר בקר, צ'וריסו, סליידר פריים ריב מעושן וגלידת תירס. טווח המחירים של הקוקטיילים נע בין 58 ל-72 שקלים, והאוכל - 58-82 שקלים.

באק רום. הירקון 87, תל אביב. שני-שישי מ-18:00. לא כשר

_OBJ

באנגר, ירושלים

המבורגר חדש ולא כשר הפציע בעיר הבירה. סמאשבורגר קלאסי עולה בבאנגר 50 שקלים, וכך גם באנגר בורגר עם בצל מטוגן על הפלנצ'ה, גבינה אמריקאית, חמוצים וחרדל מעושן. ארוחה עם צ'יפס ושתייה עולה 75 שקלים, ויש גם צ'יפס לבד שעולה 20 שקלים וגלידה סאנדיי באותו המחיר. קטן, פשוט ומינימליסטי, אבל מלא סטייל.

באנגר. דרום 6, ירושלים. שני-שישי 18:00-23:00, שבת 14:00-23:00. לא כשר


 

קפרזה, קריית גת

מסעדה חלבית כשרה שיש בה גם בייקרי, עם אווירה של רסטו בר ונוחות של בית קפה. השף הוא עדי לוי, שעבד אצל אסף גרניט, והתפריט זולג לאיטליה ונחלק לבוקר, צהריים וערב (יש גם בראנץ'). בין המנות: דגים נאים, פיצות בסגנון נפוליטני שמוגשות עם מספריים וכמובן סלט קיסר, וגם דגים ופסטות. בתפריט הבוקר יש מנות כמו קרוק מדאם (63 שקלים) ובוקר ישראלי זוגי קלאסי (150 שקלים), ובתפריט הצהריים בין השאר דג בורגר (75 שקלים) ומעורב דגים (69 שקלים).

קפרזה. מתחם סולומון, קריית גת. ראשון-חמישי 08:00-16:00, 18:00-23:00. כשר


משק 45, מושב דבורה

מסעדה כשרה חדשה במושב דבורה שבעמק יזרעאל. התפריט מציע את כל ההיילייטים של התקופה - בראשונות פלפל פדרון, ברוסקטת אסאדו, טרטר דג וטרטר בקר, וגם מולארד מעושן וקריספי שקדי עגל (25-70 שקלים); בעיקריות בין השאר בוריקה בורגר, פריים ריב, מדליוני פילה בקר ואנטרקוט (80-188 שקלים).

משק 45, מושב דבורה. שלישי-חמישי 18:30-24:00. כשר


טאקו בה, תל אביב

התפריט של בר הטאקוס החדש בשוק לוינסקי הוא בסיסי ופשוט וכולל טאקוס, מרגריטות, מוחיטו, בירות ונאצ'וס עם סלסה (16 שקלים). יש טאקו קמח תירס ללא גלוטן וטאקו טבעוני, אבל גולת הכותרת היא טאקו עוף מפורק בסלסה ורדה וטאקו בשר מפורק (24 שקלים ליחידה ו-4 שקלים לתוספת אבוקדו).

טאקו בה. לוינסקי 45, תל אביב. ראשון-חמישי, שבת 18:00-24:00, שישי 11:30-17:00