זיכרון יעקב היא פנינה של תיירות פנים, אבל טרם יצאה מהעיר בשורה קולינרית. כעת, בזכות שיתוף הפעולה בין שף גיא רוזמרין ומאפיית הנדלר זה אולי עומד להשתנות. אם השם של רוזמרין נשמע לכם מוכר, זה כנראה כי הוא התחיל בסנטה קתרינה, המשיך בתלפיות בחיפה, השתתף ב"משחקי השף" ובסוף פתח מסעדת שוק משלו שנכנסה לנו ללב. מסעדת בעתו של רוזמרין פעלה במשך שנתיים וחצי והבשורה על סגירתה באוקטובר 2024 הייתה כואבת. הנדלר מוכרת בתור "המאפייה הסודית" שפועלת בתוך סופרמרקט משפחתי במעיין צבי.

כעת אנשי המאפייה ורוזמרין חוברים לטובת זיגו החדשה, שממוקמת בבניין אבן יפהפה לשימור בזיכרון יעקב, ממש היכן שפעלה מסעדת אדמה, שגם כן נסגרה במהלך המלחמה אחרי 16 שנות פעילות. זיגו היא גם בייקרי, גם בית קפה וגם מסעדה. כשרה חלבית. בשעות הבוקר הוויטרינה מציגה מאפים, עוגות וכריכים כשלצד הקלאסיקות יש גם דברים מיוחדים כמו מאפה גבינת חלומי עם קונפי כרישה ודבש מתובל.

בתפריט "כל היום" מוצעות מנות כמו צלחת לחם, גבינות, חמאה, שמן זית, ריבה וירקות טריים (36 שקלים); כריך גריל צ'יז מושחת עם חמאת שום קונפי ו-3 סוגי גבינות (46 שקלים); סלט עלים, סלט פריקי וסלט ירקות (54-58 שקלים לסלט).

החל מ-12:00 מתחילים להגיש מנות פסטה קצת יותר "מסעדתיות": ערוק עם לאבנה מעושנת, סלסלה עגבניות וסחוג סלרי (48 שקלים); מבחר פסטות כולל קפלטי ממולאים בקרם גבינה וקישואים שרופים ברוטב חמאת דלעת וגבינת כבשים (72 שקלים); טליאטלה עגבניות עם קרם שרי צהובות, ראגו עגבניות, שמן זעתר ופירורי לחם (66 שקלים); ניוקי צרובים בחמאה חומה, סחוג, סלרי ותפוח אדמה קריספי (69 שקלים); ופסטה רחבה עם דג צלוי, שום, שיפקה, צלפים, אנשובי ועשבים קצוצים (82 שקלים). יש גם מנות דגים: קריספי פיש - שניצל דג בלחמניית בריוש מוגשת עם קולסלאו וצ'יפס קרעי תפוחי אדמה (82 שקלים) ולברק שלם מפולט בצלחת שמוגש עם תפוח אדמנ מעושן, מנגולד וציר דגים צרפוקאי (לשון התפריט) אדום – שעולה 124 שקלים.

עד סוף תקופת ההרצה מציעים במקום 15% הנחה על כל התפריט, וחוץ מכל הטוב הזה בוודאי תשמחו לדעת כי גם נמכרים במקום לחמים, גרנולה, קרקרים, ובימי שישי מתווספות חלות ואוכל מוכן הביתה.

זיגו קפה. מעלה הראשונים 8, זיכרון יעקב. שני-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-15:00, כשר