תושבי ראשון לציון כבר מזמן לא צריכים להצפין קצת לתל אביב. באמת שיש להם את כל מה שהם צריכים כדי לאכול ולבלות כמו שצריך קרוב לבית. בשנים האחרונות ראשון הפכה לאימפרייה של ממש של אוכל טוב ומקומות בילוי שווים. ומקומות חדשים רק הולכים ונפתחים. למשל המסעדה האוזבקית החדשה פלוב טנדור סמסה שסיפרנו לכם עליה לא מזמן; שני ברי יין מצליחים שאחד מהם, הופמן, הפך לאחרונה גם לבית קפה נעים בבוקר. וממש בימים אלה נפתחה בעיר מסעדת שף פיין דיינינג כשרה בשם פיקואל. כנראה שיש עוד למה לחכות.אבל למרות שיש לנו כבר ציפיות מראשון, עדיין יש לא מעט מקום להפתעות. והפתעה כזו התגלתה דווקא באזור הישן של העיר, לא ממש לב מתחם הבילויים: הסושי של נועה. זה סושי שלא שומעים עליו יותר מדי, אני שמעתי עליו בכלל מחברה מקומית, כי מתברר שרק המקומיים מכירים אותו.נועה התחילה להכין סושי בזמן הקורונה, ואחרי שהתברר שיש פה הרבה ביקוש והקליינטים רוצים עוד, היא הרימה כמה ערבי כמה פופ אפים מוצלחים בבר היין עלמיא. אחרי שגם הפופ אפים הצליחו, היא הבינה שיש פה עניין, וכעת, במשך ארבעה ימים בשבוע, בימים שני עד חמישי, מגישים במקום את הסושי של נועה באופן קבוע.View this post on Instagram A post shared by הסושי של נועה (@noasushii)המבנה שבו שוכן עלמיא היה פעם בית פרטי, וגר בו לא אחר מאשר כותב ההמנון שלנו, נפתלי הרץ אימבר. מאוחר יותר הפך הבית למוזיאון, והיום באים לשתות פה יין. בכניסה יש חלל גדול עם ריצוף עתיק מצויר, קיר יין ובר,. וכשחוצים אותו מגיעים לחצר מקורה ענקית עם מאווררים שם נמצאים מקומות הישיבה. וכל זה ממוקם באחד הרחובות היפים בראשון לציון הישנה, מול מוזיאון ובית ספר ישן. ההפך הגמור מראשון המערבית של השכונות ומרכזי הקניות העצומים.בתפריט תמצאו רק שלושה דגים - טונה, סלמון ודניס. אבל האיכות היא העיקר, וזו גבוהה מאוד. גם עם ההיצע הזה, נועה מצליחה לייצר רולים מקוריים ומצוינים. יש פה 12 רולים עם דגים נאים, רולים גדולים של 8 יחידות כל אחד, ומחירם נע בין 65-80 שקלים. יש גם 6 סוגין של רולים אפויים (67-73 שקלים) ועוד 5 צמחוניים (67-73 שקלים).כל מה שהזמנו היה צבעוני, עשוי היטב וטעים מאוד, למרות שההיצע המוגבל יחסית של המרכיבים מזכיר סושיות כשרות. יש פה תוספות שמשדרגות הכל אבל פה התיבולים מוצלחים מאוד: טונה, שיטאקי, אבוקדו, טריאקי, קדאיף, קרם פיסטוק, מיונז כמהין, טוגרשי, אספרגוס, שקדים קלויים, לימון, נענע, שמנת ובצל מוחמץ. ויש גם סושי לנשים בהריון.בתפריט יש גם כ-10 מנות ראשונות (23-91 שקלים למנה), שחלקן שגרתיות (חמוצים יפניים, באן סלמון, סלט אטריות, גיוזה מאודה או מטוגנת, סשימי וטרטר) וחלקן מעניינות יותר כמו בוריק תאילנדי וסלמון בחמאת מיסו עם קרם בטטה וצ'יפס תפוח אדמה ירושלמי. תפריט האלכוהול הוא התפריט של בר היין, שכולל מבחר נחמד של יינות בכוסות (47-57 שקלים), קוקטיילים (46-56 שקלים) ובירות.הסושי של נועה פועל בעלמיא כבר כמה שנים טובות, ומצליח לספק רולים מצוינים בלי לצעוק קונספט, שמות של שפים, עיצוב ומיתוג. פשוט חצר חבויה וסושי טרי וטוב. לא באמת צריך יותר מזה.הסושי של נועה, בתוך עלמיא. אחד העם 6, ראשון לציון. 052-3234005. שני-חמישי 18:00-23:00, משלוחים דרך וולט: שני 18:00-23:00, שלישי-חמישי 12:00-23:00. לא כשר