מסעדת נורה החדשה ממוקמת בתוך מבנה לשימור שבתחילת המאה ה-20 שימש בתור רפת. זו מסעדה גדולה ומושקעת עם ריהוט עץ, עיצוב מודרני בהיר בקווים נקיים שמזכיר קצת את הסגנון הדני וקיר עם מדפים עמוסים בבקבוקי יין מאזור עמק האלה. עדיין עומד בה ריח העץ החדש ובמרכז המסעדה יש בר ארוך עם 21 מקומות ישיבה מאחוריו מטבח פתוח עם טאבון חצוב בתוך קיר וגריל פחמים שיוצר במיוחד עבור המסעדה בלונדון. נורה היא מסעדת אש שמצטרפת לטרנד אחרי פליים וברבור החדשה בתל אביבית ונעה ביסטרו של אלדד שמואלי שפועלת גם כן בקיבוץ קריית ענבים וכל המנות שמוגשות בה עוברות באש גלויה.


במטבח הענק עמל על הכנות כבר משעות הצהריים צוות של 6 טבחים תחת ניהולו של שף שמוליק בן חמו שעבד אצל רפי כהן, היה סו-שף בבלו סקיי של השף מאיר אדוני וב-3 השנים האחרונות שימש שף בפופ אפ קפה של קבוצת דרך הגפן. הוא מגיע לכאן כל יום מתל אביב ומגדיר את המסעדה בתור מסעדה בשרית עם אוכל טיפה יותר מתוחכם מביסטרו: "אנחנו עושים כאן אוכל שכולנו אוהבים שהוא גם קצת מהבית וכל אחד יכול למצוא את עצמו בתפריט הזה".

כדי להבטיח שבאמת כל אחד ימצא את עצמו כאן, בן חמו הרכיב תפריט עם מנות מקוריות ולא שגרתיות כמו כרוב צלוי עם סחוג זעתר וחמאת שקדים (48 שקים); ארטישוק ירושלמי בפחמים עם קרם ירושלמי ופרלינה אגוזי לוז (54 שקלים); טרטר בקר עם צלפים בפחמים, חלמון נא ושאלוטס (78 שקלים) ועוד. יש גם לחם טאבון מיוחד שהוא סוג של פרנה עגולה בשרנית ואוורירית עם גלייז שום דבש ומלא עירית טרייה קצוצה מעל (32 שקלים) והוא מוגש עם תוספות איקרה וסקורדליה מצוינות.


התפריט כולל גם מנת סשימי עם הדרים ופונזו משומר שרוף מתובל ביוזו ממנו מייצרים דאשי עם טעם מעושן שהופך את מנת הסשימי השגורה למיוחדת מאוד (78 שקלים); ברוסקטה עם דג כבוש, ביצה רכה ומרמלדת פלפלים קלויים; וכבד קצוץ עם שומן אווז שמוגש עם בצל מטוגן, ירקות כבושים חזרת ולחם קלוי (68 שקלים). מבחר הראשונות כולל גם מנת רוסט דה בף – פרוסות בקר המזכירות את הרוסטביף שעשויות מסינטה מיושנת במעטפת חרדל ודבש ומוגשות עם פירה של שום קונפי, זרעי עגבנייה, זעתר ואיולי חדל (74 שקלים); מנה מעולה של 2 יחידות לחוח ומעליו בשר שפונדרה עם אריסה שחורה, אבוקדו, בצל מוחמץ ועלים ארומטיים (78 שקלים); נתח קצבים עם פסטה פיצ'י וקריספי צ'ילי (92 שקלים); ושיפוד דג תאילנדי עם סום טאם חריף ואבקת אורז קלוי (98 שקלים).

המנות העיקריות כוללות פאייה עוף בפחמים עם עגבניות וזעפרן (128 שקלים); פרגית בפחמים בגלייז ראס אל חנות, גריסי דגן וציר עוף (98 שקלם); המבורגר עם איולי סרירצ'ה, קטשופ יין וצ'יפס (88 שקלים); וסובלקי שמורכב מבריסקט עוף וליה המוגשים עם כרוב צלוי, בצל בפחמים, אריסה שחורה וטחינה לבנה (124 שקלים). יש גם מבחר בשרים שכולל אנטריקוט עם איולי רמולד ותפוח אדמה ראטה (188 שקלים); ראמפ סטייק עם קונפי תפוח אדמה, רוטב ציר בקר ופורצ'יני (158 שקלים); ונתחים מיושנים משתנים. בגזרת הקינוחים יש יציאות מיוחדות כמו סטיקי קייק גזר, מוס שוקולד עם ערער, מילפיי בקלאווה וטארט עונתי (52-56 שקלים).
נורה מצטרפת לשאר מקומות הקבוצה שמונה היום את דרך הגפן הוותיקה, 2 סניפים של נאיה האסייתית (בבית נקופה ובירושלים), הרים בייקרי, כרם בר יין החדש, בית קפה המגדל במגדל דוד בירושלים ומתחם פודראקס שפועל מול מושב שואבה. כל העסקים שהקימה קבוצת דרך הגפן עד כה זכו לשבחים ונראה שגם נורה לא תאכזב אותנו. היא נראית ומרגישה כמו מסעדה מקצועית ומושקעת ששווה לעלות בשבילה להרי ירושלים. החל משבוע הבא היא אף תפעל כבר משעות הצהריים ובעוד חודש מבטיחים לנו כי יתחילו להגיש בה גם בראנצ'ים של שישי בבוקר.
נורה. קריית ענבים, ראשון-חמישי 18:00-23:00, מוצ"ש-24:00, כשר