שף צ'רלי פדידה עושה מהפך באריאנה
היא נפתחה במקור כבר יין, וכעת הופכת אריאנה בקניון אושילנד בכפר סבא למסעדת בשרים ויין בהובלה קולינרית של השף צ'רלי פדידה. התפריט החדש יתמקד במנות בשר שנצלות בתנור ג'וספר ובגריל פחמים, והן יוגשו לצד תפריט יין של עידן עוז עם רשימה של מעל 100 בקבוקים שנפתחים לכוסות.
פדידה, השף המיתולוגי של מלון שרתון ת"א, שגם הוביל משלחות שפים לאולימפיאדות קולינריות ברחבי העולם, בישל לריאנה וג'סטין ביבר ונחשב לחלוץ בתחום האירועים הקולינריים הכשרים. בשנים האחרונות עסק בקריירה טלוויזיונית, ועכשיו הוא חוזר למטבח, לצד השף רן אלקובי. בתחילת ספטמבר ישיקו פה בימי חמישי ערבי, שיתקיימו בחדר פרטי תחת השם "ערב חתונה", עם מופע קולינרי חי של פדידה ותפריט סודי. בעוד שבוע המסעדה גם תיפתח משעות הצהריים ותציע עסקיות. "הרגשתי שהגיע הזמן לחזור למטבח ולעבודת הידיים שמדליקה לי את הניצוץ בעיניים", אומר פדידה.


בתפריט החדש תמצאו מנות כמו מח עצם על ברוסקטה (58 שקלים); נתחי בשר כמו שיפוד דונר (89 שקלים) שייטל (105 שקלים); פריים ריב ואנטריקוט (178 שקלים); סלט קצבים (79 שקלים) ומנות נאות.
גם החלל פה מתרחב, ומתפצל ל-4 חללים שונים: החיצוני מקורה ומכיל 40 מקומות, בפנים יש בר עם 20 מקומות, חלל ישיבה פנימי כולל 40 מקומות ובחדר הפרטי יש 40 מקומות נוספים.
אריאנה בשר ויין. עתיר ידע 4, אושילנד כפר סבא. ראשון-חמישי 17:00-23:30, מוצ"ש-23:30. החל מ-17.8 גם בראשון-חמישי 12:00-17:00, כשר
המסעות הקולינריים של גריי גוס חוזרים
בספטמבר הקרוב, בתאריכים 7-12 ו-14-19, תוכלו להצטרף לאחד מתוך 5 מסלולי מסע שהופקו על ידי חברת ראונד טייבלז קונספטס עבור מותג הוודקה גריי גוס. יהיה מסע בין מסעדות שף בתל אביב, מסע במסעדות שף במלונות בוטיק, מסע קולינרי כשר בירושלים, מסע בין ברי שף עם האוכל הכי שווה ומסע בראנצ׳ים. לכל מסלול יהיו 2 מועדים בלבד, ובכל מועד יצאו 4 מיני ואנס פרטיים ומפוארים שיחכו ל-12 משתתפים.
המחיר בהתאם, 379 שקלים לאדם (אבל יש הטבה ייחודית למועדון סמסונג ולמחזיקי מקס). רשימת המוסדות הקולינריים שיארחו את הפרויקט כוללת את שילה של השף שרון כהן, סנטי של השף גיא אריש, פופ אנד פופ של השף שחף שבתאי, פופינה של השף אוראל קמחי, וגם את ברברה, פרדיסו, לולי, קפה אירופה, הצ׳אפל, דה פקטו, דריה, ג׳אקו סטריט, אנדלוסיה, סופר המזרח, מסעדת 1868, ורמוטריה ואמש של קבוצת נוקס.


פעילות קיץ במסעדות של השף יובל בן נריה
מסעדת טאיזו יוצאת למסע מסביב לעולם. בין ה-18 ל-20 באוגוסט, יגיש השף יובל בן נריה מנות שמזוהות עם המטבחים של הודו, תאילנד, וייטנאם, סין ואינדונזיה. בין ה-25 ל-27 באוגוסט מציעה מסעדת a את פופ אפ YA-PAN - הזדמנות לחזור ולטעום את המנות האייקוניות שהוגשו שם כמו קארי יפני תמנון, סאנדו שרימפס, צלחת סשימי, מזאמן מח עצם, קולקציית ניגרי וסלט דג צלוי. את הארוחות ילווה מותג המים המוגזים סן פלגרינו ומותג היין קלאודי ביי מיקב מפתיע מניו זילנד ששם את היבשת על מפת היין העולמית.
טאיזו: מנחם בגין 23, תל אביב. לא כשר
a: מנחם בגין 121, תל אביב. לא כשר

תפריט ספיישל שיא הקיץ במי מה מו
רשת ההמבורגרים הכשרה מי מה מו חוגגת את שיא הקיץ עם מנות מיוחדות שמתאימות לארוחה משפחתית. יוגשו שם סטאי וינגז, 8 יחידות כנפיים ברוטב סאטה בוטנים ובוטנים גרוסים מעל (44 שקלים), באפלו וינגז, 8 יחידות כנפיים חריפות-חמאתיות עם בצל ירוק ושומשום (44 שקלים), וגם ארוחת ג'וניור מיוחדת לילדים הכוללת המבורגר, צ’יפס ושתייה (52 שקלים), שאפשר לשדרג עם קינוח שוקו קראנץ' בתוספת 10 שקלים.

סיור המבורגרים בתל אביב
עיריית תל אביב-יפו ומיזם "עיר עולם ותיירות" יזמו סיור המבורגרים בתל אביב. זה יקרה ביום חמישי ה-21.8 בשעה 20:00 ומחיר הסיור הוא 125 שקלים.

אסף שטרן יתארח באמש
השף כפיר ינין יארח את השף אסף שטרן לפופ אפ שימשך 2 ערבים. זה יקרה ב-18 וב-19 באוגוסט, והשניים יגישו תפריט ספרדי. המחירים נעים בין 38-120 שקלים למנה, והרשימה כוללת 14 מנות טאפס ו-4 מנות עיקריות, ביניהן פאן קון טומאט, גספצ'ו עגבניות מגי, קרוקט לחי עגל, פדרונים מטוגנים ופטאטס, בראזולה ספרדית, פאייה דגים/פירות ים, טורטייה דה פטאטס ומנות נוספות.
אמש. לילינבלום 30, תל אביב. 054-6804699, לא כשר

תחרות אכילת נקניקיות בזלמנס
רשת זלמנס תקיים מסיבת סוף קיץ בסניף הרענני שלה, כשגולת הכותרת היא תחרות אכילת נקניקיות. זה יקרה ביום חמישי, ה-28.8 בשעה 17:00, ומי שיזכה במקום ראשון יקבל חצי שנה חינם של נקניקייה בלחמנייה וצ׳יפס. הזוכה במקום השני יקבל אותם חינם למשך חודש.

זלמנס. אחוזה 127, רעננה