אזור הרי ירושלים מאכלס כמה מהמאפיות הטובות בארץ. הרשימה המכובדת כוללת את הרים בייקרי בקריית ענבים, קפה אלורו בבית ילין, נעה אפייה מקומית של השף אלדד שמואלי בקריית ענבים, לה ז'ומל בבית נקופה ויש גם את עגלת הקפה ילדתי שלי, עם דברי מאפה מאוד מיוחדים, דוד לאור במבשרת ציון, אישלחם בתעוז והטראק של איתיאלה במטע.

אבל הבייקרי החדש שנפתח במרכז המבקרים של יער סטף, מציע משהו שאין לאף אחת מהמאפיות הוותיקות והטובות באזור: נוף הרים עוצר נשימה. המקום קרוי פשוט The Sataf, והוא ממוקם ממש בתוך מבנה מרכז המבקרים, ומציג ויטרינה מרשימה עם מאפים, כריכים ועוגות. יש פה גם מקרר עם משקאות, גבינות וממרחים,  ולצד הכריכים והמאפים גם סלטים ארוזים ומוכנים לצאת איתכם לדרך לפיקניק ביער.

 למי שחייב מזגן, יש בתוך המבנה 3 שולחנות, ומי שמסתדר עם אוויר (ולא מפחד מעורבים סקרנים) מוזמן לשבת בחוץ, מסביב לאחד השולחנות באזור מוצל או על הבר שמשקיף לנוף המשוגע של הרי ירושלים. המחירים כאן לא זולים, אבל דה סטף מציעה הרבה דברים מעניינים ומקוריים שלא תמיד פוגשים בבייקריות.

מאפה דואזו. The sataf (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מאפה דואזו. The sataf|צילום: לין לוי, mako אוכל
בורקס מושלם. The sataf (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בורקס מושלם. The sataf|צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת המאפים, יש פה קלאסיקות כמו בריוש הדרים עם גבינה מתובלת וקראמבל (28 שקלים); ברד פודינג (25 שקלים); ורול קינמון ופקאן (27 שקלים), לצד לא מעט יצירות מיוחדת שטרם ראיתי במקומות אחרים. למשל נאי דואזו – רול מסקרפונה ופירות בצבע אדום עז (42 שקלים); מאפה מבצק עלים ממולא בבראוני; מקל אמונד; מקל חמאה; מאפה מבצק קרואסון ממולא בפלאן (26 שקלים); בריוש שוקולה במילוי קרם פטיסייר (22 שקלים); מקל מילפיי וניל במילוי קרם שנטיל; פאן סוויס פטה וירקות קלויים (34 שקלים); רול טירמיסו; פאן סויס במילוי קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס (26 שקלים) ופאן סויס בשמל (34 שקלים).

מאפה ממולא בבראוני. The sataf (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מאפה ממולא בבראוני. The sataf|צילום: לין לוי, mako אוכל

יש גם עוגיות שוקוצ'יפס עם פיסטוק (28 שקלים); ופחזנייה מיוחדת בשם יוראי ימ"מ, על שם יוראי כהן, האחיין של בעלת המקום סטפני ביטון שנהרג במלחמה. הפחזנייה הזו היא על בסיס עוגיית קרמבל שקדים וממולאת בקרם איספאהן (46 שקלים).

הכריכים במקום ארוזים בלחמניות בריוש עגולות גדולות או בתוך מאפה ארוך מבצק קרואסון מדופדף. חלקם מגיעים ב-2 הגרסאות, כמו כריך חלומות עם סלט ביצים וחסה לליק (39 שקלים) למשל. יש גם כריך עם קממבר, ריבת תאנים, בצל סגול קלוי ורוקט (44 שקלים); כריך "אדמה" בתוך בריוש שמן זית עם ממרח עגבניות מיובשות, ירקות קלויים חציל וטחינה (28 שקלים); כריך דייגים, שהוא בעצם בייגל עם סלמון כבוש, וכריך פריקסה בריוש (38 שקלים).

חלל המאפיה. The sataf (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חלל המאפייה. The sataf|צילום: לין לוי, mako אוכל

טעמתי פה בורקס ממולא בתערובת גבינות מלוחות ותרד, מהטובים שאכלתי. הוא עשוי מבצק עלים מושלם, מתפצח בקלות לאלפי פירורים טעימים, ויש בו שפע מילוי טעים ומעל מלא קצח ופיצוחים (28 שקלים). יש בוויטרינה גם בורקס פינוקים ממולא בכל מיני דברים שנראה כמו ארוחת בוקר שלמה בתוך מאפה.

יש גם כריכים. The sataf (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יש גם כריכים. The sataf|צילום: לין לוי, mako אוכל

מבחר הסלטים עשיר גם הוא, וכולל סלט מאדאם עם יוזו מייפל חסה לליק וסלנובה, פרי העונה, חמוציות, תפוח פינק, גבינה כחולה, פטה ותערובת פיצוחים (46 שקלים); סלט יווני וסלט סטף עם כרובית מגוררת, עדשי פנינה, ארטישוק אה לה רומנה, טאבולה כרובית, נענע, פטרוזיליה, בצל סגול וצנובר קלוי (46 שקלים).

כריך ביצים בתוך מאפה בצק קרואסון שחור. כזה עוד לא  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כריך ביצים בתוך מאפה בצק קרואסון שחור. כזה עוד לא ראינו|צילום: לין לוי, mako אוכל

הלוקיישן פה מנצח הכל, אבל חכו קצת עד שיהיה יותר אוויר לנשימה. אחרי שיירדו הטמפרטורות, יהיה שווה לעלות לסטף במיוחד בשביל לנגוס באחד המאפים היפים ולריב עם הציפורים שרוצות להיות חלק מהארוחה.

בוויז: סתף חניון עליון. ראשון-שבת 7:00-16:00. המאפים כשרים