סטודיו גורשה
סטודיו גורשה היא לא עוד מסעדת פיוז'ן אלא יצירה אישית של שף אלעזר טמנו, מי שנכנס לתודעה שלנו בזכות השתתפות ב"מסעדה הבאה של ישראל" ופופ אפ ששיגע את תל אביב לפני שנה. עכשיו הפופ אפ הופך למסעדה שהוא פתח יחד עם אשתו דנה חי ומהיום אפשר להזמין בה מקום. היא ממוקמת במקום שבו פעלה עד לא מזמן מסעדת מנסורה ואלעזר מגיש בה אוכל פאן אפריקאי. הוא איגד בתפריט את התרבות האתיופית והניגרית, והשפעות מהמטבח של גאנה ומהתרבות האפרו אמריקאית והאפרו קריבית.

האווירה במקום ססגונית ומאוד תל אביבית עכשווית. לעומת הפופ אפ, טמנו הלך קצת יותר רחוק עם הרעיונות ושילב בתפריט מנות חדשות שלא הצליח להגיש בפופ אפים, כולל קוקטיילים וגלידות שהוא מייצר בעצמו. בהמשך הוא גם מבטיח לנו אפרו בראנץ' בימי שישי מ-12:00.

עד שיתחיל הבראנץ' תוכלו לטעום בסטודיו גורשה מנות כמו מואי מואי - כופתאות תירס מאודות מהמטבח הניגרי עם שרימפס מוקפץ ותבלינים קריאוליים (70 שקלים); טייק אוף לקריספי רייס אבל על בסיס דוחן, עם דג כבוש ופלנטיין מעל (61 שקלים); שיפוד של נתח קצבים עם גלייז תמרינדי ותעבורת בוטנים ניגרית לצד צ'יפס פלנטיין (80 שקלים); מנה אתיופית בשם קיטפו - טרטר עם חמאה מזוקקת על אינג'רה שממשיכה איתו מהפופ אפ (59 שקלים); מנגולד ממולא בתבשיל בציר כרוב שרוף עם קציפת פול וחילבה (54 שקלים); קרוקטים מתפוחי אדמה עם ממרח פלפלים חריפים, פסטו שומשום וברזאולה מעל (56 שקלים); וטרטר לברק עם רוטב אוואזה, דלעת מוחמצת, קרקר טף וספריבס טלה בגלייז צ'יוו (89 שקלים).
סטודיו גורשה. דרך שלמה 13 תל אביב, שעות פעילות בתקופת הרצה: שלישי-שבת החל מ-19:00, לא כשר

קפה סזאר
CAFÉ CEZAR נפתח ברחובות לפני 20 שנה והיה הביסטרו האולטימטיבי לכל שעה ביום. לפני שבוע המוסד עבר למיקום חדש והפך מביסטרו שכונתי למסעדה שמביאה לרחובות ווייב תל אביבי. החלל החדש בעל תקרות בגובה 8 מטרים ויש בו בר גדול, ריהוט אלגנטי והרבה יותר מקומות ישיבה. בכניסה למקום ייפתח בהמשך בייקרי בעיצוב פריזאי שיהיה פתוח משעות הבוקר ובו אפשר יהיה לקנות כריכים, סלטים ומאפים ולהתמקם לארוחה קלה בגינה יפה שמחוץ למסעדה.

למנות האייקוניות של קפה סזאר (שניצל עגל, טרין כבד, סלט קיסר והמבורגר) נוספו מנות חדשות כמו סלט סלנובה ושקדים, שיפוד מלפוף מפתיע עם פלפל מותסס וטחינת מקדמיה, שיפוד דג על פיתה יוגורט עם קרם חציל וחסה צלויה, סטייקים על עצם צלויים בג'וספר ומגוון פסטות.
CAFE CEAZR. המדע 15, רחובות. 08-9465444. ראשון-חמישי 17:30-24:00, שישי-שבת 12:00-23:00, לא כשר
סאצ'י סושי
כיכר דיזנגוף התחדשה במסעדת פיוז'ן יפנית. התפריט של סאצ'י סושי מציע ראשונות כמו מרק מיסו (29 שקלים), גיוזה (46 שקלים), שניצל יפני צ'יקן קאסטו (54 שקלים) וסשימי סלמון (57 שקלים). יש בו גם סלטים כמו סלט סום טאם (54 שקלים), מנות ווק כמו פאד סי יו ומבחר רולים של סושי (47-68 שקלים) וגם ניגירי ומאקי.
סאצ'י סושי. דיזנגוף 98, תל אביב. שני-שבת 17:00-23:00, לא כשר
ALBA
אלבה היא מסעדה חדשה שנפתחה בצפון תל אביב, בצומת הפיל. בשעות 16:00-19:00 היא מציעה אפריטיבו עם 25% על כל התפריט, ובשישי-שבת עד 12:00 מוגש במקום תפריט בוקר. התפריט מציע קרפצ'ו דג, המבורגר, חציל בלאדי, ברי בתנור, פוקצ'ות, סלט קיסר, שניצל ועוד.
ALBA. בני אפרים 280, תל אביב. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 08:00-23:00, שבת 10:00-24:00, לא כשר
שמשון בר יין ואוכל
במרכז מסחרי קטן בנאות אפקה נפתח בר יין ואוכל חדש מבין היוצר של חומוס כספי. את המקום פתח שף יניב כספי, שהקים את מותג חומוס כספי, והיום הוא חזר לבשל בבר החדש. הבר נקרא על שם אביו של כספי והתפריט מורכב ממנות שהולכות טוב עם היין: לחם עם סלט ביצים, קציפת חצילים צנוברים וצזיקי (40 שקלים); סשימי טונה עם צזיקי ודואה (69 שקלים); כנאפה בוראטה עם עגבניות שרי (62 שקלים); סלט ירוקים, מוסר ולאבנה (68 שקלים); וטורטליני שחור במילוי פולנטה ברוטב פורצ'יני (58 שקלים). בשעות 17:00-19:30 מציעים במקום הפי אוור.
שמשון בר יין, נתן אלתרמן 13, 052-4200593, ראשון-חמישי 17:00-24:00 שישי 11:00-15:00, שבת סגור (שעות פתיחה בהרצה)
Go Asian Canteen
רשת Go Asian Canteen (לשעבר גו נודלס) פתחה את הסניף השביעי שלה בפארק עתידים תל אביב. התפריט מציע את כל ההילייטים של מטבחי המזרח הרחוק כמו פאד תאי (62 שקלים) וגרין קארי (64 שקלים). את כל המנות מקבלים בילט אין עם טופו, בשביל תוספת עוף מוסיפים 4 שקלים ולתוספת בקר – 6 שקלים.
Go Asian Canteen. דבורה הנביאה, פארק עתידים תל אביב, לובי בניין מספר 6. 077-3034082, ראשון-חמישי 11:00-22:00, כשר

מסעדת הארזים
מסעדת הארזים, שהחלה את דרכה בשלומי, נסגרה, נפתחה מחדש במזרעה וכעת פתחה את שעריה מחדש בנהריה. המסעדה שייכת לעדנאן, הממשיך את המסורת של המסעדה הוותיקה ומגיש מטבח לבנוני. יש בתפריט סלט פתוש, טאבולה וג'רג'יר, עלי גפן, שישברק, מלוחייה עם אורז, שיך מחשי, שילבטו, סמבוסק וקובה ממולא בבשר.
מסעדת הארזים. בן גאון 38, נהריה. 073-8021215. שני-שבת 08:30-20:30, לא כשר
אופוריה
מסעדת הבשרים והטאפאס החדשה באשקלון מציעה המבורגרים מושחתים וקוקטיילים. בשעות 18:00-20:00 יש הפי אוור עם 15% על כל התפריט. השוס הוא גלגל ענק עם מטוגנים: צ'יפס, טבעות בצל וצ'יפס בטטה. חוץ מהמבורגרים (56-86 שקלים) יש בתפריט גם כריך אסאדו, BLT וסלופי ג'ו (56-58 שקלים), ברוסקטות אסאדו ועוד.
אופוריה. צפניה 10 אשקלון. 08-9999554, ראשון-חמישי 12:00-24:00, מוצ"ש-24:00. כשר