קפה פופולר נפתח ב-2018 ומאז לא הפסיק לחדש; שף אבי ביטון היה הראשון להשיק בראנץ' שבו לפני המנה העיקרית מוגשות לשולחן הרבה צלוחיות קטנות למנה הראשונה. פופולר גם היה בין הראשונים בעיר עם חלוקה בין אווירת מסעדה בקומת הכניסה לאווירת לילה סוערת בווליום גבוה בקומה מתחת, ומהראשונים להוביל  את טרנד ברי המסעדות במלונות בוטיק. 

שרימפס סופריטו - פופולר החדש (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שרימפס סופריטו - פופולר החדש|צילום: לין לוי, mako אוכל
קפה פופולר החדש (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
עוף לולו - המנה הכי יקרה בתפריט ומחירה 118 שקלים|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

אבל אז הגיעו עבודות הרכבת הקלה, רחוב ארלוזורוב נסגר לתנועה לכיוון מערבה וקפה פופולר איבד 70 מקומות ישיבה שהיו פזורים על הרחוב. נדרש חישוב מסלול מחדש ועדכון גרסה בהתאם לרוח התקופה. ביטון ואנשי פופולר ניצלו את ההזדמנות לשיפוץ, עשו מהלימון לימונדה ובימים אלה המקום מתחיל עידן חדש תחת השם פופולר לאונג' בר אבל שהשם לא יטעה אתכם, האווירה במקום היא לא של בר, אלא של לאונג'-מסעדה.

זרוע תמנון בציר מרוקאי - פופולר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
זרוע תמנון ברוטב מרוקאי|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

ביחד עם השף בפועל של המקום, נועם שלום, שעובד בפופולר מאז פתיחת המקום, השיק ביטון תפריט חדש ונגיש יותר בזכות מנות כמו שיפוד כבד עוף (54 שקלים), תפוח אדמה עם שמנת חמוצה (56 שקלים), קונפי כרישה (48 שקלים) ופטריית פורטבלו על בריוש (58 שקלים). המנה הכי יקרה בתפריט החדש עולה 118 שקלים: פרגית עוף לולו בציר חמוסטה עם קרקר סולת ותרד טורקי. ההיילייט של כל הזמנים של ביטון גם כאן: סלט כרובית טרייה (68 שקלים).

קינוח פלודה - פופולר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
קינוח פלודה - פופולר|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

מנות נוספות שמוגשות כאן כעת הן למשל טרטר בקר לא קלאסי שמעורבב עם מלפפון, עגבנייה, בצל סגול וחלמון כבוש ומוגש לצד צ'יפס גראטן וציר בקר מצומצם (74 שקלים), ומנת זרוע תמנון מוגשת בציר דג מרוקאי, לימון כבוש ופרוסה של חלה צרובה (88 שקלים). השרימפס מוגש בגרסת סופריטו עם ציר עוף, קוביות תפוח אדמה, עגבניות, צ'ילי, תרד וחמאה (82 שקלים) ופסטה פיצ'י שמכינים במקום מאפס יוצאת עם מולים, פטרוזיליה, שום ירוק ורוטב חמאה ויין לבן (106 שקלים). גם בגזרת הקינוחים יש הברקות: מוס שוקולד מוקצף ואוורירי וקינוח פלודה עם גלידת וניל טאטריות כמו במשקה הפלודה הפרסי.

מוס שוקולד בפופולר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מוס שוקולד בפופולר|צילום: לין לוי, mako אוכל

במפלס התחתון מוגש תפריט שונה: דונר טלה (86 שקלים), טרטר בקר על ברוסקטה (72 שקלים), שיפוד קלמרי (68 שקלים), ריזוטו ארטישוק ירושלמי (86 שקלים); קרפצ'ו תפוחי אדמה (52 שקלים), תמנון בציר ים (72 שקלים), סנדוויץ' שייטל (92 שקלים) וסיגר פופולר האלמותי שרץ כאן כבר שנים וממולא בבקר טחון, כבדים ולבבות (58 שקלים).

_OBJ

תגידו התבגר, נולד מחדש, עבר התאמה למצב החדש, לא משנה כיצד תתייחסו לשינוי שעבר על קפה פופולר, זה רק מוכיח שאם רוצים, גם מהרכבת הקלה שבגללה כל העיר חפורה, אפשר לעשות לימונדה.

דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5552020, ראשון-חמישי 18:00-23:00, שישי-שבת 11:30-15:30, לא כשר