הצפון מתעורר לחיים. זה קורה לאט, אבל זה קורה, ומצליח לרגש בכל פעם מחדש. רק לפני שנה הכל נראה כל כך בלתי אפשרי, והיום נפתחים באזור מקומות חדשים ומסקרנים ששווים נסיעה במיוחד (ובטח ובטח שעצירה בדרך). סיפרנו לכם על לחמק'ה קריית שמונה שנפתחה מחדש, וגם על סאנה האסייתית החדשה והמדוברת בדגניה ב'. גם תושה - הבייקרי האהוב מאזור ראש הנקרה - חזר לעניינים, וכך גם המוסד המקומי מועדון ארוחת הבוקר של השף מוריס זריהן ושותפו המסעדן גלעד מטרני, שכבר 13 שנה מעמיד תורים ארוכים.ז'אק החדש הוא לא עוד מסעדה, בית קפה או בר, אלא מתחם שלם עם גם וגם וגם, והוא ממוקם בשלושה מבני אבן יפהפיים עם תקרות מחופות קורות עץ בחצר הראשונים של קיבוץ גשר הזיו, במקום שבו פעם פעלו חדר האוכל, הרפת והגנרטור של הקיבוץ. בעבר הרחוק המקום שימש כמפקדה בריטית, היום יש באחד מהם מעדנייה שכולה קסם בשם ז'אק דליקטס , בשני ביר גארדן עם מטבח ענק, תשעה ברזי בירה ותפריט מגרה, ובשלישי ייפתח בקרוב מקום בשם חדר אוכל , שיהיה ביסטרו בר יין עם מטבח עונתי שיפעל בשעות הערב ובסופי שבוע (יש גם טרקלין לאירועים בשם ז'קלין , שלא נעסוק בו כאן).במעדנייה יש כלים יפים ומוצרי מזווה, והכל מסודר יפה ומזמין. במקרר אחד ממתין מבחר לא בנאלי של סלטים, שכולל לא רק קיסר, סלט שוק וסלט יווני אלא גם סלט אסייתי מעניין וסלט חסות (38-42 שקלים). מעל הסלטים תמצאו צנצנות עם מוחמצים (כרוב כבוש, גזר, לימונים כבושים ומלפפונים) וסלטים ארוזים לקנות הביתה, כמו סלט ביצים, סקורדליה וצזיקי (18 שקלים). במקרר נוסף יש מבחר מנות בריאות; מעדן טפיוקה ומעדן צ'יה (18 שקלים), ולידם קופסאות עם גרנולה תוצרת בית, פירות חתוכים ומשקאות קלים טבעיים.בדלפק שממול מכינים קפה וחליטות (יש גם קוקטייל אלכוהולי אחד קליל וכיפי), ובוויטרינה ליד כריכים, מאפים ועוגות. המבחר יצירתי וכולל בריוש מעולה עם טופינגס שונים (פטריות וביצה, ארטישוק ופטה או עגבניות מיובשות), כריכים בתוך מאפה מבצק קרואסון מדופף עם קממבר וסלק, כריך סלמון בתוך בייגלה (36 שקלים), כריך טונה מעושנת בלחם מחמצת שאסור לוותר עליו (36 שקלים), כריך חביתה בלחמנייה וכריך סלט ביצים בפוקצ'ה. יש גם מאפינס ועוגת גבינה באסקית (32 שקלים) ובורקס פינוקים (32 שקלים). ממה שיש בחנות אפשר גם להרכיב סל פיקניק לדרך, בתוך סלי קש שמחכים ממש בכניסה. מי שלא בעניין של פיקניק יוכל להתמקם באחד השולחנות באזור המוצל בחוץ, או לתפוס שולחן במבנה השלישי או במרפסת האחורית שלו.האווירה במקום מזכירה את המעדניות השוות של מרכז הארץ, ובמיוחד את מעדניית דנדי המעולה במושב חרוצים שבשרון - ולא במקרה. את ז'אק הקימו הבעלים של מועדון ארוחת הבוקר זריהן ומטרני יחד עם השף עידו פיינר, הבעלים של מעדניית דנדי ושל מסעדת גוז' ודניאל בבני ציון.אם תגיעו לכאן רעבים למשהו רציני יותר ממאפה או סנדוויץ' עם קפה, פנו למבנה הגנרטור שבו מחכה הביר גארדן. כאן יש תפריט שכתוב בגיר על לוח ובו מנות שהולכות טוב עם בירה, אבל לא רק. את הכל מכינים כאן במטבח הפתוח, ואחרי שמקבלים את ההזמנה אפשר להתמקם באחד השולחנות הארוכים שממול, בחצר המוצלת או במבנה חדר האוכל עם המרפסת.התפריט כולל המבורגר (65 שקלים), כריך מינוט סטייק בתוך ג'בטה גדולה (65 שקלים), ארנצ'יני (45 שקלים), טבעות קלמרי (72 שקלים), וגם פיש אנד צ'יפס, כנפיים ופיצה. כל מה שטעמתי היה טעים ועשוי היטב.על מתחם ז'אק עבדו במשך שנים, והוא היה אמור להיפתח ב-8.10.2023. בגלל המלחמה הוא עמד סגור במשך שנתיים, ועכשיו הוא סוף סוף מוריד את הניילונים ומחכה שתגיעו ליהנות מהאווירה הפסטורלית של הקיבוץ (יש גם חניה). מאוד נעים ויפה כאן, מרווח ומלא אוויר. כמה כיף פשוט לקחת לגימה משכרת ממנו, ולשמוח ששוב אפשר לטייל בצפון היפה שלנו.ז'אק. קיבוץ גשר הזיו. בשער הקיבוץ נוסעים ישר, לפי השילוט. מעדנייה שלישי-שישי 09:00-14:00, ביר גארדן שלישי-שישי 12:00-14:00 ואז מ-18:00. לא כשר