ילדי ישראל של היום מתמקדים בשלושה מאכלים שהם מוכנים (חלקם דורשים) לאכול: סושי, המבורגר ופיצה. אם תשאלו אותי, הפיצה כבר סתמית מדי עבורם, ואת מקומה בהיכל התהילה תפס הסושי על שלל נגזרותיו. ולא בכדי, המטבח היפני הפך מאוד טרנדי הודות לרשתות החברתיות, בעיקר טיקטוק, שהפכה את הגרסאות המערביות יותר של מנות יפניות לוויראליות במיוחד. כמה מערביות? בואו נגיד שאת מה שעשו שם למאכל המאופק הזה ספק אם יש יפני שיסכים לטעום.ראינו לא מעט הכלאות שנוצרו הודות לטרנדיות של הסושי. סנדוויץ' סושי בטמפורה, למשל, וסושי של הביוקר עם כבד אווז. עוגת סושי וג'חנון סושי (כן כן, אתם רואים נכון, וזה כמובן בגלל הסרט האחרון של שלישיית מה קשור), והלהיט האחרון שכובש את המקומות הכי טרנדיים בתל אביב - ההנד רול.אבל שום דבר לא הכין אותנו לסושי בורגר, מנה שהתפוצצה ברשתות עם מיליוני צפיות, כולל מתכונים שמסבירים איך מכינים אותה בבית. עד היום מי שרצה לשים יד על המנה הוויראלית הזאת (כולל אני), נאלץ להכין אותה לבד. ועל אף שזו באמת לא משימה מורכבת מדי שמצריכה ידע ויכולות במטבח, מדובר במנה שהרבה יותר נחמד לצרוך במסעדה. ועכשיו מתברר שגם אפשר, לראשונה בישראל.יומי סושי ליין, רשת סושיות המונה 7 סניפים, מציעה כעת בורגר סושי ב-2 גרסאות, עם דג וצמחונית. מדובר במנה בטיגון עמוק (למרות שאפשר להכין אותה בבית גם בלי טיגון), והרעיון פשוט: מגלגלים אצה עם אורז סושי ועם שאר המרכיבים (אבוקדו, דג וירקות), יוצרים צורה של המבורגר ושולחים לטיגון עמוק מהיר. ביומי סושי אפשר לבחור בין טונה לסלמון, ואפשר גם לבחור את הירקות שייכנסו למנה, כולל טמגו, קונפיו וטופו.ניסינו את גרסת הסלמון (64 שקלים) ובורגר צמחוני (57 שקלים) עם בטטה (שהיה הרבה מאוד ממנה). בשתי הגרסאות קיבלנו תוצאה עבה למדי, כלומר כריך סושי שמצריך יד גדולה כדי להחזיק ופתיחה רחבה של הפה כדי לנגוס בו.איך היה, תשאלו? הילדים שמחו וטרפו הכל ולי הספיק ביס אחד כדי לקבל צרבת. בגדול מדובר בגימיק לא הכי בריא אבל גם לא נורא מזיק פעם בכמה זמן, וכמובן שהיתרון הגדול הוא האפשרות לספק את הטירוף הזה לילדים בלי ללכלך את המטבח.ואם כבר הגענו עד לכאן (סניף הרשת בנתניה), ונחשפנו לרשת סושיות שנפתחה פה מתחת לרדאר, החלטנו לטעום גם את הסושי שמכינים במקום. התפריט של יומי סושי ליין מציע מנה ראשונה אחת שהיא חמוצים אסיתיים (18 שקלים), סושי בהרכבה (27-50 שקלים) ורולים ספיישל בטווח מחירים של 33-58 שקלים לרול (רובם הגדול עולה פחות מ-50 שקלים). יש גם ניגירי סלמון (31 שקלים) ופוקי (68 שקלים), קומבינציות ומגשי סושי ועל הקירות תלויות תמונות של מנות אורז ונודלס מוקפצות שאינן בתפריט.@coral.hota סושי בורגר טרנד קטלני שראיתי לאחרונה וממש התלהבתי ממנו כי וואלה יוצא מפחיד ומאוד מאוד קל!!! מצרכים: אורז לסושי – גרסה מתומצתת אני כותבת כאן כמויות כלליות בואו נגיד שמבחינת האורז והציפוי זה מספיק לפחות ל-3 בורגרים גדולים מצרכים: לאורז סושי: * 2 כוסות אורז לסושי * 2 כוסות מים * 4 כפות חומץ אורז * 2 כפות סוכר * 1 כפית מלח להרכבה: * אצות ים לסושי * אורז סושי מוכן * דג פרוס לסשימי (או במקום דג טרי אפשר לערבב טונה בשימורים + כף מיונז + כף סריראצ׳ה + כפית סויה) * ירקות שאתם אוהבים- גזר,מלפפון,אבוקדו.. מה שאתם אוהבים * מיונז * סריראצ׳ה - לא חובה לציפוי: * 2 ביצים * 3 כפות מים * 6 כפות קמח רגיל/ קמח טמפורה * 1 כוס פירורי לחם/ פנקו * ספרי שמן לרוטב הכתום: * 3 כפות מיונז * 1 כף סריראצ׳ה * 1 כף פונזו/סויה * 1 כפית שמן שומשום אופן הכנה: 1. לשטוף את האורז עד שהמים צלולים (5-6 פעמים) 2. לבשל את האורז עם 2 כוסות מים – מתחילים ברתיחה, ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 15 דק’, משאירים מכסה סגור ונותנים מנוחה עוד 10 דק’. 3. בינתיים – לחמם חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס (במיקרו או בקלחת על הכיריים) 4. לערבב בעדינות את הרוטב לתוך האורז כשהוא מוכן. 5. להשאיר את האורז להתקרר בטמפ’ חדר עם מגבת מעל, שלא יתייבש. הרכבה: 1. על משטח העבודה מניחים ניילון נצמד, תקחו חתיכה ממש גדולה כדי שתוכל לעטוף את כל הסושי בורגר 2. מניחים אצה מרובעת, עליה 3 כפות אורז ומהדקים היטב את האורז לאצה (אפשר עם ידיים רטובות) 3. מורחים את המיונז והסריראצ׳ה על האורז, מניחים את פרוסות הדג (או הטונה בשימורים המתובלת) ואת הירקות. שמים שוב עוד טיפה רטבים, סוגרים בעוד 3 כפות אורז שמהדקים היטב על התוספות, ומניחים עוד אצה מעל הכל. 4. עושים הידוק ראשוני עם הידיים לצורת כדור, ואז בעזרת הניילון הנצמד מהדקים את הכדור. לציפוי: 1. קערה ובה- ביצים, מים, קמח רגיל/טמפורה- מערבבים היטב עם מזלג/מטרפה. 2. קערה נוספת עם פירורי לחם/ פנקו. 3. מניחים את הסושי בורגר קודם בקערה הרטובה מצפים מכל הכיוונים ואז בקערה של הפירורי לחם/פנקו- מצפים מכל הכיוונים. 4. מעבירים לתבנית תנור ומרססים מעט ספרי שמן על הבורגר סושי 5. מעבירים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו/ אייר פרי- אפייה של 10 דקות בערך או עד שמשחים. 6. מחכים 5-10 דקות לפני שחותכים באמצע! אפשר להגיש עם כל רוטב שאתם אוהבים.. הרוטב הכתום/ ספייסי מיונז/ טריאקי/ סויה/חריף שלמות! ♬ צליל מקורי - קורל חוטההסניף הנתנייתי הוא מאוד פונקציונלי. יש בו עמדת הזמנה עצמית אחת, ושני סושימנים שעובדים צמוד זה לזה מעבר לדלפק ונעזרים במכונה שמזינים לתוכה אורז ונורי והיא מוציאה את המצע המוכן לסושי. ההזמנות המוכנות מונחות על הדלפק, ויש גם כמה שולחנות למי שרוצה לאכול במקום. היה קשה לנו לשבת בפנים בגלל ריח מאוד חזק של טיגון ודגים, אז ישבנו בחוץ באוויר הפתוח, עם עוד מלא תלמידים שזה עתה סיימו את יום הלימודים.@zabari.familyReplying to @nevobenzur1 בזכותכם עברנו את ה25 אלף! יצאנו מההלם ורצנו לקנות אתמול מצרכים. 7000 עוקבים ביממה?? מאיפה הגעתם?? אז הנה הסושי בורגר של עומר לוי! מקווים שהיה שווה לחכות #משפחתצברי #משפחהשמחה #עומרלוי #סושיבורגר @Omer Levi @Mami Levi ♬ original sound - משפחת צבריהסושי של יומי נחמד, לא מאוד יקר ולא מאוד מסובך, בדיוק כמו שהילדים אוהבים. הרולים עשויים טוב ומספקים את ארוחת הצהריים האולטימטיבית לילדים גדולים ויאפשר לכם להשביע את טירוף הסושי שלהם בלי לשבור תוכנית חיסכון. זו לא פסגת הקולינריה, אבל זה נגיש והתמחור סביר. ולגבי הסושי בורגר? כנראה שלא נחזור לאכול אותו אצל יומי, מבחינתי הגרסה הביתית טעימה הרבה יותר.לבירור מיקום הסניף הקרוב