לה מוזה פטיסרי, פרדס חנה כרכור
הפטיסרי החדש של הקונדיטור אלון שאול מוקדש בראש ובראשונה לקינוחי פטיסרי, אבל יש בו גם מאפים מלוחים ומתוקים, עוגיות ומאפים טבעוניים. בוויטרינה היפה מחכים לכם טארטלטים (40-43 שקלים), אקלרים עם ציפויים ומילויים מקוריים כמו פסיפלורה פטל (24 שקלים) ומבחר קרואסונים לא שגרתיים שכולל פאן סוויס שוקולד בננה, לימון ושומשום שחור, מאנקי ברד ועוד (14-23 שקלים). יש גם מאפים טבעוניים כמו שבלולי קינמון עם שוקולד, קינמון או חלווה וקינוחים אישיים ביניהם עוגת לימון בזיליקום ושמן זית ומדוביק (40-42 שקלים). אחרי סיום תקופת ההרצה יתווספו מנות נוספות, וגם סלטים וכריכים.
את המקום פתח הקונדיטור אלון שאול יחד עם האחים רונן, ברק ובראל ניב, משה יוסיפוב וסיגל שאול, ואת חומרי הגלם הוא רוכש מספקים ישראלים בלבד.
לה מוזה פטיסרי. בוויז לה מוזה פטיסרי פרדס חנה. 04-6224444. ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-16:00. כשר

QQ רויאל קרים, תל אביב
במיקום הכי לוהט בנחלת בנימין, בצמוד לפיצה הר סיני, נפתחה גלידרייה חדשה שמתמחה בסופט קרים – גלידת שמנת אמריקאית מהמכונה שמגיעה בטעמים וניל, ג'אנדויה, פיסטוק ופירות אדומים. את הגלידה מערבבים עם שלל תוספות והיא מוגשת בכוס או בגביע. התפריט מציע 6 גרסאות, ביניהן סמורס, קדאיף, מלבי, ופיסטוק אוכמניות, שיוצרות קינוחי גלידה מפוארים במחירים מפוארים לא פחות – 28-38 שקלים למנה. השוס האמיתי כאן הוא קינוחי הגלידה בתוך מאפים כמו סינבון, קרואסון וקוקיז (42 שקלים לקינוח). את המקום פתחו דוד טור (שהקים בין השאר את מועדון הברקפסט ואת AKA44), ניצן מירז ואורי אמיתי, ולאור המראה האינסטגרמי שלו אנו צופים שממש בקרוב יהיו בו תורים ארוכים.
קיו קיו רויאל קרים. נחלת בנימין 55, תל אביב. ראשון-חמישי מ-18:00, שישי-שבת מ-11:00

okoko raw bar, תל אביב
השף אוהד דוכס (פו, קיסו) פתח במתחם שרונה בית קפה חדש, בתוך מבנה דמוי מערה, שמבוסס על תזונה טבעית. התפריט אינו מכיל מוצרים מעובדים וכל המנות מיוצרות מחומרים טבעיים כמו אגוזים ושקדים, תמרים, פירות טריים, ירוקים אורגניים, שורשים ואבקת מאצ'ה אורגנית מיפן, עם הרבה מוצרי RAW. מגישים בו שייקים, משקאות וממרחים שכולם מיועדים לדיטוקס, מתן בוסט של אנרגיה ושיפור הפוקוס, וגם סלטים מרובי נוגדי חימצון, קערות (Bowls) מבוססות אסאי וממרחי אגוזים שמייצרים במקום וכריכים פתוחים מלחמים מונבטים (ללא גלוטן) עם אבוקדו, גבינה או סלמון.
אוקוקו רו בר. דוד אלעזר 14, תל אביב. ראשון-חמישי 10:00-17:00, שישי 09:00-15:00. לא כשר
טאבונה ראסה, תל אביב
במקום שבו פעל עראייס מחנה יהודה התל אביבי נפתח מקום חדש, שמגיש מעין פיצות בשר - פיתות בשר בטאבון עם טוויסטים עדתיים. המנה התימנית, למשל, מגיעה עם תבלינים תימניים ותוספת טחינה, רסק וסחוג ירוק בצד; המנה המרוקאית מוגשת עם אריסה; והמנה הרומנית מתובלת בשום. טווח המחירים נע בין 52 ל-76 שקלים.
טאבונה ראסה. הרצל 12, תל אביב. ראשון, שני ורביעי 11:00-24:00, שלישי 11:00-17:00, חמישי 11:00-05:00, מוצ"ש-03:00. כשר
אוטוטו, גדרה
מסעדת השף האסייתית אוטוטו שנפתחה לפני שנתיים ברחובות פותחת מקום נוסף, גדול יותר, מושקע יותר ומעוצב יותר, הפעם בגדרה. בנוסף לתפריט הסושי הרגיל מציעים כאן תפריט מיוחד לנשים בהריון - בשורה של ממש לתושבי האזור שיש בו מעט מאוד מסעדות אסייתיות. השף גל ונונו בנה כאן תפריט מגוון מאוד, וחוץ מסושי יש בו גם באנים, כיסונים ודגים נאים, ראמנים ומנות עיקריות שמחירן נע בין 60 ל-110 שקלים. לאחר סיום תקופת ההרצה המסעדה תפעל כבר משעות הצהריים.
אוטוטו. ביג גדרה. ראשון-חמישי 18:00-23:00, חמישי 18:00-24:00, מוצ"ש-24:00

סינבון, ראשון לציון
רשת הסינבונים ממשיכה להתרחב ופותחת סניף בראשון לציון. אז אם אתם מסתובבים בקניון ומרגישים פתאום את הריח המשכר של מאפה הקינמון החם, דעו שזה אכן זה.
סינבון. קניון עזריאלי ראשונים, שדרות נים 2, ראשון לציון. ראשון-חמישי 09:00-22:00

ג'ירף, קריית אונו
רשת ג'ירף פותחת את הסניף ה-12, והפעם בצומת סביון - אחרי השקת הסניף החדש בהוד השרון והמעבר של ג'ירף תל אביב למשכן החדש ברחוב הארבעה. הסניף החדש ממוקם במתחם חדש הצמוד לקריה האקדמית אונו, וכולל חלל רחב ידיים עם ישיבה פנימית וחיצונית וחדר פרטי לאירועים.
ג'רף. צומת סביון. עופרה חזה 1, קריית אונו. 03-5453013, ראשון-שבת 11:00-23:00. לא כשר
