אוכל יפני הוא כבר מזמן לא טרנד חולף אלא תופעה שהולכת ומשתלטת על תל אביב, וסביר שממש כמו שקרה עם ברי היין, בקרוב היא תתחיל להתפשט גם מחוץ לגבולות העיר. בינתיים קבלו את הביג ניוז הבא: בלוקיישן המיתולוגי שאכלס את אחד המוסדות היותר מזוהים עם תל אביב, הסושיאל קלאב, נפתחה בימים אלה איזקאיה חדשה, אסא (ASA) שמה. הפתיחה מגיעה אחרי טיזינג ארוך של קרוב לשנה, שבמהלכו תועדו תהליך הבנייה והעיצוב, פיתוח הקונספט וגם הנסיעות למזרח בחיפוש אחר חידושים מעניינים שילהיבו את הקהל התל אביבי שכבר ראה איזקאיה או שתיים בחיים.את אסא פתחו השף גיא גמזו, מוש בודניק ואיציק חנגל, מסעדנים שרק לפני חצי שנה הרעידו את תל אביב עם מסעדת צ'אקולי המדוברת, ובבעלותם גם מסעדת הלנה. במרכז המסעדה החדשה בר גדול ובליבו נמצא האירורי (Irori) – גריל יפני ראשון מסוגו בארץ, שכל החוויה נבנית סביבו. תפריט האוכל מחולק לסושי, מנות אירורי, פתיחים, אטריות, גיוזה, רובטה (מעין גריל שיפודים) וטמפורה, ונע בין קלאסיקות יפניות למנות עדכניות. תמצאו בו למשל אוניגירי דג ים; גיוזות שונות במילוי עוף, חזיר, וואגיו או גרסה צמחונית; סשימי דגי ים; וניגירי.אבל היופי הוא שכל המנות מתומחרות ב-10-98 שקלים, ולא יותר. הן אומנם קטנות יחסית, אבל עדיין מדובר בתמחור נדיר, לפחות בתל אביב. 10 שקלים עולה לב או כבד שנצלה בגריל רובוטה, ו-98 שקלים תשלמו על ניגירי. בין לבין יש אויסטר ב-12 שקלים, סשימי ב-74, ראמן חזיר ב-59, גיוזה וואגיו ב-39 ובטן חזיר צלויה ב-28.גם אם אכלתם במסעדות יפניות אבל לא הייתם ביפן, כנראה לא תבינו את כל התפריט, ולפחות בחלקו תשמחו לפירושים והסברים, כך שבאמת מדובר בחוויה יפנית חדשה שטרם ראינו. ASA מדברת באותה שפה כמו צ'אקולי והלנה, וזו שפה לכל כיס, אומר גיא גמזו. אוכל יפני לא חייב להיות יקר ולכן אנחנו מציעים אותו במחירים הכי טובים שיש. זאת האג'נדה שלנו.שף המסעדה הוא גיא גמזו ואת הראמנים פיתח יריב בורנשטיין. בנוסף למה שפורט עד כה תמצאו בתפריט גם מנות של דגים קטנים משתנים, שרימפס, תמנון, כנף דג, ירקות, לבבות, כנפיים, שיפודי צוקונה ושקדי עגל, וגם מנות הנדרול, סלט עגבניות דאשי וקארי פאן קלאסי.בגזרת המשקאות מציעים ב-ASA תפריט סאקה גדול במיוחד, עם בקבוקים נדירים וסאקה מבעבע שאפשר להזמין בכוס, בקראף או בבקבוק. על החוויה האלכוהולית חתומה הסומלייה של הקבוצה, ליז קוקין, וחלק מהקוקטיילים מוכנים בקאקיגורי - מכונה יפנית מסורתית שמגלפת גוש קרח גדול וצלול לשכבות דקות במרקם שלג, שנמס בפה מיד.חלל המסעדה עוצב בעץ, עם טיפול קפדני ברצפה, בתקרה ובחיפויים כך שהסאונד במקום מזכיר אולפן הקלטות, ורגע - יש גם בר נקסט דור בשם הייבול, שמובילה אליו כניסה נפרדת. הייבול פועל עד השעות המאוחרות ונותן טעימה מתרבות הלילה של טוקיו. מערכת הסאונד במקום משלבת רמקולים יפניים משנות ה-70 עם טכנולוגיה מודרנית, לצד מיקסר נדיר – אחד הבודדים מסוגו בארץ. המוזיקה מושמעת מתקליטים בלבד, תחת האוצרות המוזיקלית של צחי בן עמרם (Tsahik) – דיג'יי ואספן מוזיקה ותיק.ASA. אחד העם 54, תל אביב. לא כשר. להזמנות