הסיבה שפופ אפים הפכו כל כך טרנדיים בשנים האחרונות, היא כי הם מציעים עסקה מאוד משתלמת. עבור היזמים, זו הזדמנות להתנסות בחוויה של פתיחת מקום ללא התחייבויות כלכליות כבדות מדי, ויוזמה שגם מחייבת אותם להבין איך מתחרים על הלב (והכיס) של הקהל. יש לא מעט שפים מובילים ומוערכים שמרימים פופ אפ כדי לבדוק את השטח, להבין אם כדאי להם לנסות כיוון חדש.
אבל הפופ אפים הכי מסקרנים הם אלה של משפיענים, יוצרי תוכן קולינרי, מתכונאים ובלוגרים, שיוצאים לרגע מהמטבח ותוכנת העריכה, ומאפשרים טעימה מהמתכונים שלהם. פופ אפ מוצלח יכול להפוך גם למקום של קבע (זה של דין שושני, למשל, הפך למסעדת ראמן המניין). אחד ממשפיעני הקולינריה שמיזמי הפופ אפ שלו מצליחים הוא נדב בורנשטיין, שכנראה יודע מה אנחנו אוהבים, ומרים טעימות כפיות כמו פופ אפ קרואסונים שטוחים, פופ אפ קפה קוריאני, פופ אפ סופגניית קרם ברולה וכמובן פופ אפ בית קפה של Friends.
עבורינו קהל הזוללים, פופ אפים הם דרך מאוד כיפית לטעום דברים חדשים ומסקרנים וסיבה טובה למדי לצאת מהבית בחום הזה. לא בכדי הם הפכו לדבר הכי לוהט בביצה הקולינרית.



ואם כבר מלכים בתחומם, אסף גרושקובסקי כנראה יכול להתחרות על תואר מלך הפסטות, ואין פודי בארץ שלא מכיר (ומתלהב) מסדנאות הפסטה שלו. גרשובסקי, "אסף פסטה" כמו שמכנים אותו, מעיד על עצמו שהוא מעין נונה איטלקית, וזה נשמע לנו כמו הגדרה מספיק טובה בשביל לרצות לטעום.
ממש היום (רביעי), הוא פותח את קאסה די קנולי, פופ אפ שכולו קינוחים איטלקיים בגרסה מסורתית, אבל על סטרואידים. בין הקינוחים שנרקחו עבור הפופ אפ יש טירמיסו שמוגש בסיר ג'חנון (44 שקלים לסיר קטן, 100 לגדול); נוצ'לה הום מייד עם שברי פיסטוק ואגוזי לוז, ריקוטה הדרים עם שוקולד מגורר ופופקורן חמאה חומה (24-28 שקלים ליחידה), פאן ג'לטו, גרסה איטלקית של בריוש חם ואוורירי ממולא בגלידה בטעם עוגת גבינה ופירורים (38 שקלים), ואיך אפשר בלי סורבה לימון שמוגש בתוך לימון (27 שקלים)? בדרך לקופה תוכלו לקטוף גם עוגיות אמרטי וביסקוטי מסורתיות (11 שקלים לשלוש יחידות).


לצד הקינוחים נמזגים כאן משקאות קפה, ואפילו גרסת פרפצ'ינו עם אמריקנו טירמיסו (26 שקלים), שהוא הטוויסט האיטלקי על קינוח בכוס: אספרסו קר, זביונה מוקצף מעל וביסקוטי נמס בפנים. את כל הטוב הזה תפגשו בחלל צבעוני שיחד עם הקינוחים עתיד להפוך לבועה ויראלית בלב רביעיית פלורנטין. המקום פועל מעכשיו ועד חגי תשרי בימי רביעי עד שישי, ואם תירשם הצלחה, אולי קאסה די קנולי יהפוך למקום קבוע.
קאסה די קנולי. רביעיית פלורנטין, תל אביב. רביעי 09:00-18:00, חמישי 09:00-21:00, שישי 08:00-16:00, לא כשר