קפה אפולו

בספוט מיתולוגי בקיוסק שעומד מאז 1920 בפאתי שכונת נווה צדק, נפתח מקום חדש שמציע קפה מהגל השלישי וקינוחים יפניים. את המקום פתחו אנשי "פאקן סאנדיי" אביב מילשטיין ועומרי קריאף שאחראיים על המשקאות, הקונדיטור אלכסנדר ברמן שאחראי על הקינוחים והיזמים אורי חזיזה ושותפו סהר אריאנפנה. המקום מציע משקאות קפה מיוחדים ומשקאות מאצ׳ה של Matchalogist (24-25 שקלים) לצד קינוחים יפניים טרנדיים: רולדות אווריריות ועוגה יפנית רוטטת כשבהמשך יהיו מאפים נוספים, כך מבטיחים. צ’יזקייק יפנית רוטטת ונימוחה עולה 36 שקלים ורולדות ספוג אווריריות וצבעוניות עם מילוי קרם בטעם שמשתנה כל יום עולה 24 שקלים. בערב מציעים גם ליין יינות טבעיים ולמרות שמדובר בקיוסק, אפשר לשבת במקום.

לילינבלום 3, תל אביב

קציר

מסעדת שף כשרה חדשה נפתחה במלון קמפינסקי היוקרתי בתל אביב. את המסעדה, קציר, מוביל שף דניאל ריימונד (לשעבר הרברט סמואל) תחת ההכוונה הקולינרית של שף המלון מור כהן. המסעדה ממוקמת בקומת הקרקע של המלון ומוגש בה תפריט כש הנשען על גישת פארם טו טייבל. בחלל פנימי של המסעדה יש מקום ל-70 סועדים ובמתחם החיצוני 80 מקומות ישיבה נוספים. תפריט המסעדה מחולק ל-2 חלקים עיקריים: מנות קטנות (48-108 שקלים) וגדולות (132-238 שקלים), ויש בו גם קטגוריה המכונה "מהדורה מוגבלת" (346-468 שקלים למנה) עם מנות כמו פריים ריב; פילה וואגיו ישראלי עם מוס כבד אווז; וצלעות טלה עם כרוב ממולא באורז בר. המסעדה פועלת במהלך השבוע בשעות הערב בלבד ובימי שישי מציעה ארוחת שבת מסורתית.

הירקון 51, תל אביב, טלפון: 074-7662710. למידע נוסף והזמנת מקום

 

מסעדת שף כשרה חדשה במלון קמפינסקי - קציר (צילום: יחסי ציבור, אסף קרלה )
מסעדת שף כשרה חדשה במלון קמפינסקי - קציר|צילום: יחסי ציבור, אסף קרלה

San Mai

ה"גיוזייה" הראשונה בתל אביב נפתחה באחת הסמטאות של שוק הכרמל ימים בודדים לפני פרוץ מלחמת ישראל-איראן. את המקום פתוח עולה חדש מרוסיה בשם ודים, שאת שלב ההרצה של המקום החדש נאלץ לעשות במתכונת טייק אווי, ועדיין לא ויתר על הנחה של 20% על כל התפריט. מה בתפריט? מבחר גיוזות שמכינים במכונה מיוחדת: קלאסית עם עוף (49 שקלים ל-6 יחידות); גיוזה בקר (69 שקלים ל-9 יחידות); גיוזה טבעונית (49 שקלים ל-6 יחידות או 69 שקלים ל-9 יחידות); קימצ'י (27 שקלים); סלט מלפפונים וסלט גזר (19 שקלים).

יום טוב 17, תל אביב (שוק הכרמל).  לא כשר


דג על הדן

דג על הדן הוא מותג צפוני ותיק ומוכר של מגדלי דגים ומסעדה שכרגע סגורה, אבל צפויה להיפתח בקרוב. לאחרונה נפתחה במקום מעדנייה חדשה וצמוד אליה דוכן אוכל מהיר בשם "שוק הדגים". במקום מציעים דגים טריים שמגדלים במקום, גבינות ותוצרת חקלאים מהאזור, ובדוכן האוכל החדש מציעים כריכים, סביצ'ה ושניצל דג. המעדנייה והדוכן פעילים בכל ימות השבוע כולל סופ"ש בשעות 11:00-17:00.

מחלף הגושרים, עמק החולה


DnA בורגר

אם אתם מתכננים לנפוש הקיץ באילת, בוודאי תשמחו לדעת שנפתחה בעיר המבורגרייה חדשה וכשרה. ההמבורגרים מוגשים במגשי קרטון עם מקום גם לצ'יפס, רטבים ושתייה. התפריט מציע המבורגר קלאסי במשקל 220 גרם (56 שקלים); המבורגר עם רוטב ברביקיו וויסקי וספייסי מיונז (64 שקלים) וסמאשבורגר (58 שקלים). מחיר הארוחות נע בין 76-84 שקלים ולמנה הראשונה אפשר להזמין כנפיים פריכות (32 שקלים ל-6 יחידות) או סלט עגבניות שרי (36 שקלים).

חטיבת גולני 7, אילת. טלפון: 050-9717917. כשר


פיצה במרפסת

ממש בזמן המלחמה נולדה פיצרייה חדשה במתחם חוצות שפיים. את המקום פתחו בני זוג שמציעים מנות ראשונות, סלטים ופיצות שנאפות בתנור אבן. המקום כרגע בתקופת הרצה ופועל בימי שני-שבת החל מ-14:00.

מתחם חוצות שפיים, על כביש החוף לכיוון דרום

פיצה במרפסת (צילום: עפרי לוסקי, יחסי ציבור)
פיצה חדשה במתחם חוצות שפיים|צילום: עפרי לוסקי, יחסי ציבור

Siti

מאפיית סיתי מהצפון הישן פתחה שלוחה חדשה, הפעם בלב רחוב בן יהודה. במקום מציעים קרואסונים, מאפים ממולאים, לחמים ועוגיות של הקונדיטורית אור לייבל־קקון. בוויטרינה מחכים קרואסון פיסטוק בצורת קובייה, מאפה תפוחים מקורמלים, קווין אמאן וסינבון קרים צ'יז. בגזרת המלוחים יש קפרזה ובורקס גבינות, כריכי באגט ממולאים גבינות, סלט טונה וסלט ביצים, בריוש מקושקשת צ'דר, פוקאצ'ה קפרזה וכריכים. חוץ מזה, יש גם לחם אלטמורה (לחם איטלקי מיוחד מקמח דורום) שנמכר בלעדית רק בבן יהודה.

בן יהודה 89, תל אביב


Ooga  

מאפייה חדשה נפתחה בחיפה ממש רגע לפני פרוץ המלחמה. את המקום פתחו אירנה ועידן משעל. אירנה, שנחשבת למלכת העוגות הבאסקיות של חיפה, מציעה במקום החדש את העוגות הבאסקיות המפורסמות שלה בשלל טעמים וגדלים (פרוסה אישית – 40 שקלים; זוגי - 90 שקלים; קוטר 18 ס"מ  - 169 שקלים; וקוטר 24 ס"מ - 319 שקלים), וחוץ מהן יש גם סינבונים, טירמיסו בשלל גדלים, פחזניות ממולאות בקצפת, קראק פאי, פאי פקאן וטארט לימון. 

שער פלמר 2, חיפה


Salud

בית ורמוט, אפריטיבו, קפה, בירות וטאפאס נפתח בשכונת פלורנטין. מאחורי פתיחת המקום עומדים זוג עולים מרוסיה, אוליאנה איגונין וסטאס רוגוזין, שמבקשים להציע דרינק ונשנוש בווייב קז'ואלי, בהתאם למסורת האפרטיבו והוורמוט של ספרד. בשישי-שבת בבוקר המקום מגיש משקאות קפה ומאצ'ה עם כריכים ומאפים. מבחר נשנושים שלצד הדרינק כולל שיפוד בצל כבוש, עגבנייה מיובשת, ארטישוק, קורנישון וצלפים (12 שקלים), שיפוד אנשובי עם שמן זית, זיתים ופלפל (15 שקלים), שיפוד של טונה ובוניטו, זיתים ובצל פנינה (15 שקלים) ויש גם שיפוד גבינה כחולה, אנשובי, זית, וארטישוק (18 שקלים)הדרינקים במקום מבוססים על ורמוט ועוברים חליטה של סו וויד (25-40 שקלים).

שדרות וושינגטון 14, תל אביב


Sedona

בית קפה חדש ברחוב שנקין המתחדש עם שייקים בריאים ומתחם כושר קטן. למקום, הקרוי על שם של עיירה בארצות הברית, יש וייב אמריקאי ושייקים על בסיס יוגורט יווני, פירות טריים וחומרי גלם בעלי תוספת בריאותית כמו כורכום, ספירולינה וחמאת שקדים (30-35 שקלים לשייק). לשייקים אפשר לצרף כריך או מאפה מהוויטרינה, אותם מספקת למקום קונדיטוריית סניורה.

שינקין 21, תל אביב


עמלי

אלישע ריינר פתח בטבעון בית קפה וקלייה במקום בו פעל קפה אנין. ריינר, שעבד בבתי קפה דומים בירושלים (קאסה לביא) ואז בקפה 51 ברמת גן ובנומנה בתל אביב, מכין במקום משקאות קפה מהגל השלישי. במטבחון הקטנטן הדס נוריאל אופה והתפריט משתנה בהתאם לחומרי הגלם הזמינים. תוכלו למצוא בוויטרינה יצירות כמו טארט קרם שקדים ודובדבנים או טארט נקטרינות והל, סקונס צ'דר ובצל ירוק עם כף שמנת חמוצה, עוגיות שוקולד צ'יפס או בראוניז.

כיכר בן גוריון 1, קריית טבעון


פיצה ברסלב

פיצרייה חדשה שנפתחה בשכונת נחל עשן בבאר שבע מציעה פיצה אישית עם תוספת ב-35 שקלים, משפחתית ב-50 שקלים וענקית ב-70 שקלים. יש גם פיצות מיוחדות כמו ביאנקה עם מחית כמהין (65 שקלים); פיצה רוזה משפחתית (65 שקלים) וגם פסטות (45-50 שקלים); סלט ולחם שום.

החשמונאים 16, באר שבע. טלפון: 08-6727772, כשר