תפריט חדש בעמק בראסרי, משמר השרון

במסעדת עמק בראסרי השיקו ארוחות עסקיות חדשות "בסגנון של פעם"; בימים ראשון-חמישי בין 12:00-17:00 תוכלו ליהנות מראשונה ועיקרית באחת משלוש רמות מחיר. העיקריות הן פטוצ'יני קרם לימון, פסטה פטריות צלויות, שניצל עוף ופירה או כרוב צלוי בג'וספר (78 שקלים); פסטה סלמון, פטוצ'יני פפרוני, המבורגר 200 גרם מבקר מקומי או כרעיים בג'וספר (88); וסלמון, דג שלם או מינוט סטייק (128). בנוסף, הושק תפריט קיץ חדש עם מנות כמו ריזוטו תירס עם גבינה מלוחה ופפריקה מעושנת, ברוסקטה שרימפס, פסטה סרדינים חריפה, פטוצ'יני פפרוני ופטוצ'יני קרם לימון.

צומת משמר השרון. לא כשר

תפריט גליל עליון בקלאר (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
תפריט גליל עליון בקלארו|צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

פרויקט רוח צפונית בקלארו, תל אביב

בזמן שמסעדת קלארו בלונדון נכנסה למדריך מישלן, קלארו תל אביב מצדיעה לחקלאים והיצרנים המקומיים של הגליל העליון בתפריט שיוגש במשך חודש אוגוסט. במהלך החודש יוגשו מנות שיספרו את סיפוריהם של משקים ומטעים, בין השאר: קלמרי צרוב עם טחינה פקאן, סלסת עגבניות שרופות וליבת חציל קלוי (118 שקלים); מנת הסשימי טונה המיתולוגית של קלארו עם טבולה פריקי מתובלת בסומאק של ילקוט הרועים - מיזם חברתי-סביבתי שמטרתו לטפח חקלאות אקולוגית (94 שקלים); קריספי קוויאר של קראט קוויאר עם ברוסקטה מלחם מחמצת וחדקן מנחל הדן (94 שקלים); וחמישה זני דלעת מחוות רום שיוגשו עם רוסט סינטה (92 שקלים). לקינוח תוגש עוגת שמן זית (ממשק ברש) עם תאנים מקורמלות, קרמו לאבנה וגלידת עלי תאנה (62 שקלים). את האוכל ילוו יינות של יקבים מאזור רמת הגולן: לוריא, עבייה, פלדשטיין ובן זמרה.

קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. לא כשר

פטריית ירדן גלייז קפה וגלידת פטריות. פרויקט שורשים (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
פרויקט שורשים במשייה|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

פרויקט שורשים במשייה, תל אביב

השף גיל דהאן יקיים בערבי שני ושלישי, 12-11 באוגוסט, ארוחות שורשים במסעדת משייה. אלה יהיו ארוחות טעימות חד פעמיות שבמהלכן יוגשו משקאות של יצרנים ארטיזנליים קטנים כמו תזקיק פלפלים אדומים "נפתול" (פארן שבערבה), סיידר חבושים "קץ הדעת" של נעמה סורקין (רמת הגולן), אגרו קפה (שריגים שבעמק האלה) וג'ין תמרים (עמק המעיינות). בגזרת האוכל יוגשו ירקות כמו האספרגוס של יוכי (מושב גן שורק), עוף אורגני של לולו (רמת הגולן), קוויאר של קאראט קוויאר (קיבוץ דן) ובשר מבלו קאו (שדרות). הארוחה תורכב מ-12 שלבים וכל שלב יוקדש לטרואר אחר של ישראל. מחיר הארוחה - 460 שקלים. תפריט פרינג של יין וקוקטיילים יעלה עוד 110-180 שקלים לאדם.

משייה. מנדלי מו"ס 5, תל אביב. לא כשר. להזמנות

רשת BBB בשת"פ עם יוצרי ילדי בית העץ

רשת המסעדות BBB משיקה שיתוף פעולה עם פרויקט "ילדי בית העץ" של האחים רן ויאיא כהן אהרונוב. במסגרת שיתוף הפעולה יתקיימו בסניפי הרשת ברחבי הארץ סדנאות שף צעיר לילדים וילדות בני 6-10. את הסדנאות יעביר השף הראשי של הרשת אבי בראל, בשילוב סדנת כתיבה מוזיקלית בהובלת יאיא ורן כהן אהרונוב. לסדנאות יצטרפו גל ולירי, המגלמים את הדמויות האהובות מהסדרה - נינה ושחר. מחיר הסדנה 69 שקלים.

להרשמה לסדנאות

אוגוסט במסעדת חוף מציצים (צילום: דור שרון, יחסי ציבור)
אוגוסט בחוף מציצים|צילום: דור שרון, יחסי ציבור

אוגוסט בחוף מציצים, תל אביב

חוף מציצים חוגג את אוגוסט עם הופעות חיות ותפריט ספיישל. זה יקרה בימי שישי 8.8 ו-22.8 ובכל פעם תעלה לבמה להקה אחרת להופעת "קבלת שבת". האורחים ייהנו מדרינקים קיציים על בסיס אוזו 12 וממנות ספיישל כמו צ'יפס זוקיני (48 שקלים), צזיקי גס ודג ים (79 שקלים), לברק שלם בגריל פחמים (150 שקלים) וגירוס פרגית (89 שקלים).

חוף מציצים, תל אביב. לא כשר

סדנאות בישול בגליל. גליל eat (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
אוגוסט של סדנאות בישול בגליל מערבי|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סדנאות בישול בגליל המערבי

במהלך אוגוסט יתקיימו בגליל המערבי סדנאות בישול שבהן תוכלו ללמוד איך לגלגל עלי גפן, להכין בצק לחצ'פורי ופיצות, ליצור גבינה צ'רקסית אידיאלית לכנאפה ועוד שלל מנות מהמטבח הדרוזי והנוצרי. ביישוב פסוטה תתקיים ב-9.8 סדנה בביתה של אביבה חורי הנוצרייה, במחיר 250 שקלים לאדם או 450 לזוג (להזמנות: 072-3971630); גליל EAT יקיימו ביום שישי 15.8 סדנת בישול אוכל דרוזי עם סלאם אבו דולה בכפר ירכא (300 שקלים לאדם, 072-3957568); בעכו תוכלו ללמוד ב-21.8 ממנאר כורדי להכין חצילים מעושנים, קובה נייה צמחונית, סלט עונתי, דולמה קישואים, חצילים ותפוחי אדמה ממולאים וקינוח מסורתי (300 שקלים, 072-3971182) ועוד.

פרטים נוספים באתר עמותת זמן גליל מערבי

תפריט חדש בסאקה בה. שניצל בקר יפני סאקא (צילום: סושיאל מנטנטן, יחסי ציבור)
מעכשיו יש בסאקה בה גם שניצל|צילום: סושיאל מנטנטן, יחסי ציבור

Saka-Ba, תל אביב

האיזקאיה שנפתחה בלב לוינסקי לפני חצי שנה משיקה מנות חדשות. מעכשיו תוכלו להזמין כאן טרטר טונה שמוגש עם אורז, אצת נורי, בצל ירוק, ג'ינג'ר ורוטב פונזו (98 שקלים); עגבניות שרי ובצל ירוק עטופים באווז עם מיונז קראשי (34 שקלים); ושניצל בקר יפני שמוגש עם סלט כרוב, קראשי ורוטב טונקאצו (54 שקלים). בגזרת הקינוחים יש סורבה סאקה חדש עם ענבים שהושרו בסאקה (38 שקלים).

זבולון 8, תל אביב. לא כשר