לאחרונה זה מרגיש שמי שפותח מקום חדש מאמין שהמתכון להצלחה הוא להחזיק בכמה כובעים. המגמה הזו, של גם וגם וגם, מודגמת היטב במקומות שהופכים למאוד פופולריים, כאלה שמשלבים למשל בין בייקרי, בית קפה ובר יין או בית קפה, מעדנייה ומסעדה. יצורי כלאיים כאלה עונים על צרכים של מגוון רחב של לקוחות ומאפשרים לבעלי המקומות להיות ורסיטילים ולשמור על עניין. בבוקר הם יגישו כריכים, בצהריים סלט וקציצות ובערב סלט קיסר ודג נא וגם יפתחו לכם בקבוק יין. כך למקום יש זכות קיום לאורך כל שעות היום והוא מצליח למקסם את רווחיו.האם השיטה הזו תנצח את המציאות העגומה של עסקי האוכל? על השאלה הזו נוכל לענות בעתיד, בינתיים נספר לכם שיש מקום חדש מהסוג הזה בדיוק שפתחה השפית יהלומה לוי על רחוב בן יהודה הלום השיפוצים והחפירות. אחרי מסעדת שף קטנטנה בשוק לוינסקי (הביסטרון), מסעדה גדולה יותר (יהלומה בנמל), גסטרו בר בנחלת בנימין (שחקי שחקי), מהפך שעשתה לרשת בתי קפה ארצית וקייטרינג משלה – לוי חוזרת לסצנה הקולינרית של תל אביב עם מעדנייה-מסעדה חדשה או בקיצור - מסעדנייה, הבלקון שמה.הבלקון נפתח בבניין לשימור שהיה פעם בית למסעדות מעניינות כמו אגאדיר אמבסי, ליברה ושאראק. יש במקום אזור ישיבה גדול ומרווח וגם כמה שולחנות בחוץ. אין כרגע תנועת רכבים ברחוב וזה נחמד ליושבי החוץ, אבל הם ייאלצו לבהות בגדר גדולה שמחפה על החפירות. אבל אל דאגה, המקום בפנים מאוד מרווח ואפשר להתחבא בו יופי מהכאוס של תוואי הרכבת הקלה.מה אוכלים בבלקוןבבוקר תוכלו לעבור לקפה ומאפה, בצהריים תוגש ארוחת צהריים. בין לבין יש מקררי גראב אנד גו עם קופסאות טייק אוויי שמציעים מנות שאותן יחממו לכם לצהריים או שפשוט תקחו אתכם הלאה. אפשר גם לקנות פה מוצרי מזווה שכל פודי ישמח להעשיר בהם את המטבח שלו. יש גם מותססים שיהלומה מתסיסה בעצמה, כולל משקה קמבוצ'ה בכמה טעמים.אפשר גם פשוט לקחת כריך לדרך (המקום הראשון של יהלומה, בשוק לוינסקי, הציע כריכים משובחים). המלצה שלנו - לכו על כריך קורנביף עם סלט כרוב, ממרח פלפלים ופלפלים קלויים ותבקשו לחמם אותו קצת בטוסטר (45 שקלים). במקרר הכריכים יש כריך עם סלט ביצים מביצי חופש (25 שקלים), כזה עם טונה צ'יפוטלה ואבוקדו (37 שקלים), עם גבינת בושה וריבת הדרים (28 שקלים), עם צפתית ופסטו או עם סלמון ושרי צלויות (38 שקלים).במתחת לכריכים ממתינים סלטים ארוזים (28-48 שקלים). בגזרת המאפים יש מאפינס (18 שקלים), מאפה תרד ולאבנה (24 שקלים) ומאפה דלעת וריקוטה הדרים. על הדלפק מחכים מעמולים ביתיים, עוגיות ג'ינג'ר וקרקרים ללא גלוטן (18-15 שקלים).במקרר הגראב אנד גו יש גם אוכל מוכן לקחת הביתה, שאותו לוי מכינה במטבח אחורי, וזה כולל אפילו מרק עוף חופשי, למקרה שתזדקקו לאנטיביוטיקה היהודית (45 שקלים לליטר). יש פה גם רביולי מוצרלה עם פרמזן שמורגש היטב כי הכינו את הכל במקום, כולל הבצק של הפסטה (48 שקלים) , אונטריב בבישול ארוך עם ירקות שורש (68 שקלים), שניצל (38 שקלים ל-2 יחידות גדולות), תפוח אדמה ברוזמרין (22 שקלים למנה) ועוף לולו צלוי עם ירקות אורגניים (64 שקלים).על המדפים (ובמקרר) יש פסטות מיוחדות, יינות, חומץ בלסמי מיוחד, אגוזים, גבינות של המחלבה הקטנה, שמני זית, ממרחים ומשקאות מיוחדים.המקום עוד ממש בהתהוות ולא הספיק להתמלא עד הסוף, אז יש בו אווירה של התנעה שכונתית שקטה. לתושבי האזור זה בטוח מבורך, כי אין פה מעדניות או אוכל מוכן עם חותמת שפים. הבעיה היחידה היא המחירים הלא שכונתיים, אבל אני מניחה שבתל אביב גם השכונתיות עולה ביוקר, ומי שגר פה יהיה פחות מופתע.בן יהודה 120, תל אביב. ראשון-חמישי 07:00-20:00, שישי 07:00-16:00.