מתי נקש, האיש שעומד מאחורי גברת קוטייאו הפופולרית בשוק הכרמל, ומי שנחשבת על ידי רבים לאחת המזללות התאילנדיות הטובות בתל אביב ובישראל בכלל, שדרג לאחרונה את המקום שלו עם רכש חדש בייבוא אישי מתאילנד: כד חרס, בו הוא מכין (כרגע) עופות צלויים בשיטה תאית מסורתית, ונזהיר כבר עכשיו שקשה מאוד לעמוד בפני הריח המשכר הזה.

כד החרס ממוקם כרגע בקצבייה שממוקמת בדיוק מול הגברת, שם מתי בעצמו מתקין את העופות לצלייה בתוך הכד, שבתחתיתו אש, ומושח אותם בתערובת התבלינים. נכון לעכשיו, הכד "כשר", כלומר מכיל רק עופות, אבל כפי שנקש מעיד בחיוך שובב: "בקרוב גם נשים שם חזירים, ברווזים. יהיה שמח", ככה שבהחלט יש למה לצפות. עוד דבר שחשוב להבהיר הוא שאת העופות כרגע קונים רק בטייק אווי הביתה, רק בימי שישי בבוקר והם עוד לא השתלבו בתפריט המקום. את העופות (35 שקלים בלבד לחצי עוף. מחיר הרצה ידידותי ביותר ובין האטרקטיביים בעיר) קונים בקצבייה ממול, ובהמשך זה אמור להשתנות. 

גאי יאנג של מסעדת גברת קוטייאו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
גאי יאנג של מסעדת גברת קוטייאו|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
הכנת גאי יאנג. גברת קוטייאו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מתי נקש בפעולה מעל הכד|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הסיפור שלנו אם כך מתחיל ב-10 בבוקר בשוק הכרמל, שזאת השעה בה כבר יש עופות צלויים מוכנים לרכישה. למרות השעה המוקדמת, במזללה כבר ישבו מספר אנשים לאכול, ולא מעט סקרנים כבר הגיעו לדגום את העוף הצהבהב הצלוי, חלקם להערכתי הגיעו בעקבות הריח. את העוף, כאמור, ניתן לרכוש הביתה לטייק אווי לכן עשינו את המעשה הנדרש והשלמנו את הרכישה עם כמה מנות דגל מהמזללה בשביל לסגור ארוחה שלמה.

לחצי העוף הצלוי (35 שקלים) הוספנו גם וון טון (48 שקלים) - כיסונים דקיקים מאודים ומעולים במילוי שייטל קצוץ עם ציר עוף, רוטב צדפות, שום מטוגן, בצל ירוק, שומשום, לא מעט צ'ילי וירוקים תאילנדיים מאודים; סלט פומלה (46 שקלים) חריף, טעים ופרשי עם בייקון מקרל, בצל שאלוט, צ'ילי תאילנדי, כוסברה, למון גראס, בוטנים, שום פריך, ליים, כפיר ליים ורוטב נאם פלה; וכמובן שחייבים גם מרק - קוטייאו טבעוני (64 שקלים) עם אטריות אורז, טופו צרוב במרינדת כורכום ושורש כוסברה פטריות פנגוס, קאנה, נבטים, ציר פולי סויה מותססים, צ'יפס חלבון טופו, צ'ילי כבוש ושום פריך.

כיסוני וונטון - גברת קוטייאו (צילום: מתי נקש, יחצ)
כיסוני וונטון נהדרים בגברת קוטייאו|צילום: מתי נקש, יחצ

הארוחה הזאת הייתה כיפית, עזת טעמים וחריפה, ומנת העוף החדשה, שהיא בעצם רק הסנונית הראשונה למנות שעוד יכינו בכד החרס הזה הייתה בדיוק מה שמצפים מעוף צלוי: עסיסי ביותר, רך, מלא ארומות ועם עור שקשה לעמוד בפניו. בניגוד למנות גאי יאנג במסעדות תאילנדיות, העור כאן פחות פריך ואין לו בהכרח קראנץ' (שוב, לקחנו בטייק אווי ואולי חוויית האכילה במקום תהיה שונה). עכשיו רק נדרשת סבלנות עד שהכד יחולל עוד ניסים ונפלאות במזללה וייכנס לתפריט הקבוע.

גברת קוטייאו. יום טוב 2, תל אביב. טלפון: 053-8848618; שעות פעילות: שני-חמישי 11:00-23:00, שישי 09:00-18:00. לא כשר