מפה לשם, שי-שי בפינת אבן גבירול והנביאים איתנו כבר עשור (לפני כשנתיים נפתח סניף בקריית אונו). המקום הצנוע, שלא מאופיין ביחסי ציבור מאסיביים, צבר פופולריות ויציבות מרשימה בזירת אוכל הרחוב/אוכל מהיר תל אביבי ובעיקר הפך ללהיט משלוחים, כפי שמעידים גדודי האופנוענים בתכלת וכתום שבכל שעה מקיפים את המקום.

מאחורי שי-שי עומדות שגית לאופר שקד ועופרה גנור, כשאת עמדת שף הרשת מאייש אורן לוקסנבורג. ניכר שנעשית כאן עבודה של מסעדנים עם יד על הדופק, שקשובים לקהל הלקוחות שלהם והכל אצלם מתוכנן, מחושב ולא מקרי, לדוגמת ההתרחבות לקריית אונו שהופכת ליעד קולינרי לוהט ועוד ועוד מסעדנים מצטרפים לזירת בתי האוכל בעיר. אם לקח להם עשור לפתוח סניף תל אביבי שני, כנראה שזה אחרי לא מעט עבודת תחקיר ולמידת השטח. הסניף פועל בתוך מיקדו סנטר (G סיטי) בשכונת תל ברוך בקומה התחתונה וכולל מקומות ישיבה בחלל הפנימי הממוזג או בחוץ ברחבה מוצלת בסמוך לגינה ירוקה, כשצמוד למקום יש כניסת שליחים לתנועה הצפויה של משלוחי האוכל.

טופו מונגולי. שי-שי צפון תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
טופו מונגולי. שי-שי צפון תל אביב|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ההבדל העיקרי מבחינת התפריט הוא תוספת של מנות חמות (Hot bowls). גם שאר הלהיטים פה: קערות סלט, תפריט ללא גלוטן, מנות ילדים וכמובן הרולים. מתוך תפריט המנות החמות החדשות דגמנו את הטופו המונגולי (62 שקלים) - קוביות טופו בציפוי פריך ברוטב סויה מתקתק ודביק עם חצילים, אפונה ירוקה, נענע, צ'ילי אדום, לימון ושומשום על אורז מלא (יש גם גרסה עם בשר בקר). מנת צהריים קולעת, האורז המלא עשוי לשלמות וטעים מאוד בפני עצמו, הרוטב מדויק מבחינת איזון טעמים כך שאפילו לא השתמשנו ברטבים הנלווים. לא רק פשרה לטבעונים - אלא פשוט מנה טובה. 

עוף קוריאני. שי-שי צפון תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
עוף קוריאני. שי-שי צפון תל אביב|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מנה חדשה נוספת של שי-שי שהזמנו היא עוף קוריאני (65  שקלים) - פרוסות פרגית ברוטב ברביקיו אסייתי עם אורז עגול, סלט רענן (זוקיני פרוס ועשבי תיבול), שומשום ובצל מוחמץ. גם פה הכל קלע - הפרגית עסיסית, מתקתקה במידה, הסלט טרי והכל ביחד טעים, מספק וגם אם נותרות שאריות - זה אוכל שנשמר טוב להמשך נשנוש בבית לחימום חוזר או אפילו קר אם אתם מאוד עצלנים. 

רול ספיישל - דג לבן. שי-שי צפון תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
רול ספיישל - דג לבן. שי-שי צפון תל אביב|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לצד שתי המנות החדשות הזמנו גם סלט ורול כי אם כבר שי-שי, אז כבר: סלט סלמון-שרימפס (66 שקלים) - טרטר סלמון, שרימפס פריך, אטריות זכוכית משעועית עם חסה, בצל ירוק, כוסברה, מלפפון, סלק טרי, פטריות שיטאקה, צ'יפס בטטה, בצל מטוגן ובוטנים. מצד אחד שניצל שרימפס, מצד שני טרטר סלמון - שילוב של "בריא" וכיפי - ארוחת צהריים שמתאימה מאוד למזג הישראלי - גם למזג האוויר וגם לטמפרמנט. המנה הכי פחות טובה בארוחה הייתה דווקא הרול (66 שקלים): דג לבן בציפוי פנקו, אננס משומר, מעט משחת קארי ירוק, מלפפון, כרוב סגול, חסה, עשבי תיבול, בוטנים וצ'יפס בטטה ובצד רוטב ספייסי מיונז וטריאקי. זה לא שהמנה לא טעימה, אבל הדג קצת הולך לאיבוד והאננס מיותר. 

סלט סלמון-שרימפס. שי-שי צפון תל אביב (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלט סלמון-שרימפס. שי-שי צפון תל אביב|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בשורה התחתונה, שי-שי פופולרית בזכות הרבה גורמים חשובים: טעם, טריות, אריזה, יעילות ושירות. אכילה בחוץ בזול הולכת ונעלמת וקשה למצוא ארוחה מלאה ומזינה במחירים נמוכים, ככה שהדיון על המחירים המופרעים בישראל, בטח יום לפני זינוק מחירים נוסף, כבר הופך למתיש במיוחד בתוך המציאות הבלתי נסבלת. אבל אם כבר אוכלים בחוץ ומוכנים לשלם קרוב ל-70 שקלים למנה, שזאת תהיה ארוחה הגונה - ועל הצורך שי-שי בהחלט עונים.

שי-שי מיקדו סנטר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
שי-שי. סניף חדש במיקדו סנטר|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

שי-שי. אהרון בקר 8, תל אביב יפו. לא כשר