מפה לשם, שי-שי בפינת אבן גבירול והנביאים איתנו כבר עשור (לפני כשנתיים נפתח סניף בקריית אונו). המקום הצנוע, שלא מאופיין ביחסי ציבור מאסיביים, צבר פופולריות ויציבות מרשימה בזירת אוכל הרחוב/אוכל מהיר תל אביבי ובעיקר הפך ללהיט משלוחים, כפי שמעידים גדודי האופנוענים בתכלת וכתום שבכל שעה מקיפים את המקום.
מאחורי שי-שי עומדות שגית לאופר שקד ועופרה גנור, כשאת עמדת שף הרשת מאייש אורן לוקסנבורג. ניכר שנעשית כאן עבודה של מסעדנים עם יד על הדופק, שקשובים לקהל הלקוחות שלהם והכל אצלם מתוכנן, מחושב ולא מקרי, לדוגמת ההתרחבות לקריית אונו שהופכת ליעד קולינרי לוהט ועוד ועוד מסעדנים מצטרפים לזירת בתי האוכל בעיר. אם לקח להם עשור לפתוח סניף תל אביבי שני, כנראה שזה אחרי לא מעט עבודת תחקיר ולמידת השטח. הסניף פועל בתוך מיקדו סנטר (G סיטי) בשכונת תל ברוך בקומה התחתונה וכולל מקומות ישיבה בחלל הפנימי הממוזג או בחוץ ברחבה מוצלת בסמוך לגינה ירוקה, כשצמוד למקום יש כניסת שליחים לתנועה הצפויה של משלוחי האוכל.
מנה חדשה נוספת של שי-שי שהזמנו היא עוף קוריאני (65 שקלים) - פרוסות פרגית ברוטב ברביקיו אסייתי עם אורז עגול, סלט רענן (זוקיני פרוס ועשבי תיבול), שומשום ובצל מוחמץ. גם פה הכל קלע - הפרגית עסיסית, מתקתקה במידה, הסלט טרי והכל ביחד טעים, מספק וגם אם נותרות שאריות - זה אוכל שנשמר טוב להמשך נשנוש בבית לחימום חוזר או אפילו קר אם אתם מאוד עצלנים.
לצד שתי המנות החדשות הזמנו גם סלט ורול כי אם כבר שי-שי, אז כבר: סלט סלמון-שרימפס (66 שקלים) - טרטר סלמון, שרימפס פריך, אטריות זכוכית משעועית עם חסה, בצל ירוק, כוסברה, מלפפון, סלק טרי, פטריות שיטאקה, צ'יפס בטטה, בצל מטוגן ובוטנים. מצד אחד שניצל שרימפס, מצד שני טרטר סלמון - שילוב של "בריא" וכיפי - ארוחת צהריים שמתאימה מאוד למזג הישראלי - גם למזג האוויר וגם לטמפרמנט. המנה הכי פחות טובה בארוחה הייתה דווקא הרול (66 שקלים): דג לבן בציפוי פנקו, אננס משומר, מעט משחת קארי ירוק, מלפפון, כרוב סגול, חסה, עשבי תיבול, בוטנים וצ'יפס בטטה ובצד רוטב ספייסי מיונז וטריאקי. זה לא שהמנה לא טעימה, אבל הדג קצת הולך לאיבוד והאננס מיותר.
בשורה התחתונה, שי-שי פופולרית בזכות הרבה גורמים חשובים: טעם, טריות, אריזה, יעילות ושירות. אכילה בחוץ בזול הולכת ונעלמת וקשה למצוא ארוחה מלאה ומזינה במחירים נמוכים, ככה שהדיון על המחירים המופרעים בישראל, בטח יום לפני זינוק מחירים נוסף, כבר הופך למתיש במיוחד בתוך המציאות הבלתי נסבלת. אבל אם כבר אוכלים בחוץ ומוכנים לשלם קרוב ל-70 שקלים למנה, שזאת תהיה ארוחה הגונה - ועל הצורך שי-שי בהחלט עונים.
שי-שי. אהרון בקר 8, תל אביב יפו. לא כשר