קשה לדבר על טקסים, השווארמה החדשה בשוק הכרמל, מבלי לדבר גם על גרטי דונר. בכל זאת, שווארמה בסגנון דונר טורקי במרחק עשרות מטרים אחד מהשני בתוך סמטת הבשר של השוק. הבדל די מהותי הוא סדר הגודל: בעוד שגרטי הוא דוכן בוטיקי משהו עם שעות לא קבועות, טקסים צמודה לאטליז של הבעלים ומציעה כמה סוגי שווארמה (ולא רק בפיתה) וגם לחמג'ון (שמועות מספרות שיש עוד מנות שלא מופיעות בתפריט, אבל התור היה ארוך וסבלנות העובדים קצרה).

 

טקסים בשוק הכרמל (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, מאקו)
טקסים בשוק הכרמל|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, מאקו

מאוד רצינו לטעום את הכבש וגם את העגל, אבל לצערנו הגדול אין בטקסים דבר כזה "חצי מנה", שזה מאוד חבל. באופן כללי, לא אכפת לנו לשלם קצת אקסטרה, ובכל זאת לקבל מנה מוקטנת, זה בוודאי עדיף על רכישת מנה רגילה ופשוט לזרוק אותה, זוהי לא התבכיינות ספציפית על טקסים, אלא קריאה נואשת להחזיר את חצאי המנות לאופנה ולתפריטים. אם כך, בלית ברירה לקחנו מנת מיקס עגל וכבש בלאפה (43 שקלים), אותה ביקשנו לחתוך לשניים ואחרי עיקום פרצוף אפילו הסכימו לחתוך לנו.

 

שווארמה בלאפה בטקסים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, מאקו)
שווארמה בלאפה בטקסים|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, מאקו

רשימת התוספות ללאפה/פיתה קצרה וקולעת: חומוס, טחינה, סלט טורקי, סלט מלפפון, עגבנייה וחסה; חריף ופרוסות בצל עם פטרוזיליה. בחרנו רק  טחינה, סלט טורקי ובצלים עם תועפות פטרוזיליה ואז הגיע יעה המתכת ועליו מערום בשרים שכל כולו נחת על הלאפה שלנו וגולגל. לרגע תהינו אם הכמות כולה תגיע אלינו, והתברר מהר שכן. כמות נדיבה מאוד של בשר.

 

תוספות ממוקדות (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, מאקו)
תוספות ממוקדות|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, מאקו
שיפודי עגל וכבש (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, מאקו)
שיפודי עגל וכבש|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, מאקו

הבשר רך, מתובל, עסיסי וטעים. הטענה היחידה שלנו היא שהיינו שמחים לקצת יותר חתיכות חרוכות. יכול להיות שבגלל התור הארוך והגילוף התדיר לא הספיקה להיווצר חריכה חיצונית על השיפוד, אבל בכל מקרה – התוצאה עדיין מספקת ושני אנשים לא סופר רעבים לחלוטין יכולים לחלוק לאפה ולשבוע.

אם נצליח למצוא רגע קצת פחות עמוס, נשמח לחזור לטקסים ולנסות קצת מנות של בשר בצלחת ואולי אפילו למצוא מקום לשבת.

טקסים. יום טוב 8, תל אביב