רק אתמול סיפרנו לכם כאן על רומיה, חצר היין הסודית של עידו פיינבורג, האיש והפנדה והנה היום אנחנו מדברים על עוד בייבי שלו: סניף שני לפנדה פיתה, הפעם בלובי הכניסה של בניין צ'קפוינט, בפופ אפ שיפעל במקביל לפעילות סניף האם בשוק הכרמל. השירות, אגב, לבבי, מסור וקשוב גם כאן.
בניגוד לדוכן המקורי בשוק, הדוכן ההייטקיסטי מתוקתק יותר, כולל מקומות ישיבה ותפאורה מטופחת ומטופלת בקפידה. כמקובל בהייטק, ליטשו טוב טוב את הקונספט, ואחרי תקופת התאקלמות קצרה שבה המקום שירת רק את עובדי הבניין, כלל ציבור הגרגרנים יכולים ליהנות גם הם מהפיתות האווריריות של הפנדות. התפריט הקבוע עדיין כאן: פיתה חציל בענן, סלופי בשר וסביצ'ה דג טוניסאי, ואל מנות הדגל הצטרפו שתיים חדשים: עוף מפורק ושווארמה יובה.
ראשית טעמנו את העוף המפורק (47 שקלים לפיתה, 62 שקלים בקערה) בקערה. המנה כוללת קרעי עוף עם הרבה עשבי תיבול, מקלות קולרבי וצנון ואיולי צ'ילי לימון. העוף עסיסי וטעים מאוד, עשבי התיבול טריים ורעננים, הירקות קריספיים והאיולי עוטף הכל בטעמים מאוזנים וטובים. אחלה ארוחת צהריים, משהו שאפשר לאכול, לשבוע ממנו ולחזור לעבודה בלי להרגיש מפוצצים. המחיר - כיאה לעיר היקרה בעולם - גבוה ביחס לתמורה, אבל לפחות לעובדי ההייטק זה לא אמור להפריע מדי.
המנה השנייה שדגמנו הייתה שווארמה יובה (43 שקלים לפיתה, 58 שקלים לקערה) בפיתה, כמו שאלוהים התכוון. יובה הוא חלבון סויה שמופק בהכנת טופו ונמכר בתצורה מיובשת, ולא קל להכין אותו כמו שצריך. כאן כמובן מצליחים להכין אותו למרקם אידיאלי ולא צמיגי, ומשדכים לו תערובת תבליני שווארמה. אל היובה מצטרפות עגבניות צלויות עם טעמי פחם ועישון, טחינה-עמבה, בצל סגול וסלטון טרי של ירוקים. כרגיל, הפיתה מושלמת, אוורירית, אלסטית וסופגת הכל מבלי להיסדק או להראות סימנים של טרום-קריעה והדבר היחיד שהורס את הכיף הוא המחיר הגבוה.
אפשר להמשיך להתלונן בתגובות על מחירים, אבל לא נראה שהמגמה עומדת להשתנות, להפך. היא הולכת ומתקבעת - מה יותר סמלי מאשר הימצאותו של הפופ אפ הזה במעוז ההייטקיסטים של תל אביב.
פנדה פיתה. הסוללים 5, תל אביב.